mer bak

mvc besöket gick bara fint, värdena såg bra ut, barnet låg så långt ner att hon inte kände huvudet längre och hade ett hjärtljud på 136, mitt sf mått hade växt med en cm sedan sist och inget protein i urinet, så ja.. inget speciellt att tillägga om det, fick en ny tid den 14sep, alltså 4dagar efter bf, så det hoppas vi ska slippa gå på, men man vet ju aldrig.

då jag kom hem började jag att, ja... baka direkt, oväntat. det blev lurbullar (bullar med smörkrämsfyllning) och två dubbelflätade franskor. lurbullarna är på jäsning fortfarande och ska in i ugnen om 30min då franskorna ska vara färdiga. känns så kul att baka nu då vi har en extra frysbox att lägga allt i, förut kunde jag inte alls baka som jag ville då det fyllde upp våran lilla frys direkt..

aja, nu ska jag in på jotex hemsida och kika om jag hittar något att beställa för deras "50%på valfri vara erbjudande" som jag hittade i brevlådan och sedan ska man väl äta nån middag. tjing!

färdig bakat



Kavring

Frukostmuffins

Tekakor


bakning o mvcbesök

idag bakas det, har en kavring i ugnen och ska snart påbörja frukostmuffins bakningen. lika bra att passa på med sånt nu, har ändå ingen ro i kroppen att ligga ner och idag känner jag mig helt ogravid, förutom mensvärk, lätt ryggvärk och små stökningar i magen så känner jag mig lätt som en fjäder, faktiskt.

idag är det även en siffrigt såg jag nyss.
- 9 dagar kvar, stämmer det?

-hm, vilket fall som helst så ska jag fortsätta i köket nu, sedan blir det dusch, lunch och göra sig klar inför vårat med lite tur sista mvc besök.


fleece overall stl 62



Grattis intoxique!
Ditt vinnande bud var 31 kr.


en vilodag

tamtitam, idag ligger jag bara i sängen med värmekudden och tittar på tv. mens och ryggvärk tillsammans med världens smärta i ljumsken/bäckenet, känns som allt pressas utåt, precis som om bebis är påväg ut, men inga andra tecken på det, förutom just mensvärken och några små sammandragningar, men så har det varit de senaste dagarna och sånt kan ju komma dagar, veckor (?) i förväg.. så förväntar mig ingen tidigare förlossning, går nog tiden ut och över som de flesta andra, inget mig emot egentligen. känner ingen direkt stress för att jag måste föda nu, finns så mycket jag vill hinna göra innan, så får se varje dag som en liten extra bonus dag till att sova ut och göra precis det jag känner för ist, även fast man hellre hade gosat med liten såklart, menmen.

imorgon ska vi på vårat sista besök på mvc, (som planerat).. ser fram emot det, ska bli spännande att höra hur långt ner lill*n skjunkit och tänkte även be henne kika om jag öppnat mig någonting, eftersom jag haft sånna förvärkar bitvis, inget jag förväntar mig men kan vara kul att veta.

nej, nu ska johan sätta sig och lira någon turnering och jag ska komplitera bb väskan med lite små stuff och prov bädda spjälsängen med de nya sängkläderna och allt, sedan blir det sängen igen. take care!


update

blev bakning av tekakor ist som är på jäsning nu.. gjorda på skrädmjöl som ska vara en nyttigare variant, får se vad det blir för någonting, utbakning nu.

surströmming och höst på altan



igår blev det som sagt surströmming uppe i huli. första gången jag fick chansen att provsmaka efter jag fyllt tio (sjukt eller hur?!) och den tog jag ju såklart, kan varken påstå att det var antingen gott eller äckligt, smakade mest salt och med potatisen och resten slank ner det rätt bra.

idag har vi varit ute på birsta, stor handlat och fyllt upp både kyl, frys och skafferi till max, kan vara skönt att ha sånt överstökat. sedan var vi på plantagen och köpte lite höstplantor och på barnenshus för att köpa lite små saker.. påslakanset, termometer, badbalja, gosenalle, vagnleksak osv.

ikväll blir det bara lugnt, har trott att det varit söndag hela dagen, så blev glatt överaskad då jag kom på att det var lördag, fick en hel dag extra, inte till någon direkt nytta direkt då man inte jobbar, men ändå.. längre helg! : )


nu är det nära


började dagen vid tio med en lunch (bakad potatis och skagen, Mmmh) och shopping runda med världens sötaste sandra, riktigt trevligt. Kom hem med två små pyjamaser, hallonbladste och ett par benvärmare. sedan gick jag upp till mormor där jag parkerat bilen tidigare och la mig i soffan och vilade, fortfarande sån mens och ryggv'ärk.
 
