en barnvänlig fikastund

Waynes cafét mitt i birstacity har äntligen insett att de som gärna och ofta spenderar sina besparingar på kaffe och bulla är just vi mammor och som tack till oss, eller med förhoppning att vi nu ska trycka i oss ännu större mängder, så har de annordnat en lek och filmhörna till barnen, så vi mammor kan sitta med kaffekoppen i handen, mola i oss bulla och prata ostört med våra väninnor (vilket aldrig händer annars, inte här iallafall).

Kanon idé tyckte både jag och Nolle.. : )

back on track

Det har varit lite dålig uppdatering under veckan och det har berott på ett felande internet, som nu är löst. Vi har iallafall hunnit med en fika dejt med Jessica och Ebba-lii, drakborgen, en övernattning, glögg och godmat i huli, en shopping dag med hela familjen på birsta och några ensamma dödagar här hemma, en massa mil från allt och utan internet, självmord kändes stundvis som den enda lösningen.. men vi överlevde och klev ut ur eländet starkare än någonsin, sjukt vad man kan uppskatta saker som tidigare var självklara.

Noel har åkt på någon släng av magsjuka, spydde rejält två gånger i söndags, sedan var det uppehåll igår för att komma tillbaka en gång inatt och imorse. Dålig aptit, men leker på som vanligt och nu på eftermiddagen har han ätit igen allt han förlorat och vi hoppas på en bra natt och en frisk pojke igen.

Airbagen är äntligen ur våran bil och jag riktigt längtar till min och Nolles första biltur tillsammans, jag har lixom fått för mig att det kommer bli tusen ggr enklare att slippa en skrikande och ledsen unge i ett mörkt baksäte påväg hem på eftermiddagarna.

Löshåret kom också någon gång förra veckan och råkade vara exakt min nuvarande hårfärg, ibland har även jag turen på min sida.

fyrahundra nya blogginlägg att läsa, jag har det jag gör.. och det känns så jävla underbart, länge leve internet!


här vare jul, här i vårt hus..







favoritplatsen



Här skulle han nog kunna stå i timmar och bara titta ut över gården. Bilar, snö, traktorer, fåglar och tungtrafik på vägen ovanför. Helst av allt hade han nog velat gått ut själv, men idag håller vi oss nog bara inne, det är kallt och jag känner mig trött och frysen. Noel sover nu och jag ska nog lägga mig i soffan och göra desamma en stund.


min favorit veckodag

Idag fick vi fin besök av Noels mormor. Morbror han var redan här sedan gårdagen. Superkul tyckte Nolle och jag med för den delen! : )

Nu blir det film, chips, choklad och dricka.. skippade middagen för det här, så fy satan vad gott det ska smaka!

knäppa julkort - inte fullt så enkelt





Men vi lyckades tillslut, slutresultatet kommer upp här så fort alla fått utskicken! : )


godmorgon världen

Nu är vi vakna, men det blev sent för pappan i huset, halv fem smög han sig ner i sängen så han var visst trött imorse och näst intill okontaktbar, mummlade en massa oigenkännande formler och vred på sig. Jag gick faktiskt och la mig tidigt igår för att orka upp nu på morgonen, brukar ju annars vara bortskämd med sovmorgon på helgerna, men jag kände någonstans att hans ord om att han iallafall skulle kliva upp med Noel nu på morgonen inte skulle vara hållbara, sedan blev det lite av en säkerhetsfråga :b

Idag kommer Noels mormor och hälsar på oss iallafall, det längtar vi alla till! : )

lördagens sista timmar

Ikväll är det fullt hus igen, sitter en sex grabbar i köket och lirar poker, men jag orkade inte vara med utan placerade mig här framför datorn istället, inne på den andra ölen som jag nu snuttat på i över en timme och bara önskar kunde ta slut någongång, då den är varm och avslagen, men ner ska den annars får man inte ta en ny kall, det har jag lärt mig. 

