skönaste ungen!


"fröken matte" föreläser

Idag har jag kört lite "hemma föreläsning", har suttit & kikat igenom de flesta av fröken mattes filmer & antecknat ner det viktigaste & små stödord, som jag ska kunna ha bredvid mig som hjälp då slutprovet ska skrivas. Så det inte blir som sist, då jag i panik bläddrade sönder hela boken & det tog upp halva min tid. Det låter möjligen väldigt simpelt att få skriva slutprov hemma & ha boken tillgänglig.. men så är inte fallet. Det går på tid & man måste ha ett sådant pass högt tempo för att hinna med sig, att det vore helt omöjligt om man inte hade allt inläst. Tror det så även skulle ta en 6-8 timmar, så det är ju betydligt större än ett vanligt slutprov.

De mesta börjar faktiskt falla på plats nu, men vet att uppgifterna på provet oftast är svårare än de talen de går igenom på dessa filmer, så måste nog kika igenom boken några extra gånger.

Nu ska det snart börja förberdas lite middag.. och tror inte ens jag behöver plugga ikväll.. kanske. Blir film vilket fall som helst! :)

premiär besök på dollar

Jag vet inte om det var väldigt utplockat på dollarstore, eller om det helt enkelt var den sämsta dollar jag besökt. Fanns ju i princip ingen inredning alls & det kändes mer som ett lite störra öb. Billigt blev det iallafall.. but still, en liten spark i ansiktet.

Update:
Jag tror jag sprang igenom allt lite för snabbt som vanligt, då jag nu i efterhand kom på att jag helt missade avdelningen med hud & hårvård.. och inte såg en enda jack daniels pryl, som det tydligen skulle finnas massor av. Missade säkert halva butiken, Haha.. aja, så kan det gå då man är på språng :b "Men lika glad för det är jag, med gladaste är nog.. Johan, trallalalala"



livskvalité

Den här helgen har varit kanon. I fredags så blev det bara en massa plugg för min del, mindre kul men fick en hel del undanstökat, så jag kunde ta ledig resten av helgen. På lördagen var vi in till Noels mormor på kalas & sedan lånade vi med oss Noels kusin Fanny hem hit & bjöd brorsan & Östman på min grymma whiskysås.. ink kött & annat till, såklart! (även om den är god att bara surpla som den är) Barnen lekte på som aldrig förr, åt gomat, myste i soffan & såg på film. Imorse klev vi upp vid åtta & dukade upp världens söndagsfrukost, som jag trodde vi satt tillsammans & åt i 1 timme & 20 minuter.. fast det i själva verket "bara" var 20 minuter då klockorna gick olika.. härlig tidsuppfattning jag vet. Sa till Johan "helt otroligt att Noel suttit still så länge vid bordet", haha.. skyller på tröttheten :b

Barnen busade på några timmar till, sedan gjorde vi oss klara för drakborgen, vilket uppskattades stort av de båda. Efter drakborgen blev det lite middag på max & slutligen kalas hos Noels farmor, då både farmor & hans faster fyllt år.

Nu är vi iallafall hemma & jag har skrivit klart de sista på matten, nu är det bara att ladda inför slutprovet.. och jag är så sjuuuuukt nervös, shit.. trodde inte ens jag kunde bli det längre, men tydligen. Jaja, huvesaken man gör sitt bästa, men det är fan svårt.

Nu blir det film med Johan & Lennie.. kanon avslut på en annars bra helg! :) Hoppas ni haft en bra helg, med pumpor, häxor, blod & allt vad det kan vara :b






Måste önska mig en ny kamera i julklapp, att den jag använder just nu kostade 600 spänn redan för över ett år sedan säger nog sitt :b Bilderna blir ju rentutsagt skit & min telefonkamera med skit-touch använder jag inte längre, utan att återgått till min gamla vanliga telefon, som man kan lita på i alla lägen... en utan kamera.


jacka till byxorna - check


Satt sådär, vann en matchande pop vinterjacka till byxorna för 180kr + 40kr frakt. 120 för byxorna + 220kr för tvådelat polarn & pyret set. Under "oanvänt/nytt & mycket fint skick". Har suttit & budat på vinterkläder sedan i slutet av augusti, men köper man första bästa, så kan man ju lika gärna lägga på en hundring & köpa nytt i butik istället. Satt jag är fan nöjd. 340 spänn, får man väl knappt pizza för en hel familj idag.

Har även ett svart molojacka på g. Den behövs kanske inte nödvändigtvis, men de är ju så sjukt snygga... och även varma & allt sånt :b Hoppas på ett bra pris iallafall, fast den avslutas inte fören imorgon! :)

still going strong

Vi fick lite sovmorgon imorse, så fruktansvärt välbehövligt. Främst för min nacke som är helt förstörd av allt datasittande, men så även för min energi som varit i botten. Men idag är jag pigg som bara fan & om några timmar gör jag helg! Gud vad jag ska gå ut i eftermiddag, kommer bli så sjukt skönt att få andas lite frisk luft efter en veckas intensivt pluggande.

Har lagt upp en pluggschema & jag ligger faktiskt bra till. Är i princip färdig med allt, lite diagnoser kvar & så. Men sedan vill jag ha minst två dagar att träna till slutprovet på, vilket jag aldrig gjort tidigare.. men det känns faktiskt som det behövs i den här kursen.

