Man har alltid tid till det man vill göra.

Idag, om exakt sådär 1½ timme så anländer min första glossybox. Jag har förberett för dens ankomst genom att städa badrummet, skåpen, sminkväskan.. allt. Jag kan tänka mig en snarlik julaftonkänsla såhär en annars helt vanlig onsdag. Hoppas på en ansiktskräm eller något serum till håret, eller egentligen vad som helst, ska bli kul att bara få smörja in någonting, så det kvittar egentligen vad eller vart.

Sent igår kväll förberedda jag en surdeg, har aldrig bakat med det tidigare, trot eller ej, satt det var liksom på tiden. Så till helgen ska den vara redo att användas. Helgen ja, halloweenfesten blev inställd, men det blir lite firande på byn ändå, men på lugnare nivå. Det ska bli skönt, vi är ju ändå barnlediga så kan vara skönt att bara få vara också. Andra helgen i rad, lite bittersweet, men känner jag oss så lär det dröja till nästa gång. Apropå ingenting, så gjorde jag även en lemon curd, satt på en fin etikett och placerade den i kylen. "Min egna lemon curd" står det på den, vad man nu ska använda det till?

Nej, nu ska jag återgå till pluggningen, så man hinner vara ute lite innan det är dax att göra någon middag.

Brorsan, mamma och jag på medvind i lördags! :)

Vänta inte på den stora lyckan, så du missar den lilla

Nu är den efterlängtade vintern äntligen här, så vi passade på att spendera hela eftermiddagen ute. Hundvakt har vi varit också, till världens goaste hund, så nu blev man ju inte direkt mindre sugen att skaffa en. Har funderat på det sedan Johan bestämde sig för att dra till Norge, hade suttit fint med lite extra sällskap här ute och en motionskompis, men det är ju inte bara att skaffa.. så vi funderar på det till våren så får man se. Nu sitter vi uppe hos Robin och Paulina och ska ta oss en kaffe iallafall. Paulina hade även varit in till bibloteket och lånat matte D och E böckerna, satt där sparade man sig några slantar. Imorgon ska jag sitta här uppe och plugga, trevlig med lite pluggsällskap. Nu ska jag vara social. Helgen var kanon förresten, kanske bjuder på nån bild sedan. Medvind åkte vi iallafall! :)
 

Den som söker fel hittar inget annat

Har precis laddat upp med ännu en kaffekopp, har suttit och pluggat konstant sedan vi kom hem från Noels gammelmormor (bortsett från liite klädkik, i syfte att återfå ny energi). Nu har jag endast en uppgift kvar sedan gör jag heeeelg. Gud så skönt. Den här kursen är verkligen tusen ggr roligare än alla de tidigare. Matte blir mer och mer logiskt ju högre upp man kommer och därmed är D/E kursen betydligt enklare än B/C.
 
Kände bara att jag behövde göra ett litet avbrott, hade väl inget direkt att skriva..(när har man det?) förutom världens viktigaste grej förresten. På fredageftermiddag ska jag dricka öl med min absoluta favorit. Jessica. So we meet again. Long time no see. Och så vidare. Men blir en tidig kväll, för på lördagen blir det birsta på dagen med mamma, sedan... skulle jag gärna berätta vad vi ska göra, men eftersom min kära mor läser så vore det att avslöja.. vad vi skulle kunna kalla för mycket och förstöra hela överraskningen.
 
Nej, sista uppgiften nu bara... bara ja. 
 
Uppåt musik man blir glad av ger ny energi. Vetenskapligt bevisat. Antar jag.

Cutout sleeve knit-top

Jag älskar stickade tröjor med en lite annorlunda touch, typ som dessa nedanför.. med bitvis öppna ärmar. Påklätt och varmt såhär på hösten, men ger ändå inte den där instängda känslan.. ni vet.
 
