you will never win if you never begin

Sånna här dagar händer väl ungefär en gång per år. Dagar då man har ett flertal timmar över bara till sig själv & man inte behöver anpassa sig vare sig efter då någon annan är hungrig eller vill ha ens uppmärksamhet. Efter jobbet idag så tog jag en sväng på stan och birsta med mamma. Fyndade mig lite vitt virkat för halva priset iallafall. Klänningen nedan köpte jag i måndags, samt ett par virkade vita skjorts. Färgade även håret ikväll, typ samma brunfärg som tidigare, möjligen lite ljusare & en hel del glansigare.
 
Sover hos mamma inatt. Slipper kliva upp innan tuppen och har tio minuter till jobbet. Förstår dock inte charmen av att bo i stan, ledighetskänslan har inte infunnit sig ännu, då man springer på samma gator man gör på rasterna & den dagliga stressen liksom biter sig fast här även på natten. Jag saknar redan kvällskaffet på altan & vattningen av mina plantor. (som förövrigt har blivit grymt stora. rädisorna är svingoda & salladen ska skördas i helgen). Nu ska jag drömma om mitt torp. Godnatt!
 

It doesn’t matter how slow you go, as long as you don’t stop

Man ska inte ha mer tid över än till det väsentliga, typ som en kväll i soffan. Så då Noel för en gångs skull somnade i någorlunda tid så bestämde jag mig för att starta en ommöblering av vardagsrummet. Någonstans i gången av möbler & bland högar av saker ångrade jag mig lite lätt, men det var bara att fortsätta & därmed inse att ännu en kväll var förlorad. Såhär i efterhand så känns det lite värt, för bra blev det. Även om tvn helt plötsligt kändes väldigt liten, däremot så blev rummet desto större.
 
Nej, nu ska jag lägga mig. Upp 4:30 i vanlig ordning imorgon. Sjukt att man är pigg då man vaknar, men det kanske kommer ett bakslag om nån månad. Jaja, godnatt vare ja.
 
Okej..det blev bra, även om min värdelösa kamera visar på motsatsen.

a new morning means a new beginning

 
Alla har vi väl en dröm om hur vi skulle vilja leva. Jag drömmer om ett torp, en stor gård, en bagarstuga, ladgård,  gäststuga, vedbod & närliggande fiskevatten. En gammal cykel & en liten lanthandel en lagom cykelväg därifrån.
 
Jag blir alltid helt salig då jag åker förbi Ramsele & de närliggande byarna. Folk skrattar åt mig, men jag har sett ett flertal ödehus där som jag mer än gärna skulle återuppliva igen.
 
Då det var lugnt på jobbet idag så passade jag på att kika på lite fritidsbostäder, mest bara för skojs skull. Och plötsligt fanns det bara där mitt framför ögonen på mig. Allt det där jag alltid drömt om. Summan de skulle ha var inte ens sex siffrig, men i mina ögon var det i miljonklass.. och det låg i närheten av Backe. Värdens mysigaste håla.
 
Där hade jag kunnat leva min dröm. Bo billigt, spara mer, jobba mindre & må bättre. Varför kan man inte bara ta chansen till någonting nytt? Vad är det värsta som kan hända? Att man ångrar sig? Är inte känslan av att aldrig vågat så sjukt mycket värre?
 
Var ligger era drömmar? lever ni det livet ni vill? om inte skapa en förändring redan idag.
 
"Those who dream by day are cognizant of many things which those who dream only by night may miss"

Worry is like a rocking chair, it gives you something to do

..but it doesn’t get you anywhere!
 
Var visst en tag sedan jag skrev nu? Men allt har som vanligt gått i ett. 30 års fest för Johan i lördags, tror alla gick all in redan kl 12 & fest blev det i all ära. Sedan var det en seg måndag på jobbet, fyllt av en tisdag där. Igår följde jag med Noels dagis på utflykt till Norra berget, hyfsat stor upplevelse för barn på landet att få åka buss till stan. Bar sedan en halvt sovande Noel på armen ner till mamma, sedan blev det mys på balkongen där & en massa handling.
 
