norges stolthet



Jag vet att man inte ska skratta åt andras olycka, men hur i HELA JÄVLA HELVETE SKA JAG INTE KUNNA SKRATTA MIG TILL DÖDS ÅT DETTA? Seriöst.

Och tycker ni att svenska idol auditions är roliga, så kommer ni älska de norska. Talang eller ej, man pissar ner sig av skratt vilket fall. "Et er så veldigt hyggeligt, så en utløper", som de själva skulle sagt.


Mina favorit ögonblick:
05 sek, 13 sek, 29 Sek & 42 sek.


men äre helg? elle va äreru säg.

Ibland måste man få lyxa till det lite även under vardagen, så idag bestämde jag mig för att ställa för en riktigt gomiddag tills grabbarna kom hem. Det är lite roligt det där egentligen, med vardagsmat & helgsmat.. egentligen så skiljer denna måltid sig varken pris eller tidsmässigt från vanliga biffar eller köttfärssås, ändå så gör man väldigt sällan någon speciell mat under vardagen, utan kör på samma gamla vanliga husmanskost. Fast om man alltid åt helgsmat, så skulle man väl längta korvstroganoff på lördagen, hade det då istället blivit helgsmat?

Nej, man får faktiskt passa på att äta potatis nu då man studerar på distans, för hur ska man ha tid att vänta på att dessa ska koka färdigt då man inte är hemma fören tidigast kl fem? Kyckling ska vi också passa på att äta mycket av.. och från & med idag, så ska vi även köra lill-lördags stuk här hemma. Onsdagar är lika med helgsmat, sådeså.


hasselnötslatte

Kan verkligen rekommendera alla dessa smakessenser som finns till kaffet, men speciellt hasselnöt. Kärlek för vardagslyx i alla dess former!


en eftermiddag på birsta

Idag var Noel ledig med mig & det blev en liten sväng till birsta. Träffade Noels mormor där då hon hade slutat & fick lite viktiga ärenden uträttade, bl.a. lite nya kläder till Noel, då han helt plötsligt hade växt ut allt i garderoben. Mjuka, stilrena kläder till dagis, all kärlek till h&m. Sedan tar ju som alltid alla badrumsartiklar slut samtidigt, så blev lite sådan rolig handling på ö&b också. Själv köpte jag mig en enkel svart tröja från gina & en ny foundation. Blev lite doftljus handlat från lagerhaus & en essens till kaffet.. Avslutade dagen med lite (mycket) handling från lidl, en hel månads mat för sexhundra spänn. Jag har sagt det förr & jag säger det igen.. LIDL IS DA SHIT! Svensk köttfärs & kyckling.. ni får inte galna gris & kosjukan av deras mat, bara mer pengar över till annat! Rekommenderar er starkt att åka dit.. nu hade de t.ex bra erbjudande på fläsk, Haha. Så då vet ni det! :)



en helg i skogen

Trots ändrade planer & förkylning, så har den här helgen varit toppen på alla sätt & vis. Vi har varit ute skogen i dagarna två & det har inte bara gjort mig otroligt lugn, utan tog så även bort förkylningen. Nästa helg blir det dragracing i Tierp, blir nog kanon det med! :)

ändrade planer.

Jamen ja, den här helgen började ju inte riktigt enligt planerna, alls faktiskt. Skulle åka ner med Johan imorse till mamma & umgås en sväng innan hon började arbeta. Sedan skulle jag & Noel ta vagnen ner på stan för att möta Elin för en lunch & även Jessica. Men tror ni att förkylningen blivit bättre sedan den startade igår, eller helt enkelt tio resor värre? Jo, självklart det sistnämda, alltid det sistnämda. Låg vaken hela morgonen & tyckte synd om mig själv & då Johan blev tvungen att åka vid halv sju, så bestämde vi oss för att vara hemma & kurera istället. Att ta egen bil ner senare kändes både dyrt & onödigt.

Imorgon hade jag & Johan tänkt gått ut & äta, för att sedan dra på födelsedagsfest. Såg framemot det nå sjukt mycket, men vi har nu avbokat det. Dels för att jag är sjuk & varken känner mig vidare sugen eller vill smitta barnvakten (Noels morfar), dels för att mitt utbetalningsdatum från csn hade blivit framskjutet tills på måndag istället för idag. Och då vi ändå går ut för en gångsskull tillsammans, så känner vi inte för att snåla eller knappt ha råd med en efterrätt, så vi skjuter på det till nästnästa helg, eller möjligen nästa. Får helt enkelt se hur vi mår & känner för då!

Oktobermånad är förövrigt redan en fullbokad månad för oss, med ett flertal kalas & ett dop. Men sånt är ju bara roligt & äta middag gör man ju ändå senare på kvällen.