inatt somnade jag inte fören vid halv fem, hade sammandragningar och värkar som höll i sig från kl 2 till 4, kom med 2-6 min mellanrum oregelbundet, vissa väldigt kraftiga och andra kändes ingenting alls, blev iaf tvungen att ringa in till förlossningen och hon sa att jag var i start skedet, men att jag skulle avvakta tills alla värkarna var lika kraftiga och kom regelbundet, att det lika gärna kunde lugna ner sig för att komma tillbaka imorgon kväll (nu ikväll), frågade iaf hur länge det kunde dröja innan det satt igång och hon sa timmar likaväl som någon dag.. alltså inte en vecka (?) får hålla tummarna för att jag klarar helgen, för imorgon är det surströmming i huli och det har jag sett fram emot, men på lördag är du så välkommen så : )

ja, iaf efter jag varit på stan och hos mormor idag, så åkte jag till mammas lägenhet, duschade och gjorde mig i ordning för en birsta sväng med henne, carina och elin. unnade mig själv lite saker för en gångs skull, var längesen nu.. ett par svarta jeansleggins, en svart längre munk, jack/tröja, ett läder diadem och ett par svarta stövlar.

var även och knäppte kort på mitt ärr idag, som ska skickas in till försäkringsbolaget mitt, kan nog bli en fin slant.. nej, nu ska jag lägga mig, kommer nog slocka direkt. håller tummarna för en lugn natt, behöver verkligen få lite sömn. imorgon ska jag träffa jessica och se hennes nya lägenhet.. jaja, gonatt!

storstan

idag har jag haft en hel dag i stan, började med en sväng förbi mormor på lunch och fika, carina var även där och vi låg mest i varsin fotölj och vilade upp oss. sedan tog jag med mig mormor till mammas jobb för att hämta henne, då hennes bil varit in lämnad på service. blev onyttig middag på big boy och sedan en sväng på birsta, bebisvantar, en tröja, ett svart fotoalbum med svarta blad (till "babyboken") och slingfärg fick följa med mig hem, eller hem till mamma rättare sagt, för det är där jag sover inatt.. imorgon ska jag upp i hyffsad tid för att träffa sandra på stan, startar med en lunch där och sedan blir det en massa strosande i affärerna, blev glatt överaskad då jag kollade mitt lönebesked nyss så något lär man våga unna sig imorgon..

har även slingat håret och färgat ögonbryna ikväll, så lite som en ny människa känner man sig.. lite solarium på det här hade varit det ultimata, men har jag undvikit det tidigare under graviditeten så känns det som jag kan vänta några veckor till.. nej, nu ska jag se lite tv, gonatt!


nyslingad

0-7aa7bf0b3f1093adeab70c7718e9b7ae.png

Kolla varifrån!


ticktack

nej, nu ska jag göra mig iordning och rulla ner över stan, hade tänkt vänta på att posten skulle komma vid ett så man kanske kunde få med sig arbetsgivarintygen ner, (som förhoppningsvis kommer idag) men jag orkar inte vänta..

.. lön imorgon
.. vecka 39 på fredag
..och jess ring mig!! : )

några nätter i stan

nu blir jag stadsbo, eller åtminstonde för några dagar. tänkte åka in imorgon och sova en natt hos mamma i haga, så slipper jag kliva upp så tidigt och är redan på plats tills på torsdag då jag ska träffa sandra. och på torsdag eftermiddag/kväll ska jag, mamma och förmodligen carina ta en sväng på birsta. på fredag ska vi på surströmming i huli, så då känns det onödigt för mig att åka hem på torsdag kväll för att sedan åka in igen på fredag, speciellt eftersom det är så sjukt jobbigt att köra bil nu då lill*n envisas med att ha benen på, under och vid mitt revben helatiden. så johan kommer in till stan efter jobbet på fredag istället och vi stannar tills på lördag. buuh, kommer få hemlängtan.

nej, nu ska jag lägga mig i sängen och försöka hitta någon passade liggställning. höger går inte för då känns det som jag mosar sönder bebisens ben som ständigt trycks ut där, vänster sida går aldrig, har aldrig gjort, kommer aldrig att göra.. och ryggen gör så ont efter ett tag att ligga på och ja, mage är ju rätt uteslutat. wish me luck!

lite recept

Nästa vecka ska jag ge mig på lite bak och matlagning igen, det blir.

Frukostmuffins, äpple 
goda att frysa in och ta fram en söndagsmorgon
Hallongrottor
tar fem sek att göra, super goda och perfekta att frysa in
Lasagne
snabblagad, god och även den perfekt för infrysning
Kavring
godare, billigare och snabbare än om du går på affärn
Chokladmuffins
bara för att det är så jävla gott


tävling hos tant ulrika



"Jag vill vinna ett presentkort + fraktfritt från Helhjärtat -
butiken med saker att älska hos Tant
Ulrika"

extra toalett


Mina nerver klarar inte av att vila en hel dag, så jag blev tvungen att stöka med någonting och idag blev det till att fixa iordning toaletten på övervåningen. eftersom vi flyttade in i johans farmor och farfars gamla hus så var ju inte allt ur plockat och städat som det annars brukar vara, så vi har plockat och städat ut och in lite eftersom. just nu har vi fått alla rum fixade, förutom två rum på övervåningen som vi inte har någon användning av just nu,

..och extra toaletten, det  har verkligen tagit emot att städa den då den inte verkat varit i bruk på väldigt länge och den rent utsagt varit äcklig. Men inatt har jag sprungit på toaletten 6,7,8,9.. 10 (?) ggr och det kändes värt att lägga ner lite tid på att få den användbar, då den bara ligger en hall bort från vårat sovrum, isället för på nedervåningen som den andra... ja, hur som helst.. så här rent blev det! : )

förlossningskliniken o vetekudde

0-1875b4b432f04495c4569fe030d649b0.png

Kolla varifrån!