Idag har jag haft vad jag skulle kalla för "den perfekta dagen". Jag har städat huset så det doftar sommar, vi har gjort en helstädning utav bilen, vikt tusen plagg & tvättat tusen till. Vattnat plantorna tre gånger, fixat allt inför morgondagen & fixat på altanen. Däremellan har vi fikat, myst & lekt. Önskar man kunde få minst en sån här dag i veckan.
 
Imorgonbitti rullar vi till min mormors stuga där vi ska fira midsommar. På lördagen rullar vi hem igen & då blir det grillat med brorsan, elin & casper.
 
Grabbarna är nere & fiskar nu.. Själv måste jag nöta plugg några timmar. Hade verkligen ingen tid över till det i fredags, så jag fick skjuta upp den här uppgiften tills idag istället. Ska upprätta ett bokslut sedan är jag färdig.
 
Trevlig midsommar på er alla & ta´t lugnt med snapsen. Själv ska jag vara nykter, tycker 30 års festen sitter i än idag.
 
 
 
What would you do if you cannot fail;
if there are no limitations in money, resources, time or networks?
How can you start doing that now"
 
 

I tried to tell myself to hold on to these moments as they pass

Paow. Idag har allt gått i hundrahundra som Nolle skulle uttryckt det. Ledig dag som jag tillbringat i stan med att uträtta tusen ärenden, samt i stugan för att förbereda lite inför helgen då Johan fyller trettio. Imorgon är det jobb igen hela dagen. Kursslut på sista kursen nu på söndag, så nu ska det hinkas kaffe & köras plugg några timmar. Är verkligen inte lätt & mycket är det, men det är ju upplagt för heltid & har man inte den tiden så blir allt automatiskt svårt. Önskar verkligen jag hade tid för den här kursen, för det är sjukt intressant.

Imorgon håller vi tummarna för Annie på eftermiddagen iallafall. Sedan då jag slutat jobbet så ska jag sätta mig på altanen & försöka andas lite. Saknar lite att bara få vara en dag & känna lite sinnesnärvaro eller vad vi fint ska kalla det. Bara att kunna fokusera på fåglarnas kvitter, kaffet i koppen & doften av sommaren. Typ lite så. Sånt kan jag sakna ibland.

För mig som är väldigt energisk är det extra viktigt med dessa små stunder. Att hänga tvätten ute, känna doften av frisk luft & sköljmedel. Att bara få vara i nuet & inte tänka på någonting mer än det som sker i den stunden. Att för en gångs skull slippa planera & tänka minuter, år & sekel framåt. Den tiden behöver vi alla ta oss & även om den stunden aldrig tycks infinna sig, så finns den där i varje sekund. Tiden är densamma. DU väljer själv hur du bestämmer dig för att avnjuta din kopp kaffe på morgonen.

Nu ska jag med ro nöta sönder de sista uppgifterna. En kopp kaffe till & några djupa andetag så ska det nog gå vägen! :)


take your time, don't live to fast. troubles come, and they will pass.

Idag har det plockats & städats lite. Sedan tog vi en sväng ner till min farmor, då hon hade en present till Noel (en tröja med blixten som blinkar.. gissa om någon blev nöjd?) & jag fick present av pappa, växlade pengar till Kreta.. kanon! Sedan fick vi pölsa, kantareller, hjortronsylt & rabarber av min farmor. Sånt uppskattas verkligen, så nu ikväll har jag suttit här på altanen & rensat rabarber medans Noel lekt i sandlådan. Pappan i huset & min brorsa är & köper någon bil någonstans, inte så insatt.. men de åkte för en timme sedan iaf.

Lillen här hemma har ju inte bara fått svinkoppor, som han käkar pencilin emot. Utan igår morse vaknade han även av att hela ena ögat var igensvällt, nu börjar det lägga sig lite med det ser fortfarande hemskt ut. Troligen en mygga som bitit honom, det skulle lägga sig efter någon dag iallafall.