Idag är det fullfart här hemma igen. Imorse hade han lite feber, men som han sprungit runt, så tror jag nog den kommer vara helt borta i eftermiddag. Just nu är grabbarna & handlar, whisky & kalvfond.. i helgen blire whiskymarinad & whiskysås.. nå sjukt gott!



febrig kille

Igår kväll vaknade Noel & var jätte ledsen. Vi tog då ner honom, då vi kände att han var väldigt varm. Tog tempen & ja 39 graders feber hade stackarn. Så idag är pappan hemma med honom, det uppskattar vi stort. Blev lite orolig igår kväll faktiskt & den första tanken var inte att min lillakille hade feber, utan hur i helvete jag skulle hinna med mig.
 
Nästa vecka är sista veckan med matte B & jag har säkert femton diagnoser (med 6-12 frågor på varje) att göra, en redovisningsuppgift som jag hållit på med i en hel dag, kväll & natt och ändå inte är färdig med. Sedan ska det skrivas två slutprov, varav ett webbprov på en 6 timmar & ett skriftligt prov. Ska så även hinna träna till slutprovet & till den muntliga redovisningen, då jag ska förstå vad jag gjort & kunna förklara det. Som pricken över i:et så startar ju även min administrationskurs på måndag, då jag ska läsa de lite parallellt en vecka, lägligt.. förstår inte alls hur det kunnat bli så faktiskt.

I eftermiddag ska jag bara sätta mig & titta på en massa "fröken matte" & anteckna allt viktigt de säger, så jag är förberedd till slutprovet... Och nu, måste jag beta av alla diagnoserna & göra färdigt redovisningsuppgiften.. puh!

korvgryt.. soppa med bröd

Idag blev jag tvungen att baka bröd, dels för att det var slut & dels för att en oöppnad fil gick ut idag. (Haha, ja vet att ni ser detta scenario framför er nu.. "ring inte mig, jag ringer dig" sa A-filen och marscherade ut). Så det fick bli Leilas sirapslimpa. Då vi ändå hade nybakat bröd, då kunde vi lika gärna göra en passande middag, så det fick bli någon typ av korvsoppa eller korvgryta. Riktigt gott var det iallfall & perfekt mat för småbarnsfamiljerna!

Klicka bara på bilderna för att komma till recepten! :)




gårdagens middag



Klicka på bilden för att komma till receptet!


det här med barnuppfostran

Noel är ju som sagt strax över två år & är väldigt bestämd utav sig, vilket vi anser vara bra.. Men, han slåss & vägrar ta åt sig då man säger till honom.

Idag vägrade han äta maten, sa blä & skulle bara leka kring matbordet. Då bar vi in honom vardagsrummet & satt honom i en fotölj (utan tv:n på), sa bestämt till honom att han kunde komma tillbaka igen, då han skulle sitta still & äta. Så kommer han tillbaka igen & gör samma sak, vi går tillbaka med honom igen & förklarar läget. Han blir då sur, slår, sparkar & spottar på oss. (underbara barn :b) Vi förklarar då väldigt bestämt att vi blir ledsna då han slåss & att det inte är acceptabelt & att vi vill att han ska be om förlåt, så vi kan bli kompisar igen... men då sparkar han bara igen & säger "äsch". Kan tillägga att vi var väldigt bestämda, så det var inget "Ehhh.. men sluta nu, hehe.. man får inte slåss"

Denna process fortsätter sedan vidare i en timme, tills han tillslut kommer in till oss i köket, klappar på oss & ger oss en varsin kram. Ska Noel vara snäll nu frågar vi? "Ja, Goel snäll". Mamma & pappa blir ledsen då du slåss, man får inte slåss förklarar vi "Nej, slåss.. äsch slåss" säger han då, sedan fortsätter han att leka.

Hur ska man egentligen bete sig i en sån här situation? lättast är ju bara att gå på känsla & man känner ju bäst sitt eget barn. Men hur är era 2åringar, slåss de & hur löser ni det då? Jag hoppas han tagit in någonting utav det här, så att det vid nästa tillfälle (som förhoppningsvis inte kommer) går smidigare.

Man kan ju inte gärna ge sig då man hållit på en timme heller, då "vinner" han ju & det resulterar ju i att han nästa gång kommer kunna tjura på i två timmar, då han vet att vi ändå ger oss tillslut. Men ska man helt seriöst bara köra vidare om det så även skulle ta en halv dag? Haha, ja herremingud. Dessa underbara ungar! :P

Tips, någon?


älska tradera

Vi har kört med Polarn & Pyret till Noel & varit väldigt nöjda med det. Har haft turen att ärva det mesta & resten har vi köpt via tradera. Kanon, då de annars är rätt dyra. Även nu i vinter ville jag att han skulle köra på samma som förra året & nu vann jag budgivningen på ett par vinterbyxor från PoP, 120 kronor ink frakt. Helt sjukt nöjd! Nu ska vi ge oss ut på jakt för ett passande jacka till! :)

Vad använder ni för vinterkläder till era barn? Fix & Kaxs & Hm hur är dessa märken? Funderar på att köpa någon av dessa märken som extra till dagis.



