en natt hos mormor

dagen började fint med att jag och noel försov oss, vaknade kvart i tio och skulle åka till bvc för vägning halv elva = stressigt. fick lära mig att det inte finns några genvägar då man har barn och att allt tar den tid det behöver. extra stressigt blev det då jag skulle åka direkt ner till stan för att träffa jessica efter bvc, fick offra mig själv och fick se ut som ett slo den här dagen, men noel blev ifall färdig, tillslut.. och effektiv som man är så kom jag dit 10min innan bestämd tid iaf, han hade även gått upp 550g sedan förra veckan, liten börjar verkligen bli stor.

efter jag varit hos jessica åkte jag till mamma, vi åkte ut till birsta och mamma sprang in på åhlens och handlade lite varmare kläder till noel, då det verkligen blivit höst ute och jag inte hunnit inhandla någonting sånt. stannar iaf hos mamma inatt och rullar hem över imorgon då vi vaknat till..

nu ska vi se efterlyst och gotta i lite godis! : )


ännu ett besök hos fsk


 nu är vi hemma igen.. besöket hos försäkringskassan gick väl som väntat, blev inte direkt hjälpt med någonting utan skrev ett brev till dom om att jag begär en omprövning, de har räknat ut en årsinkomst för mig på ca 86000, vilket bara att beräknat utifrån en inkomst, då jag egentligen har en inkomst på 160000.. så nu är det bara att vänta, se och hoppas på att dom inser att det är totalt orimligt att bara beräkna min föräldrapenning på en arbetsgivare, då jag faktiskt haft två stycket varvat med varandra.. jaja, dom slutar inte förvåna.

hann även med en sväng till mormor, middag hos mamma och en snabbis upp till carina där noel fick en fin björn borg tröja hon köpt till honom. hade som planerat tänkt ta en kvälls kaffe hos jocke och jessica, men johan var trött och ville hem, så funderar om man kanske ska ta en sväng ner imorgon om hon är ledig (?).. först ska han vägas kl 11 på bvc iaf.. nej nu blir det idol!


påväg hem från stan

6162e8316d411c3405f64bf7c3bdbacf.png

Kolla varifrån!


<3


ett stadsbesök

idag brummade jag och noel ner till stora staden, började med lite lunch hos mormor, sedan kom elin dit och vi gick ner till försäkringskassan för att försöka få någon ordning på allting ännu en gång, då dom denna gång inte beräknat min inkomst på lönen från kommunen utan uteslutat det och bara räknat ihop från mina andra arbetsgivare av någon konstig jävla anledning, blev inge direkt hjälpt av att gå dit heller, utan bara tillsagd att skicka in ett brev för omprövelse, så ska fixa ihop det sedan och lämna in det imorgon eftermiddag då jag och johan ska ner till stan. efter försäkringskassan tog jag och elin en liten sväng med noel på stan och sedan började jag rulla hem över igen. fick en massa fint från elin och hennes familj (på bilden), det tackar vi massor för! : )

ja, det var väl det.. nu ska jag kika lite tv igen!

 


vi myser

0-3dfab3c85058485f3970d74c453dd2fd.png

Kolla varifrån!


en fylld helg


dåligt uppdaterat, men iaf.. igår kom ju som sagt emma, niclas och lilla anton till oss.. det blev en trevlig kväll med god mat och härligt sällskap. då dom åkt hem kom ett gäng med lite överförfriskade grabbar förbi, bestående av kilander och några andra stjärnor som varit på lastbilsträff i ramsele, då dom åkte efter en stund blev det bara sängen för oss.

idag har vi varit till stan och grattat min bror som fyllde 18 i fredags, skjussade upp jonas till lennie och träffade han och kikki en snabbis, sedan åkte vi till johans mamma och tog en kopp kaffe och noel fick en massa presenter. hann även med en sväng på babyproffsen där vi köpte en babysitter i present från noels morfar, som han har provsuttit lite nu ikväll.

nu har vi precis badat honom och ikväll blir det tidig kväll, tänkte väll se hål i väggen nu sedan blir det gonatt.. imorgon rullar jag ner till stan och ska träffa elin, blir nog en promenad runt sidsjön med vagnen eller nått. : )

älgkött och kantareller

idag blir lillhjärtat 3veckor, undra hur länge man kommer räkna veckor och dagar? tills man kan räkna år kanske?

just nu håller johan på att stycka upp älgköttet vi fått, och kantarellerna har blivit rensade och klara. emma, niclas och anton kommer upp till oss idag och senare ikväll ska vi bjuda dom på middag, blir såklart älg och kantarellsås.