Nej, nu ska jag dricka min tionde(?) kopp te för idag & ta det lite lugnt, medans Noel sover i vagnen. Har försökt fått honom att somna i nästan två timmar, så hoppas han sover några timmar nu. Då Johan slutar ska vi åka & handla lite, sedan har jag lovat Noel att vi ska ta med dagisväskan med fika & åka till skogen! :)

Juste.. någonting positivt idag var iallafall att de ringde från infokomp & berättade att jag fått MVG i kursen programhantering, visste jag iofs redan, men skönt att få det bekräftat iallafall! :)

Jaja, te vare ja.

Låt hösten bli en nystart

Vet att inte alla där ute uppskattar hösten lika mycket som mig. Det är många som går ner sig i en depression, en såkallad höstdeppression eller SAD (Seasonal Affective Disorder) som det också heter. Depressioner kan inträffa när som helst under året, men är då vanligast under hösten. Är du en av dem som blir lite nere, under det mörka vinterhalvåret?

För mig har hösten alltid inneburit en nystart. En tid då man ska lägga allt det jobbiga under det gångna året bakom sig. Gör det du med & ta del utav dessa tips, för att undvika att falla ner i denna deppighet.

 Rör på dig - Gör dig gott både fysiskt & psykiskt. Det släpper så även stressen & får dig på andra tankar, samtidigt som du möjligen får en mer trivsam kropp, som så även mår bättre.
Nystart: En mer vältränad & välmående kropp.

 Gör om i hemmet - Möblera om, köp nya varma filtar & nya doftljus. En förändring i hemmet behöver nödvändigtvis inte kosta.
Nystart: Ett varmt & trivsamt hem.

 Ta hand om dig själv - Ge dig själv en liten "me time", ta ett bad, gör en ansiktsmask, en hårinpackning & måla naglarna. Gör detta regelbundet, för känner du dig fräsch & fin så mår du så även bättre med dig själv.
Nystart: Ett fräscht & fint yttre.

 Planera den kommande dagen - Lägg fram kläder för morgondagen, packa väskan & gör iordning allt du kan göra kvällen innan. Detta kommer i sin tur göra din morgon enklare & smidigare, samt minimera stressen. En dålig morgon kan i regel förstöra hela din dag, så försök förebygga en dålig start så långt du kan.
Nystart: Mer planering, mindre stress.

  Skapa goda sovvanor - Kliv upp i tid även om du är ledig, då kan du somna bättre på kvällen & regelbundna sovtider är viktigare än vad vi tror för vårt välmående. Undvik känslan av att vakna helt outsövd på morgonen, eller den ångestliknande känslan av huvudvärk, illamående & olust som en för lång sovmorgon ger med sig.
Nystart: Regelbundna sovtider & tillräcklig med sömn.

 Tänk på kosten - Som vi alla vet så är maten kroppens bränsle & genom att få i oss de mineraler & vitaminer vi behöver, så mår vi så även bättre. Ät mycket bär, frukt & grönsaker. Försök äta så naturligt som möjligt & undvik behandlad mat. Precis som sömnen så är även regelbundna måltider väldigt viktigt för vårt välmående.
Nystart: Nyttigare kost & regelbundna måltider.

 Ta tillvara på ljuset - Ljusterapi är en behandlingmetod mot just depression & genom att ta vara på ljuset ute, genom att dra undan gardinerna & vara ute så mycket som möjligt, så mår du också bättre.
Nystart: Uppskatta & ta tillvara på solen & dess ljus mer.

 Planera in roliga evengemang - Ha en fest eller ett kalas "bara för att". Planera, baka, laga & fixa tillsammans med några kompisar & bjud in alla människor ni mår bra av att umgås med.
Nystart: Fira så fort tillfälle ges. Ges det inget? fixa ett.

 Ha alltid någonting att längta till - Det är viktigt att alltid ha någonting att se framemot & längta till. Detta får oss att se framåt, då det är viktigt att inte bara fastna i nuet. Planera in en liten weekend i London om ett år, en konsert eller festival till sommaren eller något så enkelt som en liten fest nästa helg.
Nystart: Se alltid till att ha någonting roligt framför dig.

 Rensa i hemmet - Rensa i badrums- och köksskåpen, allt du inte behöver eller som bara bidrar till negativ energi för dig bör du kasta bort. Rensa garderoben, det du inte använt på över ett år, skänk eller ge bort det till någon annan, alt lägg i ett förråd. En rensning kan vi alla behöva ibland & dessa saker påverkar oss mer negativt än vad vi tror & stressar upp oss helt i onödan.
Nystart: Allt jag inte behöver eller använder bör ej heller finnas i mitt hem.