smells like roses

Vi har även hunnit med en storstädning, som verkligen var behövlig. Golvet var så sjukt äckligt efter allt söl Noel sysslar med de senaste dagarma & även alla skåp fick sig en omgång. Hade som tänkt tagit det i helgen, men det blev en liten spontan utgång på lördagen istället. Easy laid & Harleqeen spelade på Aveny & kvällen var kanon. På söndagen blev det sedan dop för Amanda & kvällen spenderades enbart i soffan. Nej, fyfan.. nu är det verkligen slut med det här, hädanefter blir det bara lugnt. Till mitt försvar så var det faktiskt Johan som fick tjata sönder för att vi skulle in till stan, men var kul att få umgås med Jessica & alla iallafall, satt han är förlåten! ;)

Nu kommer det bli hårdkörning av pluggningen i 1½ vecka innan kursslut. Fick även klartecken att jag får fortsätta plugga upp mina sista poäng på distans, då det var prat om att de skulle dra in på distanskurserna för att det kostade för mycket pengar. Hade ju inte fungerat för mig att pendla varje dag direkt :b Aja, nu ska vi nog se en film eller två!

storhandling på lidl

Idag åkte jag & Noel för att storhandla, blev en sväng till Lidl & som alltid då man handlar där så får man sjukt mycket för pengarna. 920 kronor för fyra stora kassar mat, inte illa alls. Just nu hade de sjuka erbjudanden på kött, de mesta från scan, så inge skit för pengarna heller. Så behöver ni fylla på i kylen & frysen ta er en sväng dit vettja! :)

dagens outfit

Underställ från jarnspikar.se. Något mer? Har varken strumpor eller trosor på mig. En bh iofs, från Bulgarien. Ja, det var det. Så fashion som det kan bli då man pluggar på distans.

Kände att min debut med dagens outfit skulle vara storslagen. Är det inte såhär ni gör?


(Älskar den rena spegeln & högen i bakgrunden.. till mitt försvar så tvättar jag åt brorsan.)


räknar ner till helgen

Har förövrigt precis haft en muntlig redovisning över telefonen. Haha, ja vad ska man säga. Det gick väl bra iallafall, fixade alla uträkningarna, även den sista kluriga.. tillslut. Varför ska alla samtal med mig alltid behöva avslutas med ett skratt?

Läraren - Ja, hur var det? du skulle läsa vidare på matte b nu va?
Jag - Ja, juste.. har precis börjat, tror det kommer gå skit bra.
Läraren - Hehe, ja.. Ehh.. det tror jag med.

"Du är godkänt, skratt, hejdå, klick" typ.

Nu ska jag köra vidare på matten, är faktiskt färdig med veckansuppgifter sedan igår. Men tänkte jag skulle köra vidare på nästa, då det bara är en 2½ veckas kurs & jag kör igång med administration A om en vecka, så de kommer krocka lite med varandra. Så lika bra att ligga lite före!

Undrans vad man ska käka ikväll? Blev de tvungen att prata om porterstek på p4 (ja, jag älskar p4, 70tals rock blandat med lite jumper & glada människor, istället för p3, med sin rnb & bittra skåningar). Hur ska man kunna överglänsa det? Tror faktiskt det får bli morotsstuvning med fläsk. Porterstek, fläsk, fläsk, porterstek. potato potato. Visst?!

röd rabatt från jotex

Då jag köpte allers julmagasin för några dagar sedan, så fick man med en liten rabattkupong på jotex. Hela 50% på den dyraste varan var det. Då jag sedan insåg att det inte alls var förra året jag köpte julgardinerna till köket, utan förrförra & jag inte ens hade några till vardagsrummet, så fick det faktiskt bli en liten beställning iaf.

Så istället för 378,-, så fick jag dessa två längder för ynka 189,-. Helt klart överenskomligt. När får man börja sätta upp julgardiner egentligen, som allra, allra tidigast. Så pass tidigt att många kan anse det vara lite sjukt, men ändå inte ta en för spritt språngande galen. I helgen? nästa? ännu nästa?



pluggpaus

Idag vilar vi hjärnan lite & åker ner för att umgås med lite glada mammor & barn istället. Allt börjar förövrigt släppa på matten & jag har tro det eller ej fått nästintill alla rätt på diagnoserna. Kan då iofs tillägga att jag i snitt suttit 30 minuter med varje tal.. men detaljer.. Nu förstår jag iaf hur man ska tänka, typ. Så otroligt svårt på distans då man inte har någon att fråga.

Nej.. nu ska Noel få ta sig ett litet morgonbad, så ska vi börja göra oss färdiga. Ska vara i Liden vid tio! :)

Trevlig dag på er allihopa! :)

cyniska tankar

Herrejävlar vad jag är le folk, det är ju egentligen helt sjukt vad jag är le dem. De gnälls över att man tjänar för dåligt, eller standarden "alla andra tjänar mer", för det är där skon klämmer, att någon faktiskt har det bättre än dig själv. Byt jobb eller utbilda dig, punkt jävla slut. Var glad över att du ens har ett jobb, för de finns de människor som gnäller över att de inte har ett. De som varit arbetslösa i fem år & missat den lilla detaljen att man faktiskt måste söka ett jobb för att kunna få ett. Eller nej juste.. sånt får ju ALLA andra ändå. "Varför ska jag söka jobb då alla andra glider in på nå jävla bananskal? När jag blir stor ska jag bli kändis, jag väntar bara på att bli upptäckt.." lite så.