nej, nu måste jag rusa iväg.. nån som är hungrig!


backyard


f,f! = fredag, finally!

lillhjärtat har precis somnat på mitt bröst här framför datorn, han är så bortskämd, måste försöka låta honom ligga själv en stund om han gnäller lite, men han ser så liten och ensam ut i den stora sängen, så jag blir såklart tvungen att lyfta upp honom.. hm, not good!

idag ska jag torka av alla möbler i huset, puuh.. och förmodligen baka nya frukostmuffins, dom har precis tagit slut och är så perfekta att ha till morgonkaffet om man inte orkar göra sig en macka, mycket godare för den delen också. sedan då johan slutat ska vi nog upp till hammarn och handla lite. imorgon kommer emma och niclas upp på middag, på söndag är det kalas för brorsan i stan, sedan ska vi kika förbi jessica och jocke och hälsa på.. och på måndag ska jag in och träffa elin, även att hennes mamma köpt kläder till noel, tiih..sött! : )

nej, nu ska jag försöka lägga hjärtat för sig själv och slå en pling till johan.. han skulle tydligen komma hem på lunch idag också.

en trevlig torsdag


idag har jag haft en trevlig dag nere hos emma, blev en liten promenad med de små i det fina höst vädret, sedan kom även eleine ner, blev en massa baby prat såklart, alltid mysigt! åkte hem vid tre och började förbereda inför middagen för halv fem kom pappa hit och åt med oss. Noel fick en "fylla-i-första-bok" som vi inte köpt oss än och var en helt perfekt present, en bolibompa drake och pengar till att köpa ett baby-gym och någonting annat. efter han åkte hem började johan och rensa en massa kantareller och jag började fylla i boken lite smått.

nu ska jag lägga mig i sängen och vila lite, ge noel mat och sedan ta en dusch!


sömnbrist

idag känner jag mig inte lika utvilad som jag vanligen brukar göra. Noel vaknade både vid 2 och 5 för att äta inatt och innan jag kunde somna om så hade det gått en timme per gång, sedan vaknar han vid 7 igen och är redo för dagen. måste börja lägga mig tidigare på kvällarna för att orka, då jag "glömt" bort att sova middag de senaste dagarna.

just nu håller jag på att göra lunch (hamburgarna steker sig själva nere just nu) till mig och johan, han jobbar bara några gårdar bort idag så han kommer hem över lunchen, trevligt med mat sällskap! :) och efter jag ätit lunch ska jag och noel rulla oss ner till emma och anton, senare i eftermiddag kanske elin kommer upp en sväng och vid halv fem kommer pappa upp till oss på middag, så ännu en fullsopäckad dag. blir tidig kväll ikväll iaf, förstår inte ens hur jag ska orka mig fram till middagen... zzZzzz!

godnatt från mig


alltid trevligt med besök

ikväll har vi haft lite främmande här, lennie och jonas kikade hit en sväng på kaffe och sedan hela familjen lidin, som vi även fick en massa kantareller av igen, det tackar vi för.

nu blir det idol..

mitt i veckan

lite problem med att skriva nu, då lillen ligger på mitt bröst och sover.. han verkar vara lika närhets beroende som mamma sin, går knappt att lägga ifrån sig honom nu utan att han börjar små gnälla för att sedan bli tyst igen då han får vara nära, lite bortskämd blir han nog.

har iaf varit på vägning på bvc idag, han hade gått upp 500g sedan förra veckan, så han växer som han ska och jag förstår inte hur han ska rymmas i min famn sedan, tycker han är stor nog redan nu.

efter vi varit på bvc så svängde jag in till annakarin på en kopp kaffe och lite fika, även diana dök upp där och det blev en massa prat innan jag rullade ner för backen och var hemma igen.

snart ska jag börja med middagen, får se vad det blir för skoj.. sedan ska vi ta oss en sväng och handla lite blöjor och nödvändigheter. imorgon kommer morfar till Noel hit på middag, han har inte hunnit sett Noel än förutom genom bilrutan som hastigast, så det ska bli trevligt!