Men ni får inte tro att jag bara suttit här och slöat.. Oh, nej. jag har nämligen sorterat min spotify och alla dessa listor med okärleksfullt placerade låtar, det tog sin tid och beslutsångesten över vilka som skulle få försvinna och stanna var stundvis enorm, men nu är det färdigt och en stor klump har lämnat min kropp.

Snart dax att sova tror jag, vore skönt att somna i tid för en gång skull. fick sovmorgon av Johan till elva idag, då min kropp vägrade somna igår, trots att den var i koma tillstånd och ögonen sved, konstigt sånt där.

hardcore superstar - moonshine


så var det gjort.

Har beställt nytt löshår, äntligen.. har slitit på det här sedan i maj och funderat på nytt sedan i september. Okej, det kanske möjligtvis inte är den allra bästa månaden att beställa så här inför jul och allt, men ska man vänta till en bra tidpunkt så får man inte göra annat än vänta, det är något jag lärt mig. så ja nu slog jag tag i saken och så fick det bli, bära eller brista..

Blev den mörkbruna nyansen iallafall, fast jag egentligen helst velat haft den i hasselnöt. Men blir nog lättare att försöka färga både mitt hår och löshåret tillsammans i en sådan färg, annars lär det bara bli en massa olika nyanser och skit av alltihopa. Aja, så nu blir det havregrynsgröt fram till påsk. (nej, så dyrt blev det inte, endast(?) 900 riksdaler och självklart från rapunzel)



the machinist

"Trevor Reznik är en verkstadsarbetare som har förlorat sin förmåga att sova. Men det rör sig inte om någon vanlig sömnlöshet.."

Det här är film då det är som bäst och den hamnar direkt i min topp 3 lista över mest sevärda filmer. Psykologiska thrillers är verkligen min favorit genre och det är inte sällan de gör en väldigt besvikna, då de ofta saknar djup, har ett alldeles för förutsägbart slut och egentligen borde klassas som ett drama. Men den här filmen har verkligen allt, en välgjord och grym handling som håller från början till slut. Att Christian Bale sedan gör rollen som Trevor helt jävla överlägset och har gått ner sig själv till en sådan ynklig vikt att han näst intill saknar existens gör bara allt ännu bättre. 5 av 5, rakt av!

"How do you wake up from a nightmare if you're not asleep?"


muffinsbak



mammaträff

Att telia är sämst då det gäller snabb leverans vet vi redan, men nu har vi varit utan digital-tv i tre veckor och boxern som nu var skickat i fredags har vi inte sett ett spår av. Jag har sett alla serier flera ggr om och madagaskar 2, toy story 3 och filmen cars har gått minst en miljon gånger. Inte för att vi är direkta tv människor och det finns väl ingenting jag direkt följer, men såhär under dagen är det kul att ha någonting på i bakgrunden, lite musik, nyheter och väder.. känns aningen tomt faktiskt.

Noel sover nu iallafall och då han vaknar så ska vi rulla oss ner till Emma för mammaträff och korvgrillning. Hade tänkt baka lite muffins att ta med, men hela gårdagskvällen gick åt till att bränna en skiva till bilen och sen tvingade grabbarna mig att se film, stackars mig. Så då tänkte jag köra idag istället, men vill inte riskera att väcka Noel då han sover i vagnen inne eller att stressa ihjäl mig, för den obligatoriska datortiden på morgon går inte att räkna bort. Men jag tror de överlever ändå?! : )

Nu ska jag kika igenom allt lite snabbt och börja packa iordning.. tjing!


våran vecka

Just nu infinner det sig en sån otroligt skön jävla känsla inuti min kropp, huset är städat, liten sover och jag sitter här i lugn och ro, dricker en kopp kaffe och bränner en ny skiva till bilen. Så simpelt kan någonting bra vara.