Folk som aldrig kan ta tag i sina jävla liv, utan lever med vetskapen om att allt löser sig ändå. "Jag är så jävla avslappnad & chill satt ja bara glider runt genom livet på en jävla skateboard & skiter fullständigt i om den aldrig kommer ta mig fram i tid.. cause that's how I roll. Trots min sega framfart så missar jag ändå allt i världen runtomkring, då jag istället stirrar mig blind på det målet jag aldrig hade & därmed aldrig kommer att nå." Hur ska man kunna förklara för dessa människor att det inte är ett dugg jävla fränt att leva på andra? Att man inte glider om man ständigt tar skjuss av sin morsa & att den enda anledningen till att de överspelar på sin roll som en "jävligt chill person" är för att de är alldeles för inkompetenta för att vara någonting mer.

Nej, fyfan.. Någon att somna bredvid om natten, allt annat är överskattat!

..Och det är alltså det här jag sitter & tänker på då jag egentligen borde räkna ut diverse k-värden & grafer. Men det är svårt att inte fundera på hur det vore att leva ett liv, som inte var styrt av någon annan. Ett liv utan egna livs ekvationer. Jag tror vi sätter punkt där, Haha ja herreminge.. nu ska jag ta mig en koppkaffe & lösa lite tillsynes världsproblem i matteboken! ;) Tjopp tjopp!

hjärnan går på högvarv

Matte B är fan inte lätt, speciellt inte då man inte läst matte riktigt sedan grundskolan & inte kan minnas att man någonsin räknat en endaste ekvation. Det kändes rätt logiskt i A kursen, men vafan nu ska skiten in i grafer & herremingud vad jag har tagit mig vatten över huvudet känner jag. Satt igår kväll & kikade igenom ett flertal filmer där "fröken matte" förklarar i en video hur man ska tänka, precis som under en vanlig lektion. Tror säkert att även B kursen skulle kännas ganska logiskt, om bara någon kunde förklara vafan som händer med alla siffror & varför. Men jag gillar utmaningar, satt nu kör vi.. är ju faktiskt riktigt roligt, även fast min hjärna går på högvarv.

För att citera mig själv "Är det ens meningen att man ska klara av detta? eller är det bara en bedömning av hur nära svaren man kommer, för man ska väl omöjligt komma fram till några? Eller?! Jag skulle vilja träffa någon som klarat matte c, den skulle föralltid vara min idol."

en box av kärlek

Att jag älskar te är knappast någon nyhet? Eller det kanske det är, har ju precis skapat denna nykärlek. Tror jag? gud.. jag har ingen koll, men just nu älskar jag det iaf. Även fast jag har hela skåpet här hemma fullt av tusen (minst tjugofem iaf) löstéer, så är favoriten nog denna förpackning av earl grey téer, dessa tillsammans med lite mjölk & honung är inte bara kärlek, det är så mycket mer. Kaffe i all ära, men efter ett flertal koppar blir man ju helt körd i huvudet & skakar fram bokstäverna på tangentbordet, man kör så även som om man vore full, då hjärnan är helt ur balans. Men te kan jag dricka hur många koppar jag vill utav & att det sedan är helt sjukt gott är ju nästan för bra för att vara sant. Men det är sant, jag lovar.. du kan dricka hur många koppar du vill utan att ens vara i närheten av att svimma... och varenda kopp smakar minst lika gott.

destruktiv blues


morotsbröd

Tänkte baka kardemummaskorpor, men som alltid var äggen slut.. eller inte köpta, beroende på hur man ser på saken. Så då fick jag tänka om, bröd behövdes, men kände inte för att baka samma gamla vanliga. Så det fick bli morotsbröd, konstigt nog har jag aldrig tidigare bakat det. Får se hur det smakar! :)

små bitar av ingenting



en orkidé

Var in på ica maxi igår för att handla lite nödvändigheter. Noel fick sig ett par nya kängor, jag ett par fake uggs & hemmet fick en tvåsträngad orkidé för en liten peng, strax över trettio kronor om jag inte minns fel. Passade perfekt i vårt köksfönster & mina erfarenheter av orkidéer säger mig att denna kommer stå kvar länge.

helgen som kom.. och gick.

Tog visst lite bloggpaus i helgen. I fredags var det som sagt fotografering på dagis & efter Noels vila, så tog jag & Emma med oss barnen upp i skogen som vi hade lovat dem, för lite strosande & fika. Senare på kvällen var vi bjudna till grannarna på middag, god mat & en trevlig kväll, men.. det blev sent, så på lördagen låg vi mest & tyckte synd om oss själva.

Körde in Jonas & Fia till stan senare på kvällen & sedan fortsatte vi att tycka synd om oss resten av kvällen. 

Igår umgicks jag & Noel med hans mormor & morbror... Och idag har jag ny kursstart i matte B, huva.. vettefan hur detta ska gå. Hört att det ska vara grissvårt. Speciellt på distans, då man inte har någon att fråga. Wish me luck!

totaljävla rensning

Men.. vi har faktiskt inte bara lekt & roat oss idag, utan även fått en hel del gjort. Fick ett tokryck & slet ut alla kläderna från min garderob i några säckar, som jag sedan tömde ut på vardagsrumsgolvet. JAH, nu fanns det ingen återvändo, så det var bara till att börja rensa. Allt somrigt, för litet, urtvättat & annat jag inte kommer använda rensades bort. Har inte rensat garderoben på... jadu, det har nog aldrig hänt i princip. Jag tar bara emot kläder från andra som har varit duktiga & rensat sina :b

Har så även rensat förråden uppe, med Noels gamla kläder, skoterkläder, skor & dylikt. Samt rensat i hallen, hittade även fem fina PoP mössor som vi har fått ärva, tusen tack för det.. då det överst på min inköpslista med stora bokstäver stod "Mössa Noel".