..och elin om du ser det här, ring mig igen.. har inte laddat mobilen! : )

tävling


Jag är med och tävlar om en fin trikåmössa från
OA PIP hos annasara.net.!
Tävla här du med!


lite egentid

puh, har inte fått mig en datastund på hela dagen. lilleman har ätit och sovit bra, dock bara på mitt bröst.. så fort jag lagt ifrån mig honom har han börjat små gnälla och tok söka efter brösten fram och tillbaka som en tok, så ja.. vi har legat i sängen hela dagen lång, inget fel med det, jätte mysigt har vi haft det.. men klagar inte direkt på att han somnade själv i sängen nu en stund, för snart måste jag ta med honom ner igen då middagen ska börjas göras iordning.

igår var iaf johans mormor och gammelmormor här, vet inte om det blir Noels gammel-gammel-mormor eller gammel-gammel-farmor.. man tycker ju att det borde bli gammel-gammel-mormor eftersom det är johans gammelmormor, men det är ju också vad min mormor kommer bli till honom sedan och det är ju fars-mors-mors-mor, så då blir det ju i regel hans gammel-gammel-farmor, äh.. det är säkert jätte simpelt, bara jag som lyckas strula ihop allt i mitt huvud som vanligt.

men iaf.. dom kom hit på fika och hade med sig en god äppelkaka dom bjöd på, själv blev jag såklart tvungen att bjuda på syltrutorna jag gjorde igår, har inte smakat dom själv men dom var tydligen jätte goda, så dom kan jag rekommendera er att baka. Noel fick en massa presenter, 4st tröjor i olika storlekar, helt perfekt för honom att använda nu och några att växa i, det tackar vi för! : )

idag kommer elin hem ifrån oslo btw, så hon ska kika upp hit någonting i dagarna framöver, gräääjt! sedan ska pappa komma upp på torsdag och johans mamma m familj till helgen.. aja, nu måste jag skynda kika igenom allt innan det är dax för middag. hejpa!

done

nu är kakan färdig, bara glasyren som ska smetas på då den kallnat. tror det blir till att frysa in faktiskt, då varken jag eller johan är för mina bakverk.. lite synd, men då finns det alltid något att bjuda på istället.

nu ska jag mysa lite med lillhjärtat och ge honom mat, sedan ska jag försöka sno ihop någon middag lite snabbt tills johan slutar vid fyra, för sedan kommer hans mormor redan vid halv fem, så snabba ryck!

syltrutor



nu ska jag baka syltrutor i långpanna, receptet hittar ni här.


hicka som vanligt


ännu en ny vecka

nu är vi vakna, har ätit och gjort oss klara för dagen. inatt vaknade han endast kl 3 och åt, för att sedan vakna vid halv 8 igen, ännu en skön natt och det tackar vi för eftersom johan är tillbaka till jobbet idag och förmodligen behövde lite sömn för att orka.

annars idag har vi inga planer alls, tror det blir att plocka in, skala, skära och frysa in lite äpplen. hade som planerat tänkt hitta på någonting, men det är så skönt att vara hemma och känner inte alls för att sätta mig i en kall bil och åka någonstans.

nej nu är det nog dax att byta blöja, av ljudet inifrån sovrummet att dömma ;b

pojkarna mina


söndags besök

idag har Noels mormor och morbror varit här på besök, alltid lika trevligt och idag var hjärtat även vaken den största delen av tiden, det gillar vi. tycker man märker skillnad från dag till dag nästan att hans aptit och vakentid ökar, bara för några dagar sedan sov han mest hela tiden och nu har han timlånga vaken perioder under dagen och vill äta stora mängder och oftare. ska bli spännande att se på onsdag hur mycket han gått upp igen! : )

efter främmandet, (som inte är så främmande) hade åkt så tog vi vagnen och promenerade upp till lasse och anna-karin på lite kaffe och nu är vi hemma igen och ska väll göra iordning någon middag. imorgon är första dagen för mig och Noel hemma själv utan pappa, får se vad vi hittar på för något.

nu ska jag lägga mig i sängen och klura ut någon middag! : )

amerikanska chokladmuffins



blev till att baka lite, amerikanska choklad muffins, receptet hittar ni här.


två veckor av kärlek

igår kväll var vi som sagt över till lasse och anna-karin på middag, blev bjudna på världens goaste pizza och en övrigt trevlig kväll! : )

idag vaknade hjärtat vid halv 8 redan och var hungrig, så vi gjorde klar honom för dagen, sedan somnade han som vanligt om och det gjorde jag med, så vi har sovit lite över 2timmar nu medan johan varit ute och jobbat. det kommer nog bli som en dagsrutin att gå och lägga sig igen med honom några timmar på morgonen, då jag ska gå hemma själv från och med måndag, blir man både piggare och får dagen att gå lite.

ikväll vet jag inte alls vad som händer, kanske någon film och lite gotta (?) we will see..