Älskade yesstyle, sidan som jag går på och tjatar om för jämnan, men själv endast lagt en beställning ifrån en gång. Tänker jämt att jag ska lägga en, men sedan får jag beslutsångest vad jag ska köpa och inser att jag inte behöver någonting. Men de här tröjorna skulle jag vilja ha. Avslappnat och stilrent, men ändå lite roligare än en vanlig tröja. Kring tvåhundringen går de lös för (är olika modeller och de finns i alla möjliga färger). För några veckor sedan hade de även erbjudande för 89kr/st. Så håll utkik! :)
 
 
 

Ingen är så blind som den som inte vill se

 
Gårdagskvällens tilltugg. För man måste äta någonting då man ser på tv.. iallafall jag, annars blir jag rastlös och går därifrån. Morötter, vitkål och en stark sweetchilisås. Ikväll blir det nog tv-fritt för annars åker nog de lättsaltade fram, allt nyttigt är nämligen slut här hemma.
 
Tillbaka till pluggningen. Vid tre ska vi rulla ner till Johans gammelmormor och hälsa på, så nu måste jag speeda på lite. Men först ska jag koka mig en havregrynsgröt.
 
Far better to live your own path imperfectly than to live another’s perfectly.” - Bhagavad Gita

Lycka är inte att nå sitt mål, lycka är att vara på väg.

Halloween-outfiten kom med posten idag och den blir nog bra, förutom att tröjan (eller ja, toppen) var typ 1dm lång, så ska använda ett vanlig linne ist... man är ju inte sexton längre.. och tur är väl det. Dag två på min förmiddagsdiet iallafall, jag kallar den det eftersom jag äter nyttigt fram till middagen, med gröt till frukost och soppa till lunch. Mätt håller man sig iallafall och det här är mina första två dagar utan chips på ja.. säkert flera månader. Inga mackor är tillåtna heller, vad exakt äter man då till kaffet? en kaka? antar att det inte heller är tillåtet. Sedan har vi en påse lättsaltade i skafferiet och är det någonting bra på tv ikväll så går jag och lägger mig.
 

De som inte minns det förflutna är dömda att upprepa det

Hittade ett gammalt inlägg sedan, 1 Oktober 2008. Sådär fyra år senare ska jag iallafall få min halloween-husfest och med lite tur så kommer utklädseln jag vann på tradera med posten om en timme. Fanns bara en massa löjliga sjuksköterskor, cheerleaders och häxor, så jag ska vara nån typ av björn/leopard/tiger/lejon.. ett djur.

"Jag vet att det är en månad kvar till halloween, men det är aldrig för tidigt för att planera. I år vill jag ha en fet flervåning hus fest, dit alla jag tycker om är bjudna.. alla är utklädda, sterion utesluter all rnb och det rinner sprit i vattenkranarna, så skulle en perfekt kväll se ut..

..MEN vi befinner oss i Sundsvall, så det är väl bara att inse fakta. Alla de gamla vanliga kommer sitta samlandes i en liten rökfylld lägenhet med små horn från förra året på huvudet och låtsas blod på kinderna, i något tappert försök till utklädnad. Vi kommer diskutera förra året och säga som så många år tidigare, att nästa år ska det iallafall bli en riktig fest och vi ska minnsan börja planera den redan i augusti. Rnb:n dunkar sönder de sista hoppen och kvällen avslutas avdäckad i samma öldränka soffa som kvällen så fint startade på. Hallelulja!"


autumn casual look

 
 
Åh, jag älskar verkligen den här tröjan. Kabelstickad och helt perfekt. Men måste satsa på ett par vanliga jeans nu till lön/studiebidrag, så den här går bort, tyvärr. Men ni andra kan klicka hem den här! Finns även i färgerna marinblå, röd och grå.
 
Ett par blå/grå halvslitna jeans och ett par sköna uggs till den här. Det vore nåre.

Ett öppet sinne öppnar dörrar

Back to reality. Denna vecka blir det plugg i vanlig ordning, men sedan har jag en kanon helg att se fram emot, så den här veckan kommer nog gå smärtfritt. Min mamma fyller 50 på torsdag, så på lördagen har jag och Robin planerat in en liten överraskning till henne. På fredagen ska Noel till tandläkaren, sedan stannar jag i stan och Johan tar med honom hem, så på fredag ska jag sova hos mamma och vi ska ta en birsta sväng på kvällen. Det var inte igår direkt! :) 
 