: /

jag har börjat mått så fruktansvärt illa igen, trodde det här var ett avslutat kapitel, blä!

en flodhäst?



Både jag och min barnmorska blev rätt förvånade då jag klev av vågen på mvc i onsdags och den stod på 74kg, det betydde alltså en viktökning med hela 16kg sedan min inskrivning. Hon och alla runt omkring mig påpekar hela tiden vad liten jag är, att det bara är magen som syns och att jag måste lägga på mig mer för att inte försvinna då jag ska börja amma. Men schi fick ni, förstår själv inte vart allt lagt sig, magen kan knappast väga 16kg och så mycket vatten kan det väl ändå inte vara i mina fötter och vader (?) eller så har det bara fördelat ut sig jämt över hela kroppen.

Hur som helst, så kände jag mig inte alls lika liten och smidig då jag klev av vågen.

Ditt BMI är 19,2 och en rekommenderad viktökning under graviditeten är 15 kg
(kanske helt okej, trots allt?!)
 (Räkna ut viktökning)

trött

idag är jag så sjukt trött, förstår egentligen inte varför jag är vaken. vaknade kl 8 och låg och kikade på nyhetsmorgon till strax efter halv nio, då kom johan och hans arbetskompis hit och drack lite kaffe, så då var det bara att lunka sig ner över.. för kaffe ville man ju ha och ja, nu sitter jag här.

känns skönt att jag inte har någonting in planerat den här veckan förutom tor och fre och att det inte finns något stök att göra hemma, även fast det gör en sjukt rastlös så är det nog bra med lite vila ibland. ska iaf göra ren frysboxen och packa in idag, vilket inte blev gjort igår.. annars ska jag bara slöa och hålla tummarna för att bebis vill komma på måndag.

babysim


pratade med sandra tidigare idag om att vi ska börja på babysim då småttingarna kommit och nu kan jag inte tänka på nått annat, vill bara spola fram tiden. hon är ju beräknad i oktober och sedan ska dom ju vara minst tre månader då man börjar så känns som en evighet tills dess, men kul att ha någonting att se fram emot.
på torsdag ska jag in o träffa jäntan iaf och det ska bli trevligt, lär bli en hel del bebis handling och prat, men sånt är mysigt : )

nej, nu ska jag försöka få ihop någon middag tills johan kommer hem. tjing!

ännu en helg förbi

då var ännu en helg slut, konstigt hur veckorna kan försvinna iväg så snabbt, då dagarna går så sakta (?) hur som helst så har jag och johan haft en riktig slö helg, brukar alltid sluta med att man hittar på någonting, åtminstonde gå utanför dörren, men inte den här helgen då har vi bara nötat film.


the hangover

road trip 2 bearpong

i love you man

bruno
the unborn
..och kan faktiskt rekommendera alla filmerna, sjukt bra allihopa.

idag är jag bara hemma, känns som det var längesen jag hade en dag hemma utan måsten, riktigt skönt. ska bara göra ren och sätta igång en frysbox i uthuset, så vi kan förvara matlådor, bullar, kakor och bär där.. för just nu tar dom upp all plats i frysen, fungerar ju nu men knappast efter en storhandling. sedan ska jag göra kalops, vilket i stort sett sköter sig självt. hade som tänkt gjort höst på altan också, sopat och planerat ner bärplantorna som just nu är i krukor. men insåg att jag saknade både spade och sop, ingen aning vart det tagit vägen, men johan skulle fixa med sig det hem efter han slutat jobbet..

nej, nu ska jag fortsätta klicka runt en stund till.

37+3 idag.. : )



en bloggfri dag

788516855edd6fcc6ff2d50d71c945.png

Kolla varifrån!


tacos o filmkväll

0-2de9d5aa47d2759d09ae57ce07ab33a0.png

Kolla varifrån!


vatten, vatten.. bara vanligt vatten

vilket jävla dyng väder, vi har precis käkat lite lunch och druckit kaffe.. och nu sitter vi och funderar på vad vi ska ta och hitta på ikväll, först lutade det åt bio, men nu blir det nog filmkväll hemma ist kanske, we will see. jag hade egentligen velat grävt ner mina hallon och jordgubbsplantor vid körsbärsträdet och gjort lite höst på altan, men eftersom det regnar så får det bli en annan dag, kanske imorgon?

vad gör ni andra en sån här dag?

vecka 38 (37+0)




Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas. nu kanske du känner du att ditt barn har lagt sig med huvudet neråt, klar och redo för förlossningen. de barn som inte har gjort det brukar man i det här läget att försöka vända.