btw, idag fyller våran älskling 2veckor <3

cookies

jag har bakat lite kakor i brist på annat, dom blev sådär.. inte alls som jag tänkt mig, men johan gillade dom iaf. annars har jag inte gjort ett jota idag, legat på sängen och kikat på tv, snart hade jag tänkt göra mig lite klar för dagen och senare ikväll ska vi upp till lasse och anna karin på middag, hemgjord pizza, bli gott dä! : )

hjärtat sover


då det regnar

idag får vi känna av den sämre delen av hösten, regn, rusk och en massa grått. samtidigt som man vill göra så mycket så saknar man helt orken till att göra någonting och alternativ finns det inga, för vad ska man hitta på egentligen? man vill ju gärna inte gå ut och promenera, folk att hälsa på finns det inte heller då alla jobbar och att bara åka ut och tomåka bil kostar en massa pengar och är inte sådär överdrivet intressant då man hamnar i baksätet. att ta en sväng till stan är bara att glömma, då jag förmodligen blir utan föräldrapenningen nästa månader och därmed blir helt utan pengar, det har inte hänt på de senaste två åren att jag gått utan lön, så vet inte alls hur det ska gå, blir inget överdrivet lyx iaf, kanske en månad hemma på soffan?  blä!

blir en riktig ligga inne dag känner jag på mig, how i met your mother maraton och en massa mys med pojkarna.

besök hos försäkringskassan

då har vi kommit hem igen från vårat lilla stadsbesök. först till försäkringskassan för att fixa med nya föräldrapenningen, så nu ska allt vara klart iaf, eller ja det ska ju räknas ut en ny penning så det kan ju ta sin lilla tid, förstod inte om han menade att jag skulle ligga på lägsta innan det blivit uträknat eller om jag istället får dubbelt sedan av den högre, no idea.. men det lär visa sig. kom upp i 110 timmar i snitt per månad iaf, så det är ju bra mycket bättre än ingenting alls, vissa dåliga månader som drar ner resten, men som sagt det får duga.. allt är bättre än lägsta iaf.

efter vi var klar där så åkte vi till min mormor, blev bjudna på lunch och drack lite kaffe. sedan rullade vi hem över igen och nu är vi som sagt hemma, för mig blir det sängen och vila ett tag, tröttare än tröttast.

kvälls visit

nu har vi precis kommit hem ifrån emma, niclas och anton.. haft en riktigt trevlig kväll där, bestående av idol, varma mackor och bebis snack. Noel sov sig som vanligt igenom hela besöket och tror väl att han alltid ligger här hemma i sängen ;b han har även sovit hela dagen, så kan bli en hel del vaken tid inatt, I hope not.. men det kan luta åt det. nu ska jag se lite tv, fika och sedan sova.

imorgon ska vi in till försäkringskassan och jag ska lämna in alla mina arbetsgivarintyg för 2009 som jag äntligen lyckats samla ihop, vore intressant att veta hur mycket jag kommer upp i, kan säkert bli bra.. eller det får så lov att duga.

nu sängen och tv, gonatt alla!


zZzZz

regnar det hos er?
det gör det här

liten sover och johan har åkt iväg för att svetsa något
 inte en såndär jätte pepp dag, trött är jag också
- back to bed


kärlek


bvc besök

nu har dom precis varit här från bvc på hembesök. Noel blev inskriven, vägd och vi fick en massa läsning. han hade iaf gått upp 300g sedan födseln så han verkar få i sig det han ska. bokade in en ny tid för vägning redan på onsdag, så det ska bli kul att se hur mycket han har hunnit gått upp tills dess.

just nu ligger vårat hjärta och sover och hans pappa är ute och leker bonde, kör traktor och donar. själv tänker jag fördriva lite egentid vid datorn, sedan blir det middag följt av kvällsbesök av jess och jocke! : )

.. han blir även 10dagar idag, liten blir stor!

en ny vecka

nu har jag precis varit på apoteket och hämtat ut min medicin, ska äta den i fem dagar sedan hoppas jag på bättring, känner mig redan bättre idag. tror inte jag har någon feber längre, känns inte så iaf.

lillhjärtat vårat fortsätter att sova bra på nätterna, han ammas för sista gången vid elva, sedan vaknar han och äter kl 2 och sover sedan till kl 9, samma sak varje natt.. han är som en klocka man kan gå efter. inatt vaknade han dock vid 5 också för att äta, det beror nog på att jag haft så lite mat nu under febern att han inte fick i sig så pass mycket han brukar få vid 2 tiden, så fick kombinera med ersättning kl 5, men nu börjar mjölken komma tillbaka som den ska iaf.