Guuuuuuuuuuuuuud, kan inte beskriva känslan jag känner nu. Frihet? Ja, någon typ av frihetskänsla. Varför har jag inte gjort detta tidigare? Nu vill jag bara fylla upp den igen.. (vilket jag tänker göra imorgon, då jag hört att jag har en säck i stan som väntar på mig.. älskar att folk har mer ordning än mig gällande garderoben & rensar ofta & gärna :b)



dagar som dessa

Idag har vi haft världens mysdag tillsammans, leksakerna har varit över hela huset, vi har fikat, lekt & bara rått om varandra. Underbara älskade lilla vännen, jag älskar dig så det gör ont.


på promenad genom byn

Vi har precis kommit tillbaka efter en lång kortpromenad. Vi har sparkat i löven, lekt med kottar, gått balansgåg, rullat i gräset, pratat med en hund & kastat sten. "Heeej vovven, hur läget" sa han ett flertal gånger & jag lyckades faktiskt få med hans prat med hunden på film.

Nu har vi precis ätit lunch & Noel har dragit fram alla leksakerna mitt på golvet. Blir lek en stund till innan oavsett vad han själv tycker, måste ta en vila. Själv ska jag ta mig en kopp kaffe & kika lite på tradera efter vinterkläder till Noel. Förresten någon som är sugen på ett marinblått 2-dels vinterset från PoP i stl 86? Är i mycket fint skick & en ljusblå tillhörande ljusblås fleece följer med. Någon? :) Maila mig på [email protected] isf! :)

inpluggad torsdag


Igår satt jag från kl 8 till 22:30 & pluggade, med endast paus för mat & lite kaffebesök. Arbetade därav in det sista utav kursen & har endast tre Mvg uppgifter kvar som jag måste klura vidare på lite, om jag ens orkar mig på att lämna in dem, då jag faktiskt nöjer mig mer än väl av ett g i denna kurs.

Tack vare denna pluggstund igår, så kunde Noel vara hemma med mig idag istället. Skönt att slippa ut & skrapa rutorna imorse & slippa dessa fyra mil fram & tillbaka till dagis. Nu har vi precis fikat lite bulla faktiskt & bara det blir lite varmare ute så ska vi ut på en promenad.

Sedan måste vi kika upp lite tills imorgon, för då är det fotografering på dagis. Då det är färdigt & Noel fått sin vila, så ska vi ner till Emma & Anton för att umgås lite. Tror det blir en eftermiddag ute & lite utflykt i deras alldeles egna skog ovanför huset! Det kommer nog båda grabbarna tycka om! :)

dumbo öron & intryck

Det är helt sjukt vad de små tar in & man måste verkligen vakta tungan nu, något jag blivit påmind om ett flertal gånger. Förklaringar från "jävlar" till nej mamma sa "grävare...brumm brrrm... Ehh. K*kbilen blev helt plötsligt en väldigt KUL bil.. rolig bil förklarade jag fint. Men ja, det var förr det, nu förtiden pratar vi väldigt vårdat här hemma & liten snappar endast upp livsnödvändiga saker.. som t.ex.

Igår kväll kom Noel med ena blåa sköljmedelflaskan & sa "Boddins" (Robins) & visade den andra gula flaskan & sa "Mammas". Det sjuka är att det det blåa sköljmedlet faktiskt var Robins, som jag tog med mig hit då jag skulle tvätta åt honom & det har han på någotvis snappat upp.

Igår på dagis hade han reagerat på att en fröken hade på sig hans pappa & pappans farbrors arbetströja & tyckte det var jätte konstigt. Detta är en vanlig svart tröja med firmansmärke på.

Gud jag skulle ju kunna skryta upp min unge till dödagar, Haha.. nej, men det är ju sjukt imponerande vad de små kan. Och tänkt vad mycket de faktiskt förstår innan de börjar uttrycka sig. Pratet för Noel har ju precis kommit igång på allvar sedan han började dagis & innan dess skulle jag aldrig i mina vildaste fantasier kunna ana, att han i huvudtaget tagit in alla dessa små detaljer i vardagen.

Men ja.. det roligaste av allt var nog ändå då vi gav min bror, ett "Elvisfat" i födelsedagspresent. Jag säger då till brorsan att han kan ha nötter, godis & sånt där. (doh!) Då säger Johan eller så kan du tvätta snoppen där i.

Vad tror ni Noel säger morgonen därpå & alla de kommande mornarna med för den delen? (ja, den glömdes här). Jo precis. "Boddin tvätta snoppen" också pekar han på det lilla fatet. Haha, dör tusen gånger om.

Ja.. juste Emma, han är välmedveten om vilket par strumpor du köpt åt honom "Emma handla Golil" sa han senast imorse då vi tog på han dem :b



Skafferietslycka

Mat- och bakbloggen i ny tappning. Klicka på bilden för att komma dit! :)

Jul på jotex.