Mamman

Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

att föda från vecka 37+0 anses helt normalt. dina bröst producerar redan nu råmjölk. ditt bäcken är utvidgat och barnet har sjunkit djupare ner. bebisen kan födas vilken dag som helst nu.


helg igen

idag har jag varit på larssons guld och köpt ett par guld örhängen iaf, ett par vanliga enkla med en pärla i mitten som man slipper ta av sig på nätterna, lättsamt. sedan har jag varit in till min frisör och bokat en klipptid åt johan som jag tänkte bjuda honom på, är dax nu kan jag säga.

sen har jag fixat de sista arbetsgivarintygen från kommun som fattades, tänkte inte jävlas med försäkringskassan något mer, men inser att lägsta föräldrapenningen är vad 3-4(?) dagars arbete annars ger och det att klara sig på en hel månad, visst det går väl runt då man är två. men hur kul kan man ha? vore ju roligt att få unna sig en tröja eller fika ibland. blir skillnad på några tusenlappar om jag fixar allt riktigt så det är lika bra att ta tag i det igen. förstår faktiskt inte alls hur någon som inte arbetat tidigare och hamnar på lägsta klarar sig ett år på garantipenningen, den borde höjas.

aja, johan är och fixar med några papper på våran etta vi hade innan tvåan, blev att vi gav tillbaka den till föreningen tillslut, är inte värd små slantarna den ger iaf, bara skönt att bli av med. då han är klar med det skulle han handla med sig till maten och inför kvällen. blir kyckling, en plåt med gott o blandat, färskpotatis, morötter, lök osv.. blir nog gott de.

ajuste, drog ut våran kökslåda lite väl långt förut, så den damp rakt ner på mina tår.. gjorde, GÖR.. sjukt ont! så nu har jag en stor blå nagel med lite blodstänk under, mindre kul.

trevlig helg på er alla och ha så kul på härefestivalen, det skulle jag haft! : )


kvällsbesök

då fick vi lite kaffe besök, kilander och hans kompis jag aldrig minns namnet på. den där mannen (kilander) har alltid någon historia att berätta, blev som vanligt en massa skratt : ) kul med besök ibland, även fast jag tycker det har varit rätt mycket här uppöver med tanke på hur vi bor, eller lämpligt har det varit.. förr kunde de lätt blir för mkt.

nej, nu ska jag göra mig klar för kvällen och fixa lite fika till grannfejden.

h&m



knåpade ihop en liten beställning hos mormor idag.

Polotröja 199kr
Benvärmare 99kr
Amningsbh 149kr

en orkeslös själ

idag åkte jag med johan in till stan igen och sällskapade mormor. tänkte orka ta mig en sväng till larssons guld och handla ett par örhängen för mitt presentkort och till purple för att boka tid, men slutade med att jag inte orkade någonting och blev liggandes i mormors soffa med en vetekudda på ryggen och mot magen ist, hade en sån satans mens och ryggvärk som satt i sig från morgonen och en flertal timmar framöver, känns verkligen att det är nära nu, trycker och värker lite mest hela tiden.

imorgon har jag inte planerat in någonting än och skönt är det, för jag känner inte för att göra ett skit. ska bara vara hemma, sova ut och ta dagen som den kommer. på kvällen ska jag och johan grilla lite kyckling och göra lite god mat. nästa helg är vi bjudna på surströmming i huli, bli bra det för helgen efter har jag som planerat tänkt föda : )

nej nu värker ryggen, hejpa!

en liten idolbild från idag


mvc kontroll

då var vi hemma från näst sista kontrollen på mvc, (med lite tur var det den sista) lill*n var iaf fixerad och låg väldigt långt ner, så det var skönt att höra att allt är klart.  Järnvärdet har aldrig legat så lågt någongång, brukar i vanliga fall ligga väldigt högt där, men 126 var tydligen godkänt iaf. blodtrycket var högre än vad jag brukar ha, men inte till någon nackdel direkt, brukar annars ligga väldigt lågt och inte sällan har jag varit nära och svimma ;b Av hjärtljuden att dömma så väntar vi en pojk, men med tanke på hur förfallen man känner sig så väntar vi nog en tjej, sägs ju att en tjej tar mammans skönhet under graviditeten, så jag anatar att det är 50/50 även där ;b

v 36+5
Hjärtslag bebis: 140 slag/minut
Järnvärde: 126
Glukos: 4,6
SF-mått: 35 cm
Blodtryck: 127/75

ett enkelt jävla album?

har suttit i flera timmar nu och letat efter det perfekta albumet till "barnets första år" men hittar absolut ingenting som är någonting att ha. vill ha ett neutralt album med vitablad, som man kan klistra in bilder i och med hjälp att lite scrapbooking material kunna göra ett personligt album, men alla fina album innehåller plastfickor istället för blad, gah, ska det behöva vara så svårt. någon som kan ge mig något tips på var man kan hitta ett enkelt jävla album?

imorgonbitti ska jag samåka med johan in till stan, han ska jobba där imorgon så jag ska passa på att umgås lite med min mormor, var flera veckor sedan sist så det ska bli trevligt. ska ändå vara nere på mvc kl 14 så annars hade vi blivit tvugna att ta varsin bil ner och hem och jag orkar verkligen inte köra imorgon bara för det, då jag får så jävla ont i kroppen, både fötterna, revbenen och ryggen värker sönder och en timme räcker för att jag allvarligt ska tro att ryggen gått av.