nu sitter jag och funderar lite på vad man ska hitta på, lite jobbigt att isolera sig så.. men som sagt, en vecka eller två kan jag gärna offra istället för att riskera honom någonting i onödan. imorgon kommer iaf jessica och jocke upp på ett kvällsbesök, det ska bli trevligt! : )

nej, nu ska jag läsa lite bloggar och sedan göra mig redo för dagen, tjing!

sjukling

idag är jag trött, sjuk och har sovit mig igenom princip hela dagen. har i två dagars tid haft som kramp i urinblåsan då jag ska ha kissat och igår kväll kom febern på 38,5, fortsatte över hela natten och satt fortfarande kvar imorse då jag vaknade. så distrikts-sköterskan i liden kom hit idag så jag fick lämna ett urinprov som tydde på urinvägsinflammation, så nu går jag på antibiotika och hoppas det ska bli bättre snart. plus att mjölken har sinat då jag har feber, så blev tvungen att köpa modersmjökersättning idag ifall det skulle finnas lite till natten, enligt barnmorskan så skulle mjölken återgå till det normala då febern var över, så får hoppas på det för inge roligt om man skulle bli tvungen att ge honom ersättning, inget man vill göra i första taget direkt, men krävs det så visst.

nej nu ska jag tillbaka och lägga mig i sängen igen och dricka en massa nyponsoppa.

noel och mormor


första badet

idag har Noel fått tagit sitt allra första bad, det gick bra till en början men sedan blev det skrik, navelsträngen lossnade iaf och luktade satan, men nu är den fint rengjord. efter badet tog vi en liten promenad runt gården medan johan gjorde någonting med traktorn och eldade en massa sopor.

om ca en timme kommer Noels mormor och gammelmormor hit, det blir trevligt det.. tror han har saknat dom! : )


 


tävling



"Jag vill vinna ett presentkort värt 500kr från Barnens Gruva hos Tant Ulrika!"


kvälls pyssel

idag har vi varit ute på våran första promenad med barnvagnen, gick nästan runt hela byn, hade inte klarat av en meter till då vi kom hem, fyfan vad det värkte allt är nog inte riktigt färdigt läkt.

nu står johan och kockar lite mat och jag sitter här och söker lite inspiration till en sak jag ska pyssla med resten av kvällen då johan ska spela en turnering, har inhandlat en massa från panduro hobby som jag tänkte försöka få ihop lite saker av, kan inte avslöja vad än då det finns personer som inte får veta vad det är och som läser min blogg.

Noel sover igen efter att ha haft en liten vaken period på 1timme, såg precis att han helt plötsligt ligger på sidan igen, han är helt otrolig och vänder sig redan själv, det hände första gången för några dagar sedan i våran säng men då tänkte vi mest att han rullat över då sängen är mjuk, men nu har samma sak hänt flera ggr, tex då han låg på mattan på golvet.. han är en liten stark kille.

nu ska jag fortsätta med mitt inspirations sökande, ha en trevlig helg allesammans! : )

våran andra helg tillsammans

hjärtat fortsätter att sova kanon bra på natten, ammade honom för sista gången kl 11, sedan vaknade han vid 3 tiden och ville äta, för att sedan somna om och sova ända till kl 9, bara att hålla tummarna på att det fortsätter såhär ett tag till, han gav oss iaf en lugn start : )

just nu har jag precis vaknat igen efter att ha legat och vilat med honom i sängen i ca 1timme, johan har åkt till liden för att handla och Noel ligger och hickar som vanligt ;b ikväll blir det idol och go mat!

våran barnmorska har även sagt åt oss att hålla oss hemma i tre veckor om vi kan, för att inte utsätta honom för något virus, med tanke på influensan som går just nu, flera runt omkring oss bara som har den, inte svininfluensan men den vanliga är ju minst lika elak, om inte värre(?). så jag tänker lyda hennes råd och hålla mig hemma med honom, ett besök på birsta just nu är inte en bra miljö för ett litet spädbarn, deras lungor är så små och outvecklade att det vore riktigt farligt om han skulle drabbas av någonting, det skulle jag aldrig riskera. ni får kalla mig fjantig, men så är det. tid att gå på stan och träffa folk har vi massor av sedan..

nu ska jag klä på mig och göra mig klar för dagen, har gått i morgonrocken hela förmiddan.

nu har vi vaknat : )

0-5c7eb8168eb3662624d485a02ca9108a.png

Kolla varifrån!


två stora blå

nu har lilleman varit vaken i över 1,5 timmar, inte illa för någon som annars bara sover. roligt att få se hans ögon riktigt för en gångs skull.