Jag är en sån där person som börjar planera inför nästa jul redan i januari, typ. Och bland det bästa jag vet är nog då jotex släpper sitt julnummer. Då placerar jag mig i soffan & går noggrant igenom sida för sida, för att skriva beställningar, ångra mig, skriva en ny, för att sedan ångra mig igen & åter igen se igenom allt för en tusende gång.

Eftersom jag vet hur lång leveranstid det brukar vara & hur snabbt allting tar slut, så tänkte jag spara er lite tid & helt enkelt lägga upp de tre snyggaste gardinerna åt er. Hade det inte varit för att jag köpte nya köksgardiner förra året, så hade jag köpt någon av dessa två i år. Däremot så är jag sugen på de röda till vardagsrummet & alla dessa ljusstakar i vitt trä.

Så in med er & lägg en beställning redan idag, så slipper ni gråta då allt tagit slut, eller då gardinerna levereras lagomt till dagarna innan jul. (För gardinerna ska upp till första advent, som absolut senast ;b)

När är det okej att spela julmusik förresten? Vore det helt sjukt om jag körde igång med lite glögg & Tommy Körberg redan i helgen?


Så får det bli.

Borta bra. Hemma överlägset.

Jag älskar hemma & dig kommer jag aldrig lämna igen. Det var som vi lämnade allt vad bakfylla & ångest hette då vi passerade kävstabron. Då vi sedan hade färdats ytterligare några mil kändes själen som bomull & väl hemma kastade jag mig genast ner i soffan & funderade på hur man någonsin kunde längta någonting annat, då soffan var så fruktansvärt skön... och hemma ändå hade allt man kunde önska.

Idag ska det skrivas slutprov iallafall. På med lite kaffe, sedan kör vi!

snabb update

Hej!
Tänkte bara säga att vi lever & hade en trevlig lördags kväll. Har dock inte kommit hem än, då vi båda var väldigt.. eh, trötta igår, så vi bestämde oss för att sova över hos mamma i stan, då Johan ändå arbetade här neröver. Noel fick vara lediig med mig & idag har vi bara myst hos mamma & bakat lite bärsnittar som vi bjöd henne på då hon kom hem från jobbet nyss.

Nu sitter jag i hennes kök & ska kötta lite plugg, tills Johan slutat jobbet & kommer hit. Blir middag här innan vi rullar oss hem över igen. Sköööönt. Jag längtar min säng.

vuxenliv

Sitter hos mamma nu och vi har nästintill nyss klivit upp, eller ja vid tio. Noel har varit vaken sedan sex han, men honom klev hans mormor upp med, det tackar vi för. Ikväll ska liten sova hos sin morfar och vi ska ut och käka och sedan ta en sväng på stan. Längtar mest för att få göra mig klar, kan inte minnas sist jag sminkade mig riktigt :b

Jorge and Alexa Narvaez <3



Kan inte sluta att lyssna på denna. Helt underbart jävla vackert!

förmiddagskaffe & plugg

Har precis kommit hem & måste speeda på med lite pluggning nu. Då jag hade lämnat Noel på dagis vid nio, så svängde jag ner till Emma på någonting som skulle vara tänkt som en snabbkaffe bara, men så kom ju Johanna dit som jag inte träffat på jätte länge & vi alla surrade på så mycket att tiden bara flög iväg :b Men jag sätter mig nog hellre en extra timme ikväll, för det var det värt! :)

Nu har jag precis slängt i mig lite lunch & ska köra igång med matten igen. Är på sista kapitlet nu & ligger faktiskt riktigt bra till. Så vi tjuvstartar helgen lite i eftermiddag, tror jag & Noel liftar med Johan ner till stan imorgon & fördriver lite tid. På lördag har vi faktiskt barnvakt & vi ska ut & äta tillsammans, sedan får vi se vad kvällen ha att erbjuda!

Nej, plugg nu.. tjopp tjoppp!

bloggtips; fyra årstider

Måste bara få tipsa er om min absoluta favorit blogg, Fyra årstider. Hon som driver bloggen heter Lotta & i hennes mysiga blogg får man följa hennes liv på landet, en massa inredning i riktig lantlig stil & vackra bilder därtill. Tycker verkligen alla borde ta sig ett kik in dit, speciellt om ni som jag älskar den lantliga stilen!

den där framtiden


Vad ska jag bli då jag blir stor?
Den ständiga frågan, med de oklaraste svaren. Så fort jag hittar någonting intressant så är det alltid någon faktor som inte stämmer överens med mina förväntningar.

Fem krav jag har!
1. Ett arbete jag kommer trivas med
2. Arbetsmarknaden ska vara i balans
3. Bra lön
4. Kursen ska hellst vara på distans, speciellt om den sträcker sig kring 3år
5. Jag ska kunna utvecklas inom detta & kunna arbeta mig uppåt
(6. Vore överlägset om det fanns möjlighet till arbete i närheten där jag bor.. aint gonna happen)

Alla dessa faktorer måste stämma in & det var ju faktist svårare än jag kunde ana. Har hittat en yrkesutbildning på komvux "Försäkringsrådgivare, administration bank-penison", det tror jag skulle kunna bli bra. Någon som läst den? eller vet någonting om den? bra, dålig?

+ Endast 1,5 års studier
+ Jag har läst en massa kurser redan inom detta området
+ Lär vara hur roligt som helst
+ Möjligheter till att arbeta sig uppåt
+ Enligt ams så är arbetsmarknaden i balans, även framtiden inom detta ser god ut.