Imorgon är det jobb & min bror ska vara hemma med Noel. Sista dagen med pencilin nu, så hoppas vi ögat lägger sig så han ser ut (och känner sig) som folk för dagis på tisdag. Själv kan jag knappt sitta ner, eller stå för den delen då hela min rygg har låst sig. Värker så jag mår illa bara av att sitta ner den här korta stunden. Gissar på att det kommer bli en lång & kämpig dag på jobbet imorgon.

Nej, nu ska vi börja röra oss inöver & börja göra klar liten för natten, som sov alldeles för länge imorse & inte lär somna fören vid nio.


the irony of dying on your birthday



Ingen vila ingen ro. Imorgon är det bara halvdag på jobbet & Noel som fått svinkoppor & går på pencilin ska vara med farmor på stallet. Hade fixat med försäkringskassan så Robin skulle kunna vabba hela veckan med , men så blev han utringd på jobb som han inte kunde tacka nej till, så då fick vi snabbt tänka om. Skönt att allt fixade sig hyffsat smidigt iallafall. Jaja, idag har det bakats & fikats. Blivit uppvaktad av mormor, kjell & mamma, sedan drog jag en birstarunda tio minuter innan stängning & köpte ett vitt spetslinne för permanentpengarna, som jag tänkte ha imorgon.

Nej, det var väl det. Nu ska jag fixera & fläta håret så det blir lockigt tills imorgon, sedan ska jag slänga mig i soffan bredvid Johan.

Good night, sleep tight, don't let the bedbugs bite!


you want something done right, you gotta do it yourself

Så var även denna dag slut & man kan börja blicka framemot nästa dag. Som jag är ledig på & som även är min födelsedag. Varmt ska det bli också. Den ni! Inatt sover vi alla över hos mamma, eftersom vi enklast kör lite kalas här imorgon & Johan får lite närmare till jobbet. Så imorgon ska det bakas, men först ska jag permanenta min mormor. På fredagen var jag så fräck att jag bara tog på mig halvdag, då min kusin tar studenten & vi ska fira honom. Är lite stort med tanke på att han är den första i släkten som tar studenten. Om några veckor tar jag den också iofs, tror jag ska beställa hem en mössa jag med & gå crazy på stan helt solo.

Nej, imorgon ska jag försöka njuta av lugnet, för sedan går verkligen allt i ett. Det är jobb, slutspurten på studierna, 30års fest, midsommarafton (som vi ska fira i Alsen med släkten.. ändrade planer) & sedan ska man väl försöka hinna med en tvättmaskin & någon dammsugning däremellan, helst. Men det är bara trevligheter att vänta, så jag överlever nog.

Raspberry swirl cheesecake cupcakes, ska jag baka imorgon. Lär bli succé!

Jo, juste. Grattis Sverige.. eller vad man säger? over and out.


I got a boat on the trailer and a six pack of Coors



Johan & brorsan håller på med ett litet projekt i garaget. Nämligen att fixa iordning våran båt inför sommaren. Sätena från brorsans bmw passade ju som handen i handsken. Under taket är det nu lagt svartmatta på golv & väggar, så man kan sitta/ligga där inne om regnet eller sömnen slår till. Några ölhållare & stereo på det där så är man redo för sommaren. Kan verkligen se mig själv sitta där med en iskall öl i solen & glassa. Det behövs ingen semester då paradiset ligger alldeles bakaföhörne.

We never noticed the beauty because we were too busy trying to create it.


If you don't know where you're going, any road will take you there

Igår efter jobbet gick jag & köpte mig en bil. En limegrön a4 av brorsans kompis för en billig slant. Nybesiktat & nyskattad. Var ut en sväng & gled runt i regnet nyss, den känns bra. Nu ska det pluggas några timmar, sedan ska det råstädas i bilen.