har nyss haft besök av anna-karin, blev en massa prat och kaffe, alltid trevligt. johan är ute och jobbar med någonting på gården och jag sitter och läser igenom alla bloggar jag kan komma åt.

idag hade vi våran bf tid btw, känns skönt att han redan är här och att man slapp gå "en dag över bf", "två dagar över osv.." mkt trevligare att ha honom här än i magen iaf : )

nej, nu ska jag kika vidare.. internet är oändligt! : )

update
fortfarande vaken, 2,5 timmar.. inte illa, inatt blir det sova :D

Kärlek


bvc besök

idag har vi varit in till bvc på sjukhuset för sista gången innan vi blir förflyttade till liden, skönt att slippa pendla in till stan varje gång. allt såg iaf bra ut och han hade redan passerat sin födelsevikt, vilket barnmorskan sa var rätt ovanligt och jag kunde pusta ut eftersom jag varit orolig ibland att han inte fått i sig som han ska, men tydligen så får han ju det. hon sa även att vi inte behöver väcka honom längre under natten för att ge honom mat och det hade vi precis slutat med igår, så inatt ser vi också fram emot en helnatts sömn.

efter besöket på sjukhuset sprang jag in till min moster på hennes jobb och noel fick sig två presenter, ett par nike skor i stl 19 och ett par wct byxor som han kan börja använda redan nu, tacktack! : ) sedan tog vi en sväng till min mormor, blev bjudna på lunch och kaffe och efter det åkte vi till noels gammel-gammelmormor och sedan till min farmor, så nu har släkten fått sett honom iaf : )

nu är johan ute och röjjer och lillen ligger nyäten inne på sängen och sover, önskade att han skulle vakna till lite, men han verkar gilla att sova så bara låta honom göra det.

kan inte vika blicken ifrån honom, försöker övertyga mig själv om att allt inte bara är en dröm och att lycka även var någonting för mig, trots allt. har letat efter meningen med allt i så många år och hade sedan länge gett upp hoppet om något enkelt svar, kanske jag hade kunnat börja andas tidigare om jag bara visste hur enkelt allt egentligen var. för det här är inte bara kärlek, det är så jävla mycket mer.

mammakropp

har aldrig varit så nöjd med min kropp som just nu faktiskt, brösten är stora och runda och magen har nästan gått tillbaka till det normala, stjärten ryms innanför jeansen och skona passar på fötterna igen.

lika bra att passa på att njuta, för brösten har ju en förmåga att lägga sig en aning (eller helt) senare ;b


en nöjd bebis och ett nytt sovrum

Inatt har både jag och johan sovit runt 10timmar, han är ätit 3ggr och somnat om direkt efteråt, känns jätte skönt att allt fungerar och att han känner sig nöjd. förstår att det kan bli ändring på det här nästa vecka redan, då han vill äta mer och blir mer vaken, nu sover han ju mest. men iaf, skönt så länge det varar! : )

annars idag har vi mest tagit det lugnt, myst och varit till bispgården för att handla lite och hämta ut mitt andra jotexpaket som jag fick på returen, (duken till köket, två kuddar och två dekorations boll/ljushållare). nu ska vi väl göra iordning någon middag, sedan ikväll blir det idol och sängen.

imorgon ska vi in till sjukhuset på bvc kl 9:45, är ju även infört pappa förbud där sedan två dagar tillbaka, så johan blir tvungen att vänta i bilen, lite trist men. jaja, har iaf bytt gardiner och sängkläder i sovrummet, blev riktigt nöjd.. bort med allt vitt och blommigt och in med lite mörkare till hösten, sjukt att man vill ha mörkt då det ändå är så mörkt ute, borde ju vara tvärtom och nu man vill ha det ljust(?).

nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan maten, tjing!

 


tittar på idol med mamma och pappa

0dc4c14966c78b9b7dbc84304a77e5b3.png

Kolla varifrån!


nu är vi hemma

igår kväll kom vi äntligen hem igen, efter att spenderat en natt på bb och en i mammas lägenhet i haga. första natten hemma gick så bra som den kan gå, väckte honom var tredje timme ca för att ge mat och efter det somnade han om omgående, så vi fick våran efterlängtande och behövda sömn tillslut.