nej, nu får johan ta och komma hem så man får lite sällskap. blev bara till att slänga i sig middagen då han kom hem, till att han skulle åka iväg och jobba igen, trist.. men nu borde han komma snart (?)

just nu


och så gick ännu en dag

har precis varit på affärn och handlat, så nu blir det upp-packning, en dusch, KAFFE, brödbak och matlagning. sedan borde kl vara typ halv fem så johan kommer hem, också slog man ihjäl en dag till! : D

alarmfritt



första morgonen jag inte ställt något alarm och klivit upp på tok för tidigt (förutom igår) och det tänker jag fortsätta med. så onödigt att kliva upp vid åtta, halv nio då man ändå är ledig och eftersom jag total slocknar vid tio, elva varje kväll så kanske jag behöver några extra timmar. igår sov jag till tio, halv elva och idag till elva och det är sjukt hur mycket piggare man känner sig, samtidigt som dagen går så mycket snabbare då man inte planerat in någonting att göra..

så från och med nu och idag, ska jag inte ställa mig ett endaste alarm.

kvälls besök

fick lite finbesök såhär på kvällskvisten, therese och hennes pojkvän johan som hade vägarna förbi.. riktigt trevligt, får hoppas de inte dröjer allt för länge tills nästa gång. nu blir det lite kvällsfika, sedan tv och sängen, imorgon väntar ännu en händelserik dag, hm.. så mycket vilja så lite ork.. blir nog till att inte göra någonting alls. blir bättre nästa vecka, då har jag som planerat tänkt springa i trappan hela dagarna för att hjälpa bebben lite på traven ;b

back in the days

johan och jag -82

höstnytt i vardagsrummet

blev till att fixa höst i vardagsrummet också, även om jag hade tänkt vänta tills in i september och tills jag fått mina oranga kuddar och bordsdekorationen, men det får komma upp eftersom ist.



max 37 dagar kvar!

har helt seriöst trott att det varit på gång varenda kväll den här helgen, haft världens tryck och ilningar nedåt, samtidigt som jag haft mensvärk och en massa sammandragningar, dock oregelbunda och med alldeles för lång tid imellan.. men jag har alltid tänkt att nu är det nog på gång, men icke. ingen panik direkt är ju en massa veckor kvar, men fick jag bestämma lite själv så kunde gärna mvc besöket på onsdag få vara det sista.. är inte van att gå hemma såhär hela dagarna och ett liv som hemmafru var nog inget för mig.. det är fruktansvärt osocialt att inte arbeta även om det kan vara skönt att vara lite ledig ibland.

ajuste, testade även mina jeans igår som jag inte använt de senaste två veckorna, and guess what? jag kommer fortfarande i dom, helt jävla otroligt hade jag aldrig väntat mig med tanke på hur vätskefyllda mina vader sett ut att vara. så på onsdag då jag ska rulla in över stan, ska jag trycka på mig dom, för veckan efter kan det vara försent..

nej, nu ska jag lägga mig i sängen och käka lite plommon, sedan tror jag att det blir gardinbyte och fix i vardagsrummet, orkar inte vänta på att kuddarna och resten ska hinna komma.. tjing!

sry

har varit dålig på att uppdatera bloggen i helgen, men har haft annat för mig.. typ vila. blir skärpning till veckan! : )

update

då: selånger
nu: kaffe och munk
senare: filmkväll, welcome to the jungle.

trevlig kväll! : )


fredagsgott


nu har johan kommit hem och hunnit åkt iväg igen, han fick upp hyllan i köket iaf (fick sitta bredvid vedspisen ist) och sedan blev han tvungen (eftersom jag inte orkade köra) att åka till affären då både sås, grönsaker och dricka fattades till middagen. blir iaf råstekt potatis och grillat för andra helgen i rad, får bli lite tjatigt men är det gott så är det.

ikväll får vi se vad vi hittar på, känner inte alls för en ligga framför tv kväll, samtidigt som vi ska upp i bra tid imorgon för att gå på selångar, vill åtminstonde vara där till elva då dom öppnar så man slipper all trängsel, som man iofs knappast lär slippa ändå, menmen.. nu ska jag ner i köket och förbereda. trevlig helg allesammans!

sensommar/höst nytt

så, då var köket färdigt. skulle egentligen haft löpare i samma mönster som gardinerna och resten, men de var alldeles för små för bordet, så jag fick retunera dom och beställa duken från samma serie istället, så under tiden jag väntar på att duken ska komma får jag ha samma gamla löpare som tidigare. kunde inte sätta upp paradhyllan heller eftersom jag inte hittade några grejer till det, så det får johan fixa då han kommer hem. den ska sitta till vänster om kökssoffan iaf.

..och jag får erkänna att solen var varm idag, men det är fortfarande jävligt kallt i luften så det är höst.


my belly


 
.... so far!

sommar eller höst? jag fryser.