Sedan är det en fullspäckad vecka igen, följt utav halloweenfest i brorsans kåken strax ovanför oss. Men känns som jag kan vara värd att se lite folk, för hör och häpna, skratta eller gråta.. jag har i princip inte varit utanför huset på fem veckor, förutom en shoppingsväng med Annie, typ. Haha. Det sjuka är att jag inte ens tänkt på det, har varit helt inne i pluggningen och bilen har ju inte fungerat. Tur att vi haft en massa folk hos oss här, antar att det är därför jag inte reagerat :b
 
Nu ska jag starta mina TVÅ nyttiga veckor, så man kommer i några kläder till halloween. Blir vetekli/havregrynsgröt med linfrön (har kommit på mixen själv :b), sedan ska jag koka en grönsaks/bantarsoppa. Till middag blire grädde i maten i vanlig ordning, men herregu man är inte mer än människa och till kvällen ska jag väl försöka att bara äta en macka. Bättre än ingenting :b
 
 
"Allt för många spenderar pengar de inte har, på saker de ej vill ha,
för att imponera på människor de ej vill ha att göra med. ~ Will Rogers"

Allt har skönhet, men det är inte alla som ser det.

Igår spenderade vi en massa timmar i skogen med lite grillning och avkoppling. Sedan avslutade jag kvällen med att dra ihop en middag bestående utav älgkött som vi fått utav Johans mormor, potatismuffins, kanterellsås, vitlökssmör och vitklöksbröd. En kanon lördag rakt igenom. När jag och liten klev upp imorse så var det någon som blev överlycklig att det kommit snö igen. Så nu ska vi dra ihop någon lunch, väcka pappan och sedan dra ut en sväng.
 
 

dina drömmar kan ta dig var som helst

Jag och Nolle har fixat en egen hörna till honom i köket, (tidigare har spisen varit fylld utav en massa leksaker och skrot) sedan ställde vi dit hans möbel. Så nu har det kockats halva morgonen, potatis, makaroner, gurka och en massa kryddor. Maten ställdes sedan på den riktiga spisen och nu ska vi snart väcka pappan för att bjuda på lunch. "Väldans gott det ser ut" säger Noel. Ska bli spännande att smaka på denna smaksensation, för jag antar att det bara är att äta och se glad ut som gäller.
 
 
 
Update: Såhär dukade sedan liten och satt sig ner för att njuta av maten. Han åt med glädje de halvhårda makaronerna med kanelsmak och stod fortfarande för att det var "himlans gott". Vet inte om det var tjurigheten eller smaklökarna som spökade på honom, för vatten och kanelmarinarad gurka har jag en tro om att jag skulle kunna överleva utan.
 

Den enda verkliga stunden är just nu

 
Bjuder på en liten video på grabben som vet hur man rockar loss. 103,5 cm och 17 kilo kärlek. Nu ska jag och Nolle göra egna hamburgare och strips, bröden är redan på jäsning och sedan ska vi försöka klura ut en efterrätt. En fredag då den är som allra bäst! :)

Varje dag är en ny början, ta ett djupt andetag och börja om på nytt

Snön ligger kvar som ett vitt täcke på marken, var helt säker på att det skulle försvunnit under natten och hade lite småångest igår eftersom jag lovat Noel att vi skulle inviga snowracern idag. Startade dagen med en liten mys och städmorgon med Noel, sedan vaknade pappan och vi drack lite kaffe i lugn och ro. Nu är grabbarna ute och jag ska göra klart de sista småjusteringarna innan jag kan stryka denna kursen helt. Om några timmar ska vi rulla ner för att gratta Noels gammel-gammelmormor, som fyllde hela 93 år igår! :)
 
Igårkväll ville Noel att vi skulle "mysa och fika", så vi dukade upp en massa kakor, bullar och thé och myste ner oss framför tvn! :)
 

but the snow melts, and the rhythm still goes on

Världens finaste och sorgligaste låt, som jag inte hört på alldeles för länge. Nu har jag snart spelat sönder den igen.. men det är det värt, om det ens är möjligt.
 
 
"An angel got his wings,
And we'll hold our heads up knowing that he's fine.
We'd all be lucky to have a love like that in a lifetime.

Friends stay side by side,
In life and death you've always stole my heart,
You'll always mean so much to me, it's hard to believe this"

may your life someday be as awesome as you pretend it is on facebook

 

då finns det snö, till allt grått vinkar jag adjö

Det är något speciellt då den första snön faller. Allt blir ljust och man blir automatiskt sugen på att slänga på sig förklädet och baka i  massor. Om en vecka är det nog okej med julmusik och börja planera inför julmaten, förstår inte varför man ska dra ut på någonting så bra och som endast inträffar en gång per år. Det om något är slöseri på tid.
 