Imorgon ska mammaligan (Jag, Emma, Kikki och Jessica) träffas hemma hos Emma i Liden, vi ska grilla lite korv ute till mellis, dricka kaffe och umgås : )

På fredag ska jag till komvux och söka in nya kurser till våren, sjukt taggad.

På lördag kommer Tobbe och hans tjej hit, kanske Noels kusin Fanny följer med om vi har tur.

..Sedan ska jag och Nolle fotas av Emmelie Åslin den 4december, längtar nå fruktansvärt.

vingklippt ängel

"Som barn var Berny alltid rädd. Rädd att pappa skulle ha druckit, för att bli besatt av djävulen, för att vara ensam, för att vara bland folk, rädd för spindlar, mat, telefoner. Berny hittar tidigt till föräldrarnas bar- och medicinskåp. Snabbt lär hon sig att missbruka och att missbrukas; droger, mediciner, alkohol, sex. Tvångsmässigt dras hon till den slutgiltiga lösningen: rakbladen och lindringen genom dem. Berny Pålssons berättelse lämnar ingen oberörd.

I en självbiografi som inte liknar någon annan får vi följa en ung flickas liv på olika behandlingshem och sjukhus med vaga och varierande diagnoser av psykisk sjukdom.

Vingklippt ängel lämnar ingen oberörd. Med ett vackert och egensinnigt språk berättar Berny Pålsson skoningslöst och naket om främlingsskap, missbruk, blodets makt och om hur det är att leva i en svart saga."

Beställt från adlibris, 37kr ink frakt.

som jag lovat - handlingslistan




Jag fick lite frågor ang min handlingslista för månaden och några undrade om jag inte kunde lägga ut den här på bloggen.

Visst skulle jag kunna lägga ut de exakta recepten och vad som behövs handlas till diverse maträtt. Men det blir inte bara jobbigt för mig, utan jag tror inte ni skulle ha någon större hjälp av det iallafall. Istället så kan jag ge er lite tips.. Haha låter som om jag tror att jag är något av en expert inom det här och så är det ju självklart inte, men jag har lärt mig att leva efter våra tillgångar då det varit snålt och det sitter kvar.

Köp storpack - oftast är det billigare, kolla jämförelsepris, men köp inte mer än du behöver.
Handa på willys/lidl - handla basvarorna för månaden här, så kan du komplettera upp med saker från ica.
Bli prismedveten - det kan skilja 30kr/kg mellan köttpriserna och grönsakerna från vecka till vecka och affär.
Dyrt inte alltid bäst - eldorado, euroshop och willys egna märken kan vara minst lika bra.
Köp inte färdliglagat/halvfabrikat - gör egen pytt, egna biffar, egna potatisbullar osv.
Mat och handlinglista - sätt dig ner och skriv ner en matlista för 2-4veckor och följ den.
Ät dig inte proppad - det mår du bara dåligt av, spara istället och frys in en matlåda.
Extrapriser - kolla i reklamblad och använd rabatter. Men luras inte av köp 2 priser, ibland "tjänar" du någon enstaka krona och köper 2 för någonting du bara behövde en av.

Lägger iallafall upp en vecka med lite tips! : )

Måndag
Panerad fisk, potatis och kallsås. Eldorados alaska pollock fileér. 15kr för 400g om jag inte minns fel.

Tisdag
ugnsstekt falukorv med potatismos. Köp inte eldorados, smakar skit. tycker man ska köpa bra och god falukorv, kika gärna efter extra erbjudanden, 2st för 40kr brukar vi passa på att köpa utav. finns det inget billigt alternativ den veckan? ät någonting annat och köp upp ett gäng och frys in då de har erbjudanden. potatismosen gör ni själva. (Lidl har alltid 3kg potatis för 14kr vilket är billigt, willys har ibland haft erbjudande 5kg/15kr)

Onsdag
Västanbiffar, potatis, gräddsås. köp storpack köttfärs, dela upp i mindre förpackningar och frys in. Citycross brukar ha någon drive med 40kr/kg, ladda upp med några kilon så finns det.