idag har vi bara myst och varit till ica och hämtat mitt jotex-paket som kommit. nu har vi just ätit lite middag och pappa och Noel ligger inne i sängen och kikar på tv tillsammans. har precis börjat lära mig gå igen och värken börjar försvinna, lämpligt till att smärtan i brösten ska tillkomma, dom har nog blivit tre stl:ar större sedan igår och det sprutar mjölk kors och tvärs. har pumpat ur hur mycket som helst i flaskor för att släppa lite på trycket, men då bildas det ju bara mer istället och gör allt till en liten ond cirkel. gav honom även ett litet smakprov på flaskan förut, vet att man helst ska vänta 1-2veckor, men tycker amningen har kommit igång så pass bra, han suger som han ska och får i sig det han behöver. men känns dumt att bara slänga bort all den mjölk jag pumpat ur och kan vara skönt att kunna kombinera lite flaska på natten, då kan johan också hjälpa till.

alla man pratar med har olika åsikter om just napp till nyfödda, många säger att man även där ska vänta 1-2veckor medan vissa menar att det är någonting man ska vara där direkt på dom med. vi gav honom faktiskt nappen redan inatt, han vaknade och ville suga helatiden, inte av hunger utan bara för att, så han låg och sög på mitt lillfinger i omgångar, det var jobbigt för mig och så fort jag tog bort fingret så skrek han. så då testade vi nappen och han sög på den och somnade gott, sov hela natten då vi inte väckte honom för mat. då får folk säga vad dom vill, men min mamma använde napp direkt på bb med både mig och robin och det fungerade hur bra som helst, kan vara skönt med napp under natten, mer än så behöver den inte användas.

nej, nu ska jag in och lägga mig i sängen med pojkarna mina, imorgon hoppas jag kroppen värker mindre, för då ska jag byta gardiner och sängkläder i sovrummet och försöka orka mig på den första vagn promenaden.

man förstår inte riktigt att det ligger en liten människa i rummet bredvid, allt känns så overkligt och sjukt underbart, det här är lycka på hösta nivå, bättre än såhär kan det knappast bli!



det här är kärlek

ja, det blev en liten underbar Noel tillslut. förlossningen var helt okej, tog kring 24 timmar från att jag var öppen 2cm tills han föddes, så det blev ett lite utdraget värkarbete och då han kom ut hade jag inte sovit på 48timmar pgr av alla kraftiga värkar. sista timmen innan jag kunde börja krystandet var jag helt körd, ingen smärtlindring förutom lustgasen och för lite sömn tog knäcken på mig, somnade på pilatesbollen imellan värkarna, så slappna av kunde jag visst göra iaf.

inatt har vi fått lånat mammas lägenhet i haga, eftersom vi ska på en kontroll imorgon kl 11, sedan rullar vi oss hem över igen, ska bli så skönt att få komma hem till en riktig vardag tillsammans. senare på kvällen ska som planerat jessica och jocke titta förbi en sväng, mys de! : )

förövrigt känner jag mig helt mörbultad och det känns som någon har stuckit upp träiga pinnar i än, men det gör mig ingenting, för just nu känns allt så jävla värt det, det här är kärlek!

3024 gram och 51cm lång, vårat <3a

0d7795a8b4f980d242a0779b16f618f8.png

Kolla varifrån!

 


det blev en noel.

0-38cdebc66f6ff16a868d8ac8a7b50f38.png

Kolla varifrån!

 


på förlossningen

0-4049516414d8219a58183dfdd660e23a.png

Kolla varifrån!


gina tricot webshop



Säkert jag som är totalt efter, men gina tricot har en webshop, när hände det? hur som hellst så är det helt jävla underbart, perfekt för en annan som bor lite utanför stan och inte har tid eller lust att springa runt i affärer varenda dag. blir nog en hel del beställningar framöver, bara man får tillbaka sin kropp igen.. kan blir en liiiiiiten beställning ikväll också.


och allt är nästan perfekt

kom precis hem ifrån anna-karin, var upp dit på en kopp kaffe.. skönt att komma ut lite, även om det bara är några meter. nu ska jag lägga mig och se unga mödrar, följt av lyxfällan och grannfejden, kvällen är gjord.

..och jag är sååååååååå glad, glad, glad. ÄNTLIGEN! :D

bäddat och klart



Nu är sängen bäddad och klar, hade först monterat upp den i barnrummet och då vi skulle ta in den till vårat sovrum där den ska stå, så gick den inte igenom dörren. så det var bara till att montera ner och upp igen, men nu är den äntligen på plats.


föräldrapenning strul

Fick ett brev ifrån försäkringskassan igår, där de hade räknat ut att jag hade jobbat 35 timmar under 2009, det stämmer ju inte alls, förstår inte ens att dom kommit upp i dom timmarna eftersom jag inte lämnat in några arbetsgivarintyg för 2009 i huvudtaget, då dom sa att de skulle räkna från 2008 åt mig då jag lämnade in.