 Rensa i umgängeskretsen - Ja, trots att det låter hemskt, så kan det även här behövas en rensning ibland. Fundera över vilka människor i din omgivning du verkligen behvöer & vilka som verkligen ger dig positiv energi. De ytliga människorna som endast ger ifrån sig känslan av "juste fan, det var  idag vi skulle ses" måste man inte träffa, faktiskt. Lägg denna tid på de människor du verkligen behöver & de som får dig att må bra istället.
Nystart: Umgås endast med de människor som ger dig positiv energi.


Så med dessa tips önskar jag er alla en underbar höst! :)



Måste även rekommendera en inspirerande blogg om just hälsa & välmående. Det är min älskade vän Jessica som driver den & alla borde klicka sig in där & läsa hennes inspirerande inlägg! Klicka här för att komma dit!


tänt vare här!






ommöblering & nygamla saker

Tog lite paus i pluggningen & kikade igenom internets oändliga inredningssidor. Detta gav som alltid ifrån sig ett stort sug av att vilja inhandla någonting nytt till hemmet, men då det inte gärna lönar sig att ta bilen ner enbart för att köpa en ny lykta, så bestämde jag mig för att möblera om lite istället. Flyttade som alltid om allt i huset, bytte plats, tog fram gammalt undanställt & det gamla fick en helt ny innerbörd & kändes helt plötsligt väldigt nytt. Tog även bort alla gamla whiskyflaskor, samt tråkiga glas från vitrinskåpet & ställde istället in min älskade servis, som annars stått i ett annat skåp. (dumt!)

Tyckte denna ommöblering öppnade upp vardagsrummet mycket mer & gömmer inte längre undan de stora ytorna som den gjorde tidigare. Mycket nöjd blev jag iallafall... men shoppingsuget vägrar ge med sig, kan möjligen följa med någonting hem imorgon då jag ska till stan & träffa Elin. Måste in på butik Annelie & åtminstonde kika lite ;) Det är jag fan värd, är inte allt för ofta jag unnar mig någonting! :)

många bäckar små.

Då var även denna veckas arbete färdigt & jag ska ta mig en fralla & en kopp kaffe, som jag varit sugen på i princip sedan jag började plugga.. vilket jag gjorde så sent som kl tolv. Då jag svängde ner på en kaffe hos Emma efter lämningen på dagis & blev kvar där någon timme! :)

För er som har det knapert, eller helt enkelt vill spara in en extra slant. Så kan jag starkt rekommendera att baka detta bröd, blir tjugo stycken & kostar väl en femma max att baka. Till detta serverar ni ärtsoppa, kostar väl knappt en tia (eldorados är faktiskt riktigt god, även icas). Helt sjukt gott är det iallafall & en middag till tre stycken för ynka 15 kronor. Sedan är det bara att frysa in brödet & då slipper ni köpa en limpa för tjugo, satt då var inte bara middagen gratis, utan ni sparade så även fem kronor. Grymt! :)

följ mig på bloglovin!

Satt sådär, då har jag fått till en bloglovin-knapp nedanför inläggen, satt ni enkelt kan följa mig där. Har du inte bloglovin så klicka in dig där & skapa dig ett konto redan idag. Är äckligt enkelt att ha alla nya inlägg från favorit bloggarna samlade på samma sida! :)


frukostfrallor, bak och mat.

Tog lite paus i pluggningen & drog ihop en frukostfrallor deg, som nu ska jäsa ihop sig lite. Tänkte köra en diagnos till, sedan lägger vi ner detta för idag! :)

Ikväll blir det tv4 play för hela slanten. Leila bakar i frankrike, Leilas home delivery, Leila bakar, Leilas mat, Leila på landet, Leilas fest, halv åtta hos mig, klockan åtta hos stjärnorna, vad blir det för mat, du blir vad du äter.. Ja, alltså en hel del Leila & en massa mat. Johan lär dö av glädje...(?)

underbara höstmorgon

Imorse då jag skjussade Noel till dagis, så var det en såndär härlig höstmorgon. Vi hade gjort varmchoklad tillsammans & fyllt upp i termosen, som Noel skulle få med sig till sin utflykt på dagis & för en stund kändes livet sådär oförskämt bra. "Golil, boy.. SKOOOGEN" sa lillskrotet ett upprepande antal gånger i bilen & det riktigt sken i hans ögon. Sedan jag kom hem har jag kört ett x antal tvättmaskiner, då jag lovat brorsan att tvätta åt honom. Avklarat några dagars pluggning & druckit litervis med kaffe.