Nu ska jag kasta in det sista i kursen, sedan upptäckte jag att den nya kursen inte är färdig än. Vi som ska läsa den är de troligtvis de första i landet att läsa kursen, (matematik 4 alltså). Så det verkar som jag kommer få långledigt med mina grabbar, eftersom den förhoppningsvis är färdig under nästa vecka. På torsdag ska Noel på treårskontroll också, spännande att se hur mycket han växt! :)
 
Nu ska jag avnjuta en kaffekopp i lugn och ro, innan pluggning igen.
 
Förresten...någon som är intresserade av viking gore-tex vinterkängor i stl 26? Nypris 799kr. Köpte dom på tradera i riktigt fint skick, men självklart så ryms de inga tjocksockar i dem. Annars kastar jag upp dem på tradera i eftermiddag. Funderar på Kuoma kängor/stövlar till honom nu istället, någon som har några erfarenheter av dem?
 
"När staden snöat över, och gården blivit vit
då vet du att jag drömmer, jag drömmer dig hit
när allt snöat över, och gården blivit kall
Då vet du att jag drömmer
för det är snö, det är som moln överallt"

Pessimisten klagar över blåsten, optimisten räknar med att vinden ska vända

Klarade slutprovet på matte c/d kursen. Fyfan säger jag.. hade muntligt kl 10 imorse, på integraler och derivatan. Det gick kanon, men sedan kom de två första kapitlena på kursen, som jag minns typ hälften av. Så hade nyligen ännu ett muntligt på det, eftersom jag kände att jag typ glömt allt och ville kika igenom det igen... och jag klarade det. FYFAN vad skönt. Nu ska jag bara kasta in den sista uppgiften och imorgon startar jag d/e kursen.
 
Nu ska jag glida runt i mitt lyckorus en stund, efter att gått runt skakandes av nervösitet sedan jag steg upp sex imorse för att plugga.Snart kommer grabbarna hem också, blev ju jobb för Johan iallafall den här veckan. Fint att spara föräldradagarna. Men nästa vecka hoppas jag vi kan hinna umgås lite, innan han drar bort på jobb. Ibland förstår jag inte vad jag gett godkänt till, men om jag ger honom några år nu, så har han lovat att ge mig några år sedan med fokus på mitt arbete, då jag studerat färdigt alltså. Men det blir ju iallfall bra mycket mer klirr i kassan och sedan mer tid över då han väl är hemma. Som det är nu så ses vi ju aldrig iallfall och pendlandet är ju bara bra om man kan slippa vareviga dag! :)
 
Gud ibland skriver jag som jag pratar. Konstant och om ingenting. Over and out!
 
 
 

varje dag är kanske inte bra, men det finns någonting bra med varje dag

Även att jag satt med en uppgift till halv nio igår och fann den olösbar. För att sätta mig typ tjugo minuter idag och lösa skiten. Det är nog sant som de säger "låt ä ligg och dra sä n stunn, osså på't igen baaa". Man kommer till en tid då hjärnan måste tömmas på information för att kunna ta in mer. Då gör man bäst i att bara gå därifrån.
 
Förutom att lösa uppgiften, så har jag även påbörjat min gryta. Så nu ska vi se vad ytterlåret från lidl går för. (Det är svensk så ni behöver inte vara oroliga för ev sjukdomar som bara namnet lidl för många tros ge). Nu ska det koka i några timmar med rotfrukterna och viltfonden. Sedan kastar jag i syltlökar, smörstekta kantareller och en massa grädde och reder ihop skiten. Vet inte hur man egentligen ska göra, men det brukar i regel bli grisgott.
 
Sedan ska vi vinna millen på v75. Men först pluggning..
 

gör nuet till huvudfokus i ditt liv

 
Älskar höst/vinter-kläder. Skulle kunna köpa allt, men det känns nästan lite onödigt då man ändå bara sitter hemma. Egentligen så skulle man väl göra bäst i att investera i en ny mjukisdress. Fast samtidigt så ska man inte trivas inför andra, utan inför sig själv. Och då jag tänker efter så pluggar jag ju faktiskt bättre då jag är nyduschad, är "mjukfinklädd" och dricker kaffe ur en ny kaffekopp. Låter ju nästan som man skulle köpt sig en tröja iallafall.
 