Torsdag
pannkaka/ärtsoppa varje torsdag. Euroshoppers ärtsoppa är minst lika god som den hemlagade och kostar bara 12kr/kg.

Fredag
Hemmagjord kebabtallrik - vi köper allt på lidl. kebabköttet, stripsen, grönsakerna, creame fraichen och vitlöken. gott och billigt.

Lördag
fläskfilégryta med ris - egentligen inte fläskfilé, utan fläskytterfilé, men varken formen, konsistensen eller smaken är det någon skillnad på, enbart priset. köpte upp 4st sist, 40kr/kg och eftersom de ligger på ca800g så blev det ca 30kr för en hel, god mat behöver alltså inte vara dyr. För en billig gryta så steker du fläskytterfilén i bitar, steker sedan skivade färska champinjoner, rör ner creame fraiche (möjligen med någon smak?) och en buljongtärning, salta och peppra.

Söndag
Kycklingklubbor, strips och béarnaisesås. Kycklingklubbor är oftast väldigt billiga om man jämför med fileérna och liknande.

Hoppas detta kan hjälpa några barnfamiljer (och andra med förståss) att tjäna några extra slantar varje månad! : )



jag är en bra människa

"Hej Caroline, du kanske såg att din krönika var inne i lördags!
Vi skänker en ersättning på 300 kr till bris, amnesty eller svenska naturskyddsföreningen. Vad är ditt val?

Vänliga hälsningar Johanna på ST"

Så nu kära vänner så hoppas jag ni har min förståelse för om jag inte är fullt lika trevlig resten av veckan, jag har nämligen redan gett min del till folket, så det räcker och blir över. Självklart blev det bris som fick ersättningen.

(hittar dock inte igen krönikan, gör ni det så skriv)

alnöbad och pulkåkning

Igår blev det ju som sagt alnöbadet
och det var med en besvikelse vi åkte därifrån, har ju varit där tidigare men det var flera år sedan och man såg andra saker då, tex inte babyplasken. Det var verkligen svinkallt och värmen i den stora poolen var till och med högre, Noel skrek så fort vi satt i honom och vi alla tre + resten av barnen där var knallblåa om läpparna. Noel glömde tillslut bort kylan och plaskade på i en 40min innan jag tyckte att det räckte, både för mig själv och honom. Enligt andra som varit där så har det inte varit så kallt, så jag antar att det var något fel, för det ska väl ändå inte kännas varmare i stora poolen? Fikat där var billigt, en macka och kaffe för 30kr, men gott? automatkaffe och torrmacka, men priset gjorde det hela överenskommet, men vi kommer nog priotera drakborgen nästa gång, bättre och roligare för alla.

Idag har vi varit nere hos Emma och Anton, pojkarna har åkt pulka och tokat sig med varandra. Nu sover lillprinsen och vi ska sätta oss i soffan och se lite film. : )

Nolle diggar till filmen cars


omplanerad söndag

Jag börjar bli
en jävel på omplanering och att göra det bästa av situationen, eftersom någon ond makt ständigt vill göra allt så omständigt som möjligt för mig. Så idag då Johan blev tvungen att åka på skottning istället för vårat planerade bad, så dukade jag och Noel fram lussekatterna vi fått, saft och thé och tog oss en liten morgonfika i soffan tillsammans med filmen cars och tända ljus.

Nu sover liten och jag håller mina tummar för att Johan ska hinna klart till 12, så vi kan rulla in till stan och hinna med bad också. såg att alnöbadet hade öppet till kl 15 idag, så då behöver vi ju inte stressa. Egentligen var det ju tänkt att jag skulle på ljusparty hos Ylva idag också, som jag tjatat och längtat sönder till, men eftersom hela helgen blev knas och vi inte hunnit att göra någonting med Noel tillsammans som planerat, så tänkte vi ta det idag istället. Kändes lite bättre då hon skulle ha ett till ljusparty efter jul och jag längtar redan dit, älskar alla slags partyn, ljus som sex, som tupperware.