Är det bara jag som tycker att det är höst ute nu? solen lyser och ser tillsynes ut att ge ifrån sig värme, men aj..det är ju kallt ute, går knappast att sola idag heller. men sommarn får gärna vara över min del, eller ja den lilla vi fick. nu vill jag ha höst, stora koftor, varma koppar och knarr under fötterna, för jag ääälskar hösten.

folk tycker att de blir friare, snyggare och lyckligare under sommaren och det är väl iofs sant, till en viss del. men samtidigt som sommaren för med sig stor glädje så tar den med sig minst lika mycket stress och ouppnårliga ideal. man ska vara så snygg, smal och brun som möjligt, samtidigt som man ska hinna med alla festivaler, fester och spelningar.. och sedan även ha råd till allting genom att jobba, tiden räcker inte gärna till och allt som blir kvar är en stor svart jävla klump av stress. förhållanden spricker och nya skapas, oskulder ges, oskulder tas, löften lovas och löften bryts.. det kanske helt enkelt inte är hösten som för med sig depressioner, för utan sommarens hjälp kanske de aldrig hade skapats? nej, augusti känns som en riktig höst månad och just därför ska jag göra höstfint i köket idag, jag orkar inte vänta på att solen ska ta slut, för det är kallt ute och jag är rastlös.


vecka 37


Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. se till att väskorna är packade!


kavring

ajuste, har även bröd i ugnen, har blivit brödbak varannan/ var tredje dag den senaste tiden, men det går så snabbt att göra och sjukt gott är det ju också. Här har ni receptet iaf!

3 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
2 dl mjöl
4 dl rågsikt
4 tsk bikarbonat

Slå på ugnen på 180 grader. Blandra fil och sirap tills det lösts ihop. Blanda då i mjöl och bikarbonat.Sedan rågsiktet. Blanda noga men inte för mycket. Häll upp i smord och bröad form. Grädda i ca 60 min mitt i ugnen. Lägg över folie sista 10 minuterna. Färdig! : )

en massa biffar



jag blev färdig, tillslut.. även om det kändes hårt ett tag, tog en jädrans massa mer tid än vad jag trodde, men nu är det iaf klart och tack för det. bara till att frysa in och ta fram den dagen orken inte är med.

jotexpaket och biffrullning


har precis varit och hämtat mitt jotex paket som kom idag, så nu blir det till att kika igenom grejerna och hålla tummarna för att allt är bra. hade gärna satt upp alla gardiner och fixat iordning redan idag, men än känns det inte riktigt som höst, så det får vänta nån vecka till, (troja?).. sen ska det rullas och stekas biffar, smeten är redan klar.

en vanlig torsdag

klev upp vid nio som vanligt, duschade och fikade frukost.. men nu blev jag så fruktansvärt trött, så jag tror jag måste gå och blunda lite igen, blir en snabb vilning isf för sedan ska jag köra matlådan till johan som han så fint glömde på bänken i hallen, trots att jag påminde honom innan han gick ut, hm. och då det är gjort ska jag göra lite färdiga matlådor att frysa in, blir grönpepparbiffar iaf och förmodligen kalops, hade tänkt göra någon slags pastasås och sånt med, men insåg att det tar ca tio min att göra och den tiden har man alltid (?). sedan ska jag plocka svartvinbär som tänkt och sortera ett skåp i köket där det samlats diverse pant och glasflaskor. och ja, sen får jag lite förbi passerande främmande bestående av carina, john, mamma, robin och emelie som ska hämta lite fiskesaker här innan de fortsätter sin resa mot alsen.. så där har ni min dag, enjoy.

..och ja, jag lääängtar tills på lördag för då är det selånger och jag ska köpa en massa kryddor och onödiga ting! Tiih! : D

körsbärs plockning



idag har jag plockat körsbär, blev bra mycket som jag nu har fryst in tillsammans med rabarberna och rödvinbären, kan vara kul att kunna ta fram i höst om man vill göra en saft, marmelad, kräm eller paj. hade som planerat även tänkt plocka svartvinbären idag, men det kanske blir imorgon istället, för just nu saknar jag energi till någonting.

info-möte

Har precis kommit hem igen ifrån info-mötet, kändes som man var tillbaka i skolan igen, myror i benen och träsmak i stjärten, började vrida och vända på mig redan efter några minuter, men jag klarade mig igenom det (tack vare bensträckaren mitt i). det mesta var sånt vi redan gått igenom tusen ggr på mvc, men nu är vi dubbelt uppdaterade iaf, även om jag inte alls känner mig särkilt över engagerad i det, känns som allt kommer av sig själv iaf och resten är så självklara saker. De flesta lägger ner all sin energi på förlossningen som är över på några timmar, det man egentligen borde fokusera på är väl ändå tiden efter? Äh, inte vet jag.. kan tycka att vissa tar förlossningen som någonting större än vad det egentligen är, men alla är vi olika och tur är väl det! : )

Ahhh

idag har jag bara vaknat, fikat och suttit vid datorn, hunnit knåpa ihop en ny header på sådär tio min och nu tänkte jag göra lite lunch för att sedan nöta sims 3 tills johan kommer hem. halv sju ikväll ska vi till sjukhuset på nått info möte för blivande föräldrar och jag har som planerat tänkt sätta i mig en pizza i indal på vägen ner, så inte ens en middag ska jag orka göra idag.. en riktig slö dag med andra ord, me like.