Men först ska det pluggas. I ett gammalt underställ och med den gamla kaffekoppen. Fungerar säkert det med. Alla kläder på bilden är ifrån yesstyle förresten. Världens bästa butik.. alla plagg var för sig kostade även kring tvåhundringen! :)

Ibland hittar du vad du söker när du slutar att leta.

Haft världens mysmorgon här hemma, all alone. Fixade liten inför dagis där det skulle fotograferas idag, sedan gjorde jag iordning frukost och bänkade mig framför nyhetsmorgon. Bättre start på dagen än så kan man inte få. Men nu är jag sedan en timme tillbaka till verkligheten igen och idag blir det hårdpluggningen även om hjärnan redan säger ifrån. Snart helg iallafall.. för de som inte pluggar. Men härligt att ha familjen kring sig, det brukar i regel kännas lite lättare då! :)
 
 

Oavsett hur du känner dig; kliv upp, klä på dig, och håll drömmarna vid liv.

Det bästa med att plugga på distans är att varje dag är en omsinkad mjukisdag. (Sedan att man sitter halva kvällarna är ju en annan del av denna solskenshistoria). Mitt smink tog slut för typ två veckor sedan och tada.. I've never bought anything since. Lite brun utan sol och färgade bryn och fransar duger fint.. praktiskt om inte annat.
 
Kaffekoppen är laddad och nu ska det fortsättas nötas. Skulle behöva hinna med en promenad också, sist jag rörde på mig (mer än på stan, till från bil.. etc) var någongång innan Noel började dagis... vilket han gjorde för två år sedan nu  i januari. Ehh.. ja. Man kanske skulle investera i en träningscykeln eller nå? Så kallt och mörkt på kvällarna.. och sedan finns det garanterat en massa varg här med. Nej..safety first. Det är av ren och skär försiktighet jag väljer att inte motionera på kvällarna.
 
Nu måste jag plugga vidare. Muntligt slutprov, måndag kl 12.
 

if you are happy, i'm happy too

Haft en riktigt kanon helg. I fredags så skålade vi in brorsans och bullens inflytt i kåken lite lugnt. I lördags så bjöd vi på middag här hemma, tror vi var typ nio pers. Sedan gjorde Paulina ananaspaj och irishcoffee till efterrätt. Sedan somnade alla eftersom vid sådär åtta snåret, hälften åkte hem och kvar blev Robin och Paulina.. och vi såklart. De röjde på och jag sög på någon irish bara, vilket jag tackade mig själv för då Noel vaknade på söndagmorgon. En massa sång och härlig stämning in på småtimmarna blev det iallafall. På söndagen blev det varma mackor här och solsidan.
 
Ja, och med tanke på den händelserika helgen, så blev det ju pluggning dubbelt upp igår istället för i helgen som tänkt.  Har precis löst en redovisningsuppgift som tagit mig två dagar. Skön känsla. På nästa baaa. Har även fått i uppgift att göra matlådor, satt nu blir det storkok på dagarna.. himlans trevligt! Idag blir det hemgjorda köttbullar, lär få rulla till dödagar.
 
Nej, nu saknar jag mina grabbar... och lillens småfunderingar. "Vart är mörkret sen då?", säger han fundersamt och tittar ut på en kolsvart himmel igårkväll. "Varför får man inte gå ut nudå?", "Vem är det som är där ute då?".
 

life as we knew it

 
 
 
 
Säkert någon som missat "songs in real life", finns även en 2a och 3a. Sjukt kul!

the less routine the more life

Resten av familjen sover och här sitter jag. Har gjort en massa diagnoser på matten och insett att jag måste plugga nå sjukt till slutprovet, var ett år sedan jag läste b-kursen, så det känns som jag både kört b,c och d kursen nu på dessa veckor. Känns som växtvärk i hjärnan, men jag måste ge det minst en timme till ikväll. Imorgon eftermiddag flyttar ju brorsan till byn, satt då måste ju jag agera ansvarsfull storasyster och hänga upp gardiner och skåla en välkomstskål tillsammans med honom. Allt annat vore ju rent av oartigt.
 