Har även hunnit med lite pulkåkning och vedhämtning såhär på förmiddagen, skönt med lite friskluft. Noel som stod så duktigt och lade vedträden som mamma skickade så fint i pulkan, blev helt plötsligt väldigt ointresserad då det startades en traktor på gården, vinkade hejdå till mig och sprang i min motsatta riktning mot traktorn istället. Då traktorn senare åkte iväg så vinkade han istället mot den och hjälpte mamma dra pulkan med veden.. min duktiga kille med världes största självförtroende, blev tvungen att applådera åt sig själv efter varje skickat vedträ, som det ska vara.

Nu blir det lite bloggläsning.. och Grattis(?) alla pappor på farsdag! : )

tävling hos Tant Ulrika



"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 300kr från Bestkids hos Tant Ulrika!"

lördag dag

Gårdagskvällen slutade helt oväntat med fullt hus, en massa trevligt folk som kikade in och ville hälsa på, alltid kul med besök. Blev lite whiskey och öl, men en tidig kväll och det kändes skönt imorse. Johan klev upp med Noel vid 6 och då jag klev upp strax innan 9, så hittade jag dom sovandes tillsammans i soffan.. : )

Idag har vi haft en liten utedag, Johan har eldat och Noel har åkt pulka. Sedan tog vi en sväng för att handla lite, ikväll blir det lite gin o tonic och en mini ostbricka, bestående av två olika ostar.. gott vilket fall.

Imorgon har jag bestämt att vi ska ha en familjedag, vilket inkluderar bad, nu minns jag inte om det var alnöbadet eller timrå som hade söndagsöppet, men blir nog något dera.

Trevlig helg på er alla! : )





heja

Idag är det nya friska tag och nystart. Igår kväll tog vi någon whiskey och kikade på heja björn och idag startade jag dagen med en sovmorgon till 9, medan grabbarna tog traktorn ut och skottade.

Ikväll får vi se vad som händer! Hörs på sen.. : )

älskade onge


ettpunktnoll

Hur ska man formulera sig och kunna lägga upp saker här utan att berätta för mycket eller vara för privat? jag skulle kunna skriva en hel bok om mina känslor just nu, men jag väljer att låta bli, främst för att alla andra gör det och hur ska jag finna energi till att skriva, då jag knappt orkar dricka mitt kaffe. allting bara snurrar och farten är alldeles för hög för att jag i huvudtaget ska orka hålla mig kvar. Varför ska jag ständigt få ta de dåliga konsekvenserna efter folks misslyckanden?

Det här är den tredje dagen den här veckan då jag haft planer och andra dagen något slår sönder allt i bitar. Idag väljer jag själv att strunta i allt och lägga mig själv i prio ett, egentligen borde jag åka ner som planerat och mest sannolikt få en trevlig dag, men jag väljer att stanna hemma då jag har tusen andra saker i mitt huvud som jag måste få ner på papper och kryssa av.

Och ni behöver inte fråga vad det är, för det är ingenting, utan mest bara små sten som bildat berg.. och jag blev bara tvungen att skriva av mig lite, till vilken nytta? vad vet jag, men nu blev det så. end of story!


snörök på fjälle

Elin har stannat hos oss här i två dagar, super kul tyckte både jag och Noel och igår skulle vi och lennie åka in till stan, ta en sväng på birsta och en fika. Men allt som kunde gå emot gjorde det och ärligt så var väl inte förväntningarna för att vi faktiskt skulle komma ner särkilt höga iallafall, då allting alltid ska gå precis motsatsen till vad man vill. Det slutade iallafall med en riktig slödag, jag var less, elin lekte med Noel och Lennie satt i fotöljen.