- Lönerna verkar i det stora hela vara låga
- Kursen är inte på distans (= minus för ekonomin, lång pendling & ingen chans till extra jobb)

Guuuuud, tycker det här är skit svårt, då man inte gärna utbildar sig två gånger. Utan då jag väl studerar till någonting nu efter gymnasiet, så ska det vara någonting jag kan arbeta med resten av livet & trivas med.

Vad ska ni bli då ni blir stor? Eller vad arbetar ni med? Erfarenhet, utbildning & lön?

Inom vilket område är arbetsmarknaden som säkrast, med de högsta lönerna & möjligheten att studera på distans?

GAH!

jag tävlar hos Nikita


Jag tävlar om ett presentkort värt 400kr från Interiora i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med
!


kanelbullensdag

Men tror ni inte på fan att jag hade missat att det var kanelbullensdag idag? Min absoluta favorit högtid & hade jag inte missat den åren innan, så lär jag inte skulle göra det i år heller, så på med förklät bah.

Märkte till min förskräckelse att äggen var slut, då det var dax för penslingen. "Oh, no ingen glaze" tänkte jag & kände genast hur denna härliga bakstund med små nynningar till radion, genast övergick till eh.. lite hårdare toner. Precis då jag var påväg att ge upp detta helt, så kom jag att tänka på mitt nya jag. Den glada tjejen som ser alla små hinder som en utmaning & problem att lösa., så...jag smälte helt enkelt lite smör & glaza på av bara fan. Blev kanske hur bra som hellst.. och mina bullar kan nu så även ätas utav äggallergiker. Inte illa alls!

en hunka från gratisbio

Gillar du också att få saker gratis? då tycker jag att du ska bli medlem på gratisbio. Precis som namnet tyder på så kan du få biobiljetter helt gratis, men även gratis presentkort, på bl.a h&m, nelly, gina tricot, lindex, kicks, Ica, Panduro och ett flertal andra. Dessa gratis saker får du enkelt genom att samla in poäng. Du kan så även ta del utav varuprover och andra roligheter! Bara genom att klicka här så får du en massa extra poäng genom mig.

Välkommen att bli beroende och lycka till med ditt poängsamlande! :)

Hårprodukter vs förlängningar

Sedan jag slutade med hårförlängningen & istället började att ta hand om mitt hår, så har det växt & växt... & växt. Tycker nästintill jag märker skillnad från dag till dag (överdrivarn, ja vet). Istället för att slänga ut 2000 kronor per år på en hårförlängning (vilket iofs inte är så mycket men..) så lägger man ju bra mycket hellre dessa pengar på att försöka få ut längd & volym på sitt riktiga hår istället. För är det inte därför vi har dessa förlängningar, som en kortvarig lösning tills det vanliga håret växt ut? Jag har väntat i flera år & det har faktiskt aldrig växt, fören efter jag tog ut den.

Någon som kan tipsa om några bra shampoon, inpackningar, serum eller oljor? Allt som är kingen för håret.. själv är jag helt lost inom detta område & även fast håret fått lite längd, så känns det fortfarande slitet & torrt. Själv är jag så tråkig & använder endast de gamla vanliga shampoona & inpackningana som finns på ica eller h&m. Har så heller nästintill aldrig använt en hårprodukt i hela mitt liv, förutom sånna här leave in krämer, som är ett måste för mitt frissiga hår. Så tips, tips, tips. Vad använder ni?

en liten dos glädje!

Blev glatt överraskad nyss då jag öppnade mailen. Några små ord som gav mitt självförtroende en spark i rätt riktning & oavsett om det går vägen eller ej.. så bevisade detta någonting viktigt för mig själv. Nu är det bara att hålla tummarna stenhårt för mig, eller oss.. hela familjen skulle bli positivt påverkade om detta gick i lås. Mitt inre skriker att det inte finns en chans, samtidigt som någonting djupare viskar.. "klart det gör, det finns alltid en chans". Ja, vill inte avslöja mig mer om detta, mer än att jag är glad nu, oavsett hur detta slutar.

Har även tok pluggat matte idag. Kan inte fatta att jag inte har några kärnämnes kurser kvar efter nästa vecka, så fruktansvärt jävla skönt. Något som inte är skönt är min satans mensvärk. Måste börja förbereda middagen nu också, men hellst hade jag bara lagt mig på soffan. Känns som jag ska slopa pluggningen ikväll faktiskt & bara fläka ut mig i tresitsen istället.



den ständiga oturen

Jag har mycket svårt och tro att alla ni andra drabbas av lika mycket otur som oss. Det är verkligen någonting vareviga jävla dag, med undantag för några dagar då allt faktiskt flyter på. Ni vet då man kliver upp på morgonen utan att slå tårna i trösken, då man kommer ner & sätter på perkulatorna utan att kaffet är slut & hör & häpna.. toppen inte flyger upp i taket & inte färgar skåpluckorna bruna. De dagarna man helt enkelt bara glider ut till bilen & den startar, den fungerar så även heeeela vägen till dagiset utan att gå sönder, en enda gång faktiskt. Den går sedan även klockrent hela vägen hem igen.. ja, sånna här dagar existerar faktist.. även om de är få.