Liten och jag fick iallfall till strax över 60 bullar idag. Pärlsockret räckte till typ hälften, sedan fick vi omorgansiera och använda oss av strössel. Han kavlade ut, smetade på, rullade, skar, penslade och strödde på strösslet.. allt själv. Man blir ju så stolt så man smäller av. Min egen lilla bagare och så stolt han gav pappa sin en bulle. "Dom blev himlans goda mamma" Klart dom blev sa jag.. de är ju bakade av ren och skär kärlek plutten.
 
Nu måste jag återgå.. och mitt råd till er: sök aldrig in en mattekurs, om ni inte så måste. Då måste defineras av, "du MÅSTE, annars dör du".
.. säkert jävulskt logiskt.
 

always ask yourself, is the juice worth the squeeze?

Klockan är halv fem. Ekvationerna och tal snurrar i huvudet, middagen ska börja förberedas och någonstans däremellan ska man hinna göra sig färdig för föräldramöte och göra ett snabbt skiftbyte på gården tio i sex då Johan kommer med bilen. Kanelbullens dag i all ära, men några kanelbullar lär inte hinnas att baka och än mindre äta tillsammans med Noel.
 
om inte..
 
man bara bestämmer sig för att fokusera på nuet, ta fördelar minus nackdelar och helt enkelt strunta i föräldramötet och be johan köpa med en pizza till sig själv istället.
 
+ Jag hinner plugga färdigt i lugn och ro ikväll
+ Jag behöver inte laga middag
+ Jag kan baka bullar nu och äta tillsammans med Noel sedan
+ Jag slipper ligga i 200 för att likförbannat inte komma i tid till föräldramötet
+ Jag slipper komma frysandes och stressad hem senare ikväll
+ Jag kan fortsätta att gå runt i mitt slitna underställ resten av kvällen
 
- Jag missar ett föräldramöte.
 
(innan detta tillsynes snabba beslutet togs, så bollade jag vidare frågeställningar med både min mamma och Johan, om hur vida man ser på en mamma som fokuserar på att käka bullar med sitt barn, istället för att gå på ett möte.. 3 av 3 blev för kanelbullarna.)
 

tjuven ska du heta, för du stjäl min bästa vän

Det är helt sjukt vad människorna blivit beroende av att vara uppkopplade. Folk uppdaterar dygnet runt, trots att de arbetar. "Hård dag på jobbet, vet inte hur jag ska hinna med mig?" Ja, du kan ju börja med att lägga ifrån dig telefonen och faktiskt ge arbetet ett försök. Det brukar i regel rulla på bättre om man faktiskt gör någonting. Föräldrar sitter och kastar en boll mot väggen i ett halvhjärtat försök att leka med sina barn, då det egentligen är mobilen som står i ständigt fokus. Folk umgås inte ens längre, de är möjligen i samma rum, men alla sitter i sin egen värld och knappar på mobilen. Är folk rädd att bli bortglömda eller missa någonting? för jag kan inte se någon annan anledning till att man ska behöva gilla och kommentera vart ständiga steg en annan människa tar. Det verkar för många viktigare att vara "online" än att faktiskt vara närvarande. Nästa gång någon bakom mig i trafiken sitter och trycker på mobilen medans de kör, så kommer jag tvärbromsa.
 
"Tjuven ska du heta, för du stjäl min bästa vän", ett passande ord för föräldrarnas mobil anser barnpsykologen Magne Raundalen.
 
Tittar du mer på mobilen än på ditt barn? då kanske det är dags att tänka om.Tänk på att tiden med barnet är begränsat och att det är viktigt att ha tidpunkter som är helt mediefria, t.ex innan läggdags. Tycker det är helt sjukt att småbarn sitter vid datorer och ipad, men det kanske bara är jag som är gammalmodig. Barn ska bygga kojor och har man varit ute hela dagen eller är sjuk så kan man få se på tv... eller några klipp på youtube :b
 