Så för att komplettera upp gårdagen, så tänkte vi passa på att bada eller åka på drakborgen idag, då jag ändå hade tid hos syon kl 13. Men då det är "snökaos" enligt alla neröver, så då bestämde vi oss istället för att stanna hemma. Känns onödigt att åka neröver med Noel då alla som inte borde vara ute på vägarna, är ute idag, får panik och sladdar runt med sina sommardäck, sedan att Noel fortfarande sitter bak gör inte saken bättre, då jag verkligen måste speeda ner för att han inte ska lessna och börja gnälla i baksätet.

Funderade ett tag på att byta bil, men vettefan.. ringt och bokat tid idag för bortagning av airbagen på den här, 1700spänn, vilket jävla rån. Men har vi kvar den här över vintern iallafall så är det ju ändå värt det.

Haha, oj.. vad mycket ointressant text, läser ni fortfarande? Nä, tror det blir en sväng ner till affärn efter Noels vila iallafall, måste köpa värmeljus och kaffe. : ) Hoppas ni alla får en trevlig dag!



tävling hos nikita

 
Jag tävlar om ett presentkort värde 350kr från
Interiora i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!


måndagsbesök



Idag är det kallt men soligt ute, sånt där härligt "förvinterväder" och kylan liksom biter sig fast i en. Tror jag ska göra upp en eld i vedspisen, sedan får lite tända ljus och en kopp thé hjälpa värmen lite på traven.

Senare idag så får vi finfrämmande av Elin, kunde inte få en mycket bättre start på veckan och jag har på känn att även Lennie kommer ta några koppar kaffe med oss.

Nu ska jag läsa lite bloggar, dricka upp mitt thé och se framåt...livet kan vara bra simpelt ibland.


en lång helg


Den här helgen har vi verkligen tagit till vara på
och den har för en gångs skull känts väldigt lång, på ett bra sätt. Igår åkte vi runt och drack kaffe hos folk bara, sedan på kvällen blev det sen gomiddag, hela familjen tillsammans för en gångs skull på helgen. Fläskfilé, strips och beasås i sin enkelhet och Noel älskade det.

Idag har Noel lekt med sin bästa kompis Anton och vi vuxna drack kaffe och pratade på. Senare kom Noels mormor hit och Noel blev klippt för första gången, var liiite väl långt och nu är lockarna helt borta : / Nu är det snart dax för middag, blir hemmagjord kebabtallrik.. smarrigt!

drakborgen och boom

Idag har vi tillbringat dagen i birsta, mötte upp Jessica, Jocke och Ebba-lii på drakborgen och sedan blev det ett efterlängtat besök på nya boom. Var ju där förra helgen och köpte en present till min mamma, utan varken pengar eller tid att hitta någonting åt mig själv. Så idag var dagen här, dagen D, dagen jag längtat så innerligt till.. dagen jag skulle få besöka boom, strosa runt i timmar och göra tusentals fynd, eller? jo, vi var där, men allt jag hade spanat ut tidigare var av någon anledning borta, varför hittar man aldrig något då man väl kan handla?

Kom iallafall hem med ett smideshjärta till köket, en lykta till vardagsrummet, siffror till min blivande adventljusstake och en annan liten träsak man fäster saker i. Hade även tänkt köpa ett superfint fruktfat som vi även laddade upp med frukt till på willys, men vad händer? jo, den glöms där.. obetald tack och lov, men ändå.. den fattas mig.
 




beställt till hallen


Beställt från unikdekor och ska sitta ovanför våran hylla i hallen och det kommer bli så fint.. synd att leveranstiden var 3veckor : /


fix i köket



hemma är bäst

Denna dag var det egentligen tänkt att vi (ett gäng mammor + barn) skulle träffas som sist och ta en heldag tillsammans, drakborgen, klädvisning och erikshjälpen.. men det droppade av allt eftersom och tillslut var det bara jag och jessica kvar, så då bestämde vi oss för att stanna hemma vi med. trist, men lite skönt faktiskt för Noel vaknade vid halv 6 imorse och skulle aldrig orkat leka på drakborgen till 12 iaf. Han sover sedan fem minuter tillbaka och jag ska nog lägga mig i soffan jag med och och blunda lite om en stund.