Jotex

Leveransbesked - Ditt paket är på väg‏

Hej Caroline!
Din order har nu packats och skickats till dig.

återvinning och finbesök

idag klev jag upp vid halv nio och stökade runt lite, började med att jag plockade undan några öl burkar och mjölkkartonger till att jag fixade iordning en hel återvinningsstation i uthuset, blev riktigt bra faktiskt och nu slipper jag (förhoppningsvis) alla ölkartonger och dylikt som ständigt dyker upp i varje hörn. mer än så har jag inte hunnit med, förutom att ätit lunch, blev fisk, färskpotatis och rom sås som blev över sedan middagen igår, gott dä.

nu sitter jag mest och väntar på att mamma, elin, elin och emelie ska komma hit. dom hade börjat åka så antar att dom är här om ca trettio min.. tänkte hinna duscha innan, men insåg att man lär bli lika svettig igen i den här värmen, så jag sitter nog kvar här ist..

ajo, gick ju in i vecka 36 i fredags oxå, det tar sig.. och jag tror varje kväll att det är dax, känns precis som ungen försöker pressa sig ut, härlig känsla det där ; )

rödvinbärs plockning

0-51f0914f93eac93aefaf3c285d2f80f4.png

Kolla varifrån!


i väntan på grillat


har varit in och träffat elin idag, vi gick en sväng på stan sedan åkte vi och hämtade upp min mamma och begav oss till huli för lite solning. stekte där ett tag, sedan åkte jag och handlade, släppte av mamma och skjussade hem elin.. nu vankas det grillat, har lasse, elin, erik och jenny här på middag.

har även sims 3 på datorn nu, så morgon dagen är gjord! : ) trevlig helg!

en bloggfri dag

idag njuter jag bara av solen och imorgon ska jag ner till stan och träffa elin, sedan blir det solning i huli igen.

traderapaket i brevlådan


bröd i ugnen

0-50b2f52a98599b3120f4b2a99e1d9b1e.png

Kolla varifrån!


nybäddat

17126ca6eac679440d3f0a28676f3d3d.png

Kolla varifrån!


tvätten hängd

3848b5c119cdb32ef8db6dc30da26ca7.png

Kolla varifrån!


nedsjunket


ajo, barnmorskan sa ju förresten att min mage varit som högst och nu sjunkit ner igen. det känns att jag har lättare att andas och att det inte trycker på lika mycket då jag sitter vid datorn, men annars vet jag inte, tycker inte att den ser så nedsjunken ut, tror det mest är kamera vinkeln som gör det på andra bilden, inte vet jag.. men iaf, nedsjunket känns bra, då är det nära.

en sommardag

perfekt väder idag, man borde ligga på en strand och sola.. men vad gör man? jo, springer inne och plockar, sjukt onödigt. men ska snart göra mig en kopp kaffe och låta mig brännas lite av solen. imorgon ska jag iaf ut till havet och bada, skulle ju tydligen bli lika fint imorgon, så då håller vi tummarna för det.. skulle verkligen behöva lite färg nu.

lantlig inredning



Jag hade gärna kunnat beställa alla av dessa små inredning prylar, men då jag denna månad fått prioterat annat så får beställningen vänta. Men alla ni andra som känner att ni vill ge hemmet en liten remake och har en extra slant över i fickan, borde kika in på dessa sidor och lägga en beställning eller två.

alltimedesign
broarne
russinnet
countrystyle
hemmahosdej
fridasgård
ainred

mvc besök och tradera fynd

Då var vi hemma igen. besöket på mvc gick bara bra, alla värden såg bra ut och jag slipper fortfarande äta några tillskott, vilket känns skönt, hjärtslagen låg på desamma som förut ungefär, 136. Precis som jag trodde och hoppades så hade lill*n vänt sig nedåt och kommit en bit ner, men var fortfarande lite ruckbart, hon trodde det skulle ha fixerat sig till nästa gång om 2veckor iaf, så det håller vi tummarna för. Efter mvc åkte vi till mamma på en kopp kaffe innan vi rullade hem över igen.

Ajo, fick även ett till paket från tradera idag. med ett par lundmyr byxor, mössa och strumpor. Jätte fint skick för endast 70 kr, bara byxorna går annars på 179kr så ännu ett tradera fynd. 

mvc

idag sov jag till kl 11, minns inte sist jag sov så länge, men det var skönt och jag känner mig riktigt utvilad för en gångs skull. nu sitter jag bara och väntar på att johan ska bli klar med lite lunch till oss, sedan ska vi åka ner till mvc. jag hoppas verkligen hon kan känna att han/hon lagt sig till rätta.. efter vi varit där ska vi till mammas lägenhet en sväng, sedan får vi se vad man hittar på.. gotta go!

tradera paket


nu är johan och hämtar ut mitt tradera paket med adidas dressen, jag hoppas den är i nyskick som det står och att den ser lika fin ut som på bilden. den är i stl 68, så blir perfekt att växa i.