var två veckor sedan jag ringde till kommun om att få arbetsgivarintyg utskickat för 2009, men det hade fortfarande inte kommit idag. så nu har jag suttit och ringt upp alla ansvariga på lön där jag jobbat, tillslut fick jag tag i den person där allting satt fast hos, alla hade fyllt i utom en och då dom försöker skicka allt samlat så hade det stannat upp allting. så nu hoppas jag de hinner skicka ut det till veckan så jag hinner in till försäkringskassan och få en ny uträkning innan lill*n kommer för då har jag knappast mycket tid över till det.

så störande då jag var ute i så god till, lämnade in och fixade allt klart i början av sommaren med intyg för 2008, kärringen i receptionen tog emot, kopierade upp mina papper och sa att hon skulle skicka in det för uträkning, att det inte fanns någonting mer jag kunde göra utan att dom skulle kontakta mig.. hmf, tur att jag ringde och kollade upp allt en extra gång. blir väl att ligga på lägsta nu de månader de tar för dom att räkna ut allt igen, men what to do.

tack för idag, slut för idag

då var det snart dax att stänga sina två blå igen. dagen har inte varit den minsta innehållsrik, jag har städat badrummet, tvättat upp lite kläder jag fått från tradera, (dressen på bilden nedan kom idag) och mer än så har jag inte gjort. trixat lite med bloggen och sett på en och annan serie.

imorgon har jag som planerat tänkt åka in till stan, blir förmodligen kvar där över natten också. känns så jobbigt att köra bil fram och tillbaka nu förtiden då allt trycker på. nu ska jag se klart efterlyst, göra lite fika och sedan sova. gonatt!

- imorgon har vi vårat första bf datum btw, det som var räknat efter min senaste mens och som enligt mig stämmer. får se hur det blir med den saken! : )


ny morgonrutin

jag har startat en ny morgonrutin, som är lättsam, får dagen att gå lite snabbare och gör mig trött till kvällen så jag kan somna i hyffsad tid.

06:30 då johan åker till jobbet, kliver jag upp gör iordning en riktig lyx frukost (te och rostat, höhö)
- sedan fikar jag i sängen till nyhetsmorgon, kikar på det tills det slutar vid tio.
10:00 somnar om igen och sover två timmar till.
12:00 kliver upp, duschar, käkar lunch osv
- klockan har nu blivit jätte mkt mer än då jag klev upp, så jag sätter mig vid datorn en stund och sedan är det nästan dax att börja med maten vid 15:30.

..och jag kan även somna på kvällen eftersom jag varit vaken så tidigt på morgonen, men den tiden på morgonen blir man aldrig rastlös som under dagarna, utan tycker bara att det är skönt att ligga i sängen och inte göra någonting alls.

så jag uppmanar alla gravida (och alla er icke-gravida utan ork) till att göra samma sak! : )

im starving



Ett dukat bord, men ännu ingen karl hemma.. något som hade dragit ut på tiden. men nu var han påväg iaf och tur det för jag håller på att hungra ihjäl. blev iaf bacon, stekt potatis och broccolistuvning.

Broccolistuvningen gjorda jag såhär om det är nån som vill testa:
smält lite smör i en kastrull, tillsätt lite mjöl och rör ihop.. tillsätt sedan grädde + mjölk koka upp, krydda och lägg i broccolin, rör ihop. klart! : )


jotex beställning


Hade 175kr kvarliggande på mitt jotex-konto, (måste ha betalat in för mycket på den förra fakturan) och 50% erbjudande på en valfri vara, så det var bara att passa på.

Gardin Betty, längd med dolda hällor 2-pack 498kr - 50% = 249kr
Cylinderljus 2-pack 79,90kr
(249+79,90+exp avgift 49,90= 378,80)
378,80-175= 203kr

..Och det tackar jag för, alla rabatter och sparade pengar är tacksamt just nu. Att skaffa barn inte var gratis visste man ju, men man inser nog inte fören man är där hur mycket som egentligen behövs ;b


middags tips?

idag har jag inte gjort någon nytta alls, utan bara legat i sängen och vilat. just nu sitter jag och dricker lite hallonbladste och äter en av lurbullarna jag bakade igår, smaken påminner lite om wienerbröd.. har receptet i en av kokböckerna nere och orkar inte skriva av det, men googla på lurbullar så kanske det kommer upp nått. kan verkligen rekommendera dom! : )

sitter och funderar på vad man ska äta till middag idag, förslag nån?
funderar på att göra en matpaj av något slag, bacon, kyckling eller ost och skinka kanske. vad ska ni äta idag?