Hörs på sen! : )


hemmafru, den nya trenden?

Detta snack om hemmafruar cirkulerar och överflödar oss just nu i diverse media. De tycker tydligen att benämningen hemmafru har fått en negativ klang och vad hade de egentligen tänkt sig? Det är för mig en självklarhet att inte uppmuntra dessa enligt mig lata människor till att sitta hemma, så länge du inte har en hel gård full av djur och en hel hög av ungar att sköta så är det av ren lathet du stannar hemma och kallar din arbetslöshet för att vara hemmafru.

"Jag kommer inte att gå ut och jobba heltid förrän barnen börjar bli vuxna. - utdrag från aftonbladet " - Bra, mer jobb till oss andra. Men synd för dig om du tror att någon annan än McDonalds kommer vilja anställa dig senare, då du saknar någon som helst arbetserfarenhet och vad hade du tänkt göra då barnen senare är på skolan? eller tänkte du köra hemundervisning och hela paketet. Lata jävla människa, jag sätter allt jag äger på att du väger 150kg och aldrig tagit dig längre än från soffan till kylskåpet på egen hand.

Och dessa barn, hur ska de kunna utvecklas socialt, lära känna verkligheten och hur samhället fungerar utan sin trygga mamma ständigt gåendes en meter bakom. Förskolan är en miljö som låter barnen utvecklas känslomässigt och socialt och även om du tar med dem på diverse öppna förskolor, så kommer det aldrig bli desamma som gemenskapen i en förskolegrupp och den dagen de börjar skolan kommer de med stor sannolikhet känna sig otrygga och möjligen lite utanför.


Inte bara barnens sociala utveckling hämmas
, utan lika väl så din egen. Att gå hemma under dagarna sätter livet i ett helt annat perspektiv och i ett "normalt" liv finns det tydliga skillnader mellan arbete och fritid, det må vara kontraster, men de båda är beroende av varandra. Vi behöver alla emellanåt umgås med vuxna människor och kunna prata om lite mer intellektuella saker än byggare bob och huruvida man ska kasta eller rulla en boll.

Och vad säger din karl egentligen? har han lust att arbeta för er båda? Jag hoppas för eran och hans skull att du bakar, städar och leker innerligt med dina förhoppningsvis mer än två ungar dagarna i ända och inte sitter hemma hos andra mammor och dricker kaffe hela dagarna. Vi kan också hoppas att du tillfredställer hans behov till en så hög grad att han aldrig kan tänkas lämna dig, för med din blivande pension skulle jag inte vilja stå ensam med.

Så kära "hemmafruar",
var gärna hemma.. jag kommer inte tycka sämre om er för det. Men förvänta er inte att bli försörjda av samhället, då får ni kalla er "arbetssökande", sjukskriva er eller klaga på att det inte finns några jobb som resten av landet..


bull och muffinsbak



Nu är baket äntligen färdigt, blev en helg hög av bullar och muffins. Får ursäkta den taskiga bilden, men min kamera vill inte fungera idag och eftersom även min mobil lade ner igen förra veckan, så har jag en übergammal med sämsta tänkbara kameran.. men en bild ska ni få ändå :b

..och snart kommer Emma och Anton och käkar upp allt med oss! : )


onödiga utgifter

Har ni svårt att få det att gå ihop i slutet av månaden?
aldrig pengar över till att unna er någonting extra? eller känner ni helt enkelt att det finns roligare saker att lägga pengarna på än mat? då tycker jag ni genast ska sluta med att bojkotta Lidl. Det finns tusentals kronor att spara och mat är den största kostnaden vi kan påverka själva.