vi har inte ens ätit någon middag än, då johan kom hem somnade vi i sängen och vaknade för några minuter sedan. blir nog bara köttbullar och makaroner då han kommer hem, sedan blir det nog sängen igen. ZzzzzZ, trött.

done



kanelbullar, bröd och saft. kavring receptet är snott ifrån therese : ) och det hittar ni här!

stök och värk

Rabatten rensad, andra tvättmaskinen körd och hängd, handling avklarad, bänkar avtorkade och bulldeg på jäsning.. det tar sig, men nu har jag ont i ryggen, blä. Så irriterande att man inte ska orka med ett skit utan att det ska börja värka i kroppen och med min rastlöshet har jag ingen lust eller ro att lägga mig ner och vila heller..  men blir till att lägga sig i sängen en sväng nu innan bullarna ska bakas ut, annars kommer jag aldrig orka : /

munkjacka stl 62



Grattis intoxique!

Ditt vinnande bud var 22 kr.


dress stl 56



Grattis intoxique!

Ditt vinnande bud var 20 kr.


tattoo



Blir till att göra en ny gaddning så fort lill*n kommit ut. Vilken av dem det blir återstår att se.

en donar dag

har precis käkat frukost och nu sitter jag och fördriver tiden här tills affärn öppnar kl 10, tänkte hinna slänga in en tvättmaskin imellan också. har tänkt klivit upp sedan sex imorse, men tvingade mig själv att somna om, sedan vaknade jag sju igen och var lika pigg, men dagarna blir så långa då man kliver upp den tiden.. men nu fick det vara nog, hade ingen ro att ligga kvar längre.

har en hel lista på saker som jag tänkte hinna med idag:

- tvätta
- baka kanelbullar
- baka bröd
- rensa ogräs i rabatterna
- göra saft
- göra biffar att frysa in

..typ de, får se vad man orkar med och hinner.

min första lediga dag

idag blev det en sväng på birsta (igen) med jessica. Hittade tillslut en amingsbh, den enda på hm som fanns i stl 75, annars var det bara 80 och 85, så den fick duga. en massage olja, en glasflaska som jag ska göra egen vinäger/olja i, ett linne för 20kr på myrorna och en snurrande tapas bricka som mamma fick som inflyttningspresent.

just nu har jag garvat så mycket så jag trodde det var dax att föda, jag och johan har suttit och kollat igenom en massa gamla teckningar och stuff som jag och robin har gjort. "grattis mamma, du får 20kr jag är inte så rik" haha, ett fint litet vykort från robin till mamma på nån födelsedag.

imorgon ska jag ha en riktig donar dag, baka bullar och bröd, göra saft, rensa lite ogräs, byta sängkläder, tvätta, göra biffar att frysa in osv.. längtar faktiskt, älskar sånna dagar. nu ska jag göra lite kaffe!

liggläge

idag har det inte blivit många knop gjorda, tog en halvtimme nu och plockade ur diskmaskinen, vattnade blommorna och vek in lite kläder, annars har jag inte gjort någonting nödvändigt alls idag och det känns skönt, tror verkligen min kropp behövde det, johans med för den delen, dock inte pgr av något man kan tycka synd om honom för, utan efter gårdagen : )

nu ska jag gå o lägga mig i sängen igen, kan knappt sitta upp för lill*n trycker och sparkar så fruktansvärt hårt mot mitt högra revben då, blir samma sak då jag kör bil, så får hoppas det är lugnt då jag ska rulla in över stan imorgon.


jotex


nu har jag skickat in min beställning till jotex, blir ca tvåtusen fattigare på nästa lön, men det är det värt. paketet ska komma om nio dagar och då är det ju i princip höst, så ja borde redan då kunna ta ner de blommiga gardinerna och byta ut dom mot de här lite höstigare.. ska åtminstonde göra höst här i slutet av augusti, för sedan lär man knappast ha varken tid eller ork.

en lördag och söndag

igår åkte vi in till stan med johans kusiner, elin och erik.. vi hade som tänkt startat med att köra lite go-cart, men väntetiden var minst 1½timme så vi struntade i det och fördrev tiden genom att åka runt lite bara, tills vi hade bord på kina kl fyra, då vi var klar där gick vi upp till bion och såg "en sommar med göran", den var helt okej och hade några stunder då man skrattade rejält : ) då den slutade vid åtta åkte vi hem över igen, släppte av elin och erik hemma hos dom, sedan åkt vi hem en sväng, la oss i sängen och vilade lite och jag gjorde mig lite klar innan vi åkte ner till bykrogen som hade 1års jubileum, tror alla var där och det var rätt trevligt, men blev inte sent för oss var hemma vid halv ett redan.

idag har vi bara legat i sängen och kollat på tv, en riktigt skön slö dag.. och så fortsätter nog kvällen.

imorgon ska jag ner till stan och träffa jessica, sedan hälsa på mamma i nya lägenheten! : )

på ming palace, förrätten nere.

-ea5af26d553954a642d05ace1ba134a.png

Kolla varifrån!