Jag har tappat räkningen på de gånger allt har gått käpp rätt åt helvete för oss & vi själva inte kunnat påverka det. Den efterlängtande resan till Bulgarien, vilka drabbas av magsjuka? Jo jag.. & sedan Noel. Första semesterresan tillsammans i sommar & Noel startar morgonen med att kräkas & pengarna har inte kommit in på kontot. Den största delen handlar det om pengar som jävlas. Försäkringskassan lät oss vänta 8 månader på pengar & csn 3-4 månader.. Men ändå är det inte det som är värst, utan de satans bilarna.

Det är inga stora problem, men det ska tamefan alltid vara något. Igår var jag & Noel påväg att åka till dagis, påklädda & klara, men tror ni att det ens går att vrida om nyckeln i saabjäveln, eller har hela skiten helt enkelt låst sig? (som tydligen är mer regel än undantag för saab 900) Blev till att vara hemma, som tiotusen gånger förr (varav punka hälften av gångerna). Imorse flöt allt nästan på sådär oförskämt bra, nästan sådär bra så man lika gärna kunde sätta sig ned & invänta att någonting skulle gå åt helvete. Hade världens lugnaste morgonen, gjorde iordning Noels varmchoklad & macka till utflykten, packar in oss i bilen & den startar.. ja, det kanske var en såndär ovanlig dag med flyt idag?!

Vindrutetorkarna står rakt upp & hela rutan är täckt med regn. Trycker upp spaken för att torka bort det blöta, men de rör sig inte en milimeter & har fortfarande inte gjort. Så fick väl åka hela vägen ner till dagiset med torkarna rakt upp & torka av rutan med jämna mellanrum. Kan säga att det aldrig varit några liknande problem med den här bilen, men de brukar ju i regel komma med en jävla fart så fort jag sätter mig i dem. (Går att jämföra med alla dessa telefoner, som helt plötsligt slutat fungera då jag lagt dem i handen)

Möjligen inga stora problem. Det är ju inte så att vi drabbas av ständig cancer & tänker "fan vilken otur vi hade nu", men denna ständiga småotur, är nog påfrestande. Vi blir inte ens förvånade längre & jag ser med spänning framemot att se vad resten av dagen har att erbjuda. Bring it!

pluggkväll

Nu sover liten & såhär ska jag spendera resten av min kväll. Framför tv:n, tillsammans med matteboken, en massa latte & tända ljus. Man får göra det bästa av situationen & även fast jag inte riktigt tror på det här just nu då jag skriver det, så kan det mycket väl bli en helt okej pluggkväll.

mys i soffan

Nu har det varit nära för liten att somna länge, men han verkar inte riktigt komma till ro. Ibland efter lunch brukar han få välja om han vill vila i soffan eller i sängen & då brukar svaret oftast bli soffan. Det tar lite längre tid för honom att somna, men ibland orkar man inte med skrik från övervåningen, då han istället kan ligga tyst med mig i vardagsrummet & titta på barntv... och skulle han inte somna, så är det inte hela världen. För under denna timme har både jag & han fått vila upp oss tillräckligt iallafall!

Noel sjunger "bä bä vita lamm"


ofrivillig slödag

Idag ville inte bilen starta.. alls faktiskt. Körde den senast igår kväll, men det går verkligen inte att vrida om nyckeln, helt stumt.. vettefan vad det är. Så idag fick lillskrotet vara hemma med mig & vi försöker väl mysa så gott det går, men jag är stressad & skulle egentligen behöva plugga nå jävulstk, då det ska skrivas tre prov denna vecka på matten & skickas in, varav slutprovet.. nästa vecka är kursslut.

Tack & lov satt jag & pluggade fyra timmar igår kväll, det tackar jag mig själv för idag. Får hoppas han vill ta en vila lite senare, så man kan köra på lite.. annars får jag offra ännu en kväll. Tur att matte är så roligt! (ironi: jag gillar det inte alls längre)


Albert & Herbert

Var vore väl en resa genom Hudik, utan att besöka antingen dollarstore eller Albert & Herbert. Sist blev det dollar, så idag fick det bli Albert & Herbert, samt Kjelles. Hittade en massa fint, men jag valde ut det bästa & fick en massa saker till hemmet för några ynka småkronor. (Noel fick sig så även ett underställ).









underbart är kort

I fredagsmorse packade vi oss iväg till Tierp för lite dragracing. Hade riktigt tur med vädret & fick njuta av den sista sommaren på bästa möjliga sätt. Senare på kvällen blev det lite godricka i guldladan & vid tio tiden tog vi en taxi tillsammans tillbaka till stugan igen (med ett stopp på den enda grillen i Tierp). Fick sovmorgon till strax innan nio, då Noel var vaken länge med oss & inte somnade fören i taxin på vägen till stugan. De roligaste dagarna är de man ej har kort på & jag hade varken tid eller lust att tänka på det, så detta är korten jag tog under helgen, alltså fyra stycken under kvällen :b (Hoppas på att brorsan har fler).

En riktigt trevlig start på helgen tillsammans med familjen & min bror helt enkelt! :)
 


Öronproppar var viktigt tyckte Noel.

Skål i guldladan efter dragracingen!

En nöjd, lugn & mycket snäll kille satt & myste med oss i ladan, drack dricka, sjöng, skrattade & bara njöt av att få vara vaken lite extra länge! :)

Mys i stugan på morgonen! :)