Den här månaden satt jag mig som vanligt ner och skrev en matlista och handlingslista inför månaden. 1900kr slutade handlingen på och då var det ink helgmat (fläskfilé, kebab osv), blöjor, vinterkängor till Noel osv. Vi handlar inge köpta fiskpinnar, potatisbullar, pytt i panna osv = dyrt, utan vi panerar fisken själv och gör egen pytt, vilket även blir bra mycket godare. Vi snålar inte ner på maten, utan vi gör grytor, biffar osv till vardagsmat, så det är inte där månadskonstnaden faller, vi äter god och bra mat och jag skulle aldrig dra ner på smaken. Sedan handlar jag aldrig hem kakor, godis och glass, vilket är en onödig konstnad man kan ta till helgen om suget kommer... och det viktigaste av allt, bli prismedveten.. jämför och skriv ner prisskillnader, tillslut sitter det där och du slipper fundera på om 45kr/kg för köttfärs är dyrt eller billigt.

Men till saken.. först handlas det på lidl, inge utländska märken utan svenska vanliga, precis som på vilken annan butik som helst fast till ett bättre pris. Sedan åker jag till willys och kompletterar upp med det som fattas.

Vill man tjäna ännu en slant så kan man baka sitt eget bröd och handla allt kött på city cross, men det ska ju inte behöva kännas som en börda att varje månad storhandla. Men jag kan lova att det blir tusen ggr så mycket roligare då man känner att man tjänat sig några tusenlappar, för det gör man om man handlar rätt och jag får lite av en kick att fynda, även då det gäller mat :b

Så nästa månad skriver ni ner en riktig matlista och tar er en sväng på lidl, ni lär inte ångra er! : )
och våga testa lite andra varor, kanske det dyraste inte alltid är det bästa?

vi myser

Nu har vi haft den obligatoriska ljuständningen som sker varje morgon. två lyktor i vardagsrummet + två doftljus. fyra i hallen, två doftljus i köket och en doftlykta i badrummet. Det ger genast en sån myskänsla och man blir glad över att man inte har någonting planerat inför dagen.

Vi ska baka, inga pepparkakor eller lussekatter, men vitachoklad/hallonmuffins och bullar.. : )

ps. förstår ni att jag håller på att bli kär i min son. Han lägger sig över mig, säger "mamma" så sött som bara han kan och ger mig en puss på munnen. min älskade unge!

Nolle älskar Lennies mobil


våran lilla prinsessa



En klippning skulle nog sitta på sin plats..


njut varje minut

Idag är en såndär dag då man helst bara stannar inomhus, drar en filt över sig och dricker litervis med kaffe. Tända ljus och en massa tid över att bara andas på. Julkalendern Kaspar i Nudådalen visas just nu på våran tv och vi kommer förmodligen titta igenom varje avsnitt och bara längta sådär extra mycket till julafton. Noels gudmor Elin är här och vi har precis ätit lunch tillsammans med Noel, som nu sover gott i vagnen.

Jag ska ta mig en kopp kaffe, läsa lite bloggar, spela lite sims och bara vara.. alla måsten, de gjorde vi igår.


våran helg




God mat, mys, god dryck, sällskapsspel och en massa skratt. Tack Jessica och Jocke för en trevlig helg! : )


städ och donar dag

Sedan vi klev upp vid sju imorse, så har jag inte suttit ner en sekund (förutom då det var lunchdax för Noel). Jag har städat uppe, nere, ute, inne och i alla tänkbara vrån. Har i dagarna fått upp tusen kartonger med alla saker jag någonsin ägt genom åren, så det fanns lite att sortera upp. Sedan fick vi en fin möbel utav pappa, är väl tänkt att vi ska ha den på altanen i sommar, men just nu så passade den bra in i våran hall. Nu är jag helt jävla slut och kan med gott samvete ta ledigt resten av dagen.

Hade egentligen tid hos syon idag kl 14, men eftersom vi fortfarande saknar bil så skulle hon kontakta mig om en ny tid istället. Snart kommer Emma och Anton hit, grabbarna bus ska få leka med varandra och vi får snacka lite skit.. : )

Sköt om er! : )