Jag vill tro att många skulle känna sig mer fri och få så mycket mer tid över, om de bara la ner detta ständiga klickande. Om du skulle ta tillvara på varje ögonblick, skulle du spontant tänka dig en stund med mobilen? Om inte gör någonting annat då, ta en promenad med en vän, mys ner dig bredvid dina barn, läs eller skriv en bok, baka och bjud in till kalas "bara för att", se gamla serier med din partner, pyssla eller spela spel med barnen, drick en öl och lägg patians, möblera om, massera varandra, planera en resa, skriv poesi, baka wienerbröd, ha en spakväll, träna, trava in ved, kratta, hjälp grannen städa, lär dig sticka, att spela gitarr eller ett annat språk. Gör vafan som helst, men lägg ifrån dig mobilen! :)
 
 

f(x) = e^x

Då var middagen nere, liten kvällad och kaffekoppen laddad för en uppsittarkväll med plugg. Börjar ärligt bli sjukt stressad nu, kommer jag ens klara slutprovet? frågan om alltså, hade behövt en extra vecka att bara få plugga till det, men det är en massa prov och redovisningar som ska göras, så man hinner knappt lära sig skiten, utan det känns mest som man bara skyndar sig förbi utan att riktigt greppa någonting.
 
Har en massa idéer på g att göra på sidan om pluggningen sen. Satt halva kvällen igår och räknade på allt, som om man inte hade nog med det här. Äääh, nu ska det räknas.. har suttit konstant hela dagen och skrivit en tolv sidor uträkningar, utan att komma fram till någonting.. mer än att matte är svårt.
 
Förstår inte varför jag ens envisas med det här. Johan säger att jag fixar det och jag är väl inte direkt den som tänker bevisa motsatsen.

whenever I don't' have to wear makeup, it's a good day

Då jag smörjde in ansiktet nyss så slog det mig. Jag har ju helt glömt bort att beställa "glossybox", som jag tänkt gjort sedan.. typ i julas. Men nu är det gjort iallfall, så i slutet av månaden ska det ramla ner fem produkter i brevlådan, för 139 kr. Sedan fortsätter det så månad efter månad, låter ju som en dröm. Speciellt för mig som har typ.. en ansiktskräm (som jag köpte på rusta i måndags) och ett hårspray som jag fick av mamma förra julen och en rengöringskräm som jag fick av Helene. Haha, ja det var väl det. Har ingen aning vad man ska använda och vart, så det här kan ju bli spännande.. får se vart jag lyckas dutta på allt?
 
Känner ni också för att prenumerara, klicka er in här! :) Lite extra glädje sådär i höstmörkret :)
 
Bildkälla!

och löven ligger klistrade mot marken

Gårdagen startade vi på charm med en frukost, sedan gjorde vi stan då de öppnade.. eller ja new yorker endast. Därefter blev det magasinets loppis, fyndlagret och blåbergstippen, varav en timme på varje ställe. No rush. Sedan blev det lunch + efterrätt på ikea för 29 kr (är det fynddag så är det) och en långtur där. Avslutade med en sväng på indiska, panduru och lagerhaus, samt en sväng till rusta där jag köpte mig ett par "uggs" för 49 kr, som bomull mot tossingarna. Fanns endast i stl 37/38, så rekommenderar er som har den stl att skynda er dit. De var stor i storlek och som sagt... som bomull.
 
Lila/cerisa silkesgardiner 79 kr (ikea), lila pläd, 39 kr (ikea), blommor 29/15 kr st (ikea), krukor 5 kr/st (fyndlagret) hallbänk 100 kr (tippen), kopp att plantera i, 69 kr (indiska), tre gamla lampor 40 kr/st (magasinet), en gudomlig puff, 40 kr (tippen), samt några handdukar och småtjaffs från ikea, fyndlagret och magasinet. Se vad några små kronor kan göra stora skillnader i ett rum och vad mycket mer personligt det blir. Undra vilka historier som döljer sig bakom alla dessa prylar?
 
 
"Om ett hem inte har en trädgård och ett gammalt träd, så förstår jag inte var livets glädjeämne skulle komma ifrån" - Lao-Tse 604 f.Kr-531 f.Kr
 
Sedan har jag fastnat för Winnerbäck igen och hans texter mot mina ekavationer skapar en obalans. Näst sista veckan på kursen också och det känns tuungt.
 
Och såhär var bilen packad, då var vi näästan klar..