Nej, vafan.. nu måste jag köra vidare på pluggningen. Blev inge brödbak igår, så måste köra igång med det senare också. Tror det få bli soppa till middag? Eller ja.. nu måste ja fan sätta igång!

tufft för de minsta


tävling hos mansondust



Jag tävlar hos mansondust om ett presentkort hos Linneas hem & present.
Klicka här för att tävla du med! :)


Zznark

Usch vad jag är trött idag. Vid två inatt hade jag renoverat hela vårt hus i huvudet, tyst sjungit "äre efterfest på eran balkong" & hur gick egentligen hela texten? Planerat mitt liv tre år framåt i tiden & klurat på en kommande inköpslista. Var egentligen hösten såhär regning då man var liten? Kliat sönder lite myggbett, funderat på vad min framtida bok ska handla om & var egentligen tvätten hängd, eller låg skiten möjligen & ruttnade i tvättmaskinen just nu? Var perkulatorn verkligen avslagen & var dörren låst? bäst att kolla upp, ifall att. Lyssnat på en Noel & Johan som pratat i sömnen, till ett felställt alarm, samt det pipande ljudet av min batterinivå som var låg.

Kan ha att göra med att jag sov tretton timmar natten innan, men idag är jag trött. Ska dra i mig en tio koppar kaffe & fortsätta med pluggningen. Sedan ska diskmaskinen & tvättmaskinen plockas ur & försöka hinna med att baka lite bröd. Hade behövt tagit en promenad, men vädret vill annat. Måndag i all ära!

godmorgon berry delight

Måste bara tipsa om något som mycket möjligt kan vara "det allra godaste som någonsin tillverkats". En smoothie liknande juice, med smak av äpple, jordgubb och svartvinbär. Man riktigt känner hur c-vitaminerna sprudlar i kroppen & det är så sjukt gott att detta mycket väl kan bli ett beroende, ett dyrt sådant. För där hade vi nackdelen med denna solskenshistoria, priset. tjugofemkronor, som man sveper i sig på fem sekunder. Enkel ekvation; fem kronor/sek. But still.. värd varenda penny.

en kylig söndag i september

Så hade även helgen passerat och vad har vi hunnit med? alldeles för lite. I fredags gick jag & Noel en sväng på stan tillsammans. Noel fick sig en ny hoodtröja, en t-shirt, ett par byxor & fingervantar. Jag köpte mig ett solpuder & sedan satt vi oss på torget & åt en glass i väntan på Jessica & Ebbis. Det är kul med sällskap då man går på stan, men allra bäst är nog ändå att bara strosa runt med Noel.. mys! :)  Uppe hos Jessica blev det lite gofika undertiden Ebbis skulle sova, sedan strosade vi runt lite med Jonas & Jimmy & avslutade faktiskt fredagen med en öl på allstar.. hade snyltat skjuss med Johan in, så då måste man passa på, då man inte har något ansvar att köra hem :b

Ja, gårdagen då.. hade en massa småplaner, som gick sönder i takt med drivaxeln(?). Så hela dagen spenderades så fint i Indal, där det skulle skruvas loss & sättas dit osv. Även imorse har Johan fortsatt med detta, men nu ska det tydligen snart vara färdigt, får se vad vi hittar på sen!

Kyligt är det ute också, men solen ligger på och värmer, en perfekt höstdag med andra ord! :)




Leila bakar, halv åtta hos mig kokboken, e...

100media_imag025 (MMS)

Leila bakar, halv åtta hos mig kokboken, en filt och en kopp te. Grabbarna är ute i garaget och skruvar.


Om man får drömma (och det får man)

Då skulle jag leva mitt liv i mer enkelhet. I ett stugliknande hus vid en sjö. Där skulle vi odla vår egen potatis, grönsaker och frukt. Vi skulle föda upp eget boskap och livnära oss på det naturen kunde ge oss. Vi skulle handdiska våra koppar & inte stressigt slänga in dem i diskmaskinen. Vi skulle handtvätta våra kläder & barnen skulle bygga kojor & leka med barkbåtarna vi gjort tillsammans dagen innan. På kvällarna skulle vi ta båten ut på sjön för att fiska & varma nätter skulle vi sova under bar himmel. Istället för att flockas framför tv:n, så hade vi umgåtts & värdesatt varenda sekund. Vi skulle uppskatta det lilla & se det stora i det stora.

Då vi lever ett sådant billigt liv, så hade vi båda kunnat gå ner i arbetstid, möjligen arbetat under vinterhalvåret, för att sedan vara ledig under den andra halvan. Eller helt enkelt livnärt oss på dessa boskap & det gården kunde erbjuda oss. Det skulle ligga så pass nära samhället att vi enkelt kunde ta bilen till affären eller för att träffa vänner, men tillräckligt långt ifrån för att skärma av det stressiga livet utanför (och för att ha mottagning på telefonen). Vi skulle leva i princip som nu, skillnaden är att jag inte skulle sitta & skriva på bloggen nu, utan istället gått ut på gården för att ta hand om djuren, tagit en tur med båten eller tagit mig en kopp kaffe vid bryggan. Varken diskmaskinen eller tvättmaskinen hade blivit tvungen att plockas ur om tjugo minuter, utan jag skulle rofyllt ställt mig & diskat ur min kaffekopp istället.

Nu handlar allt om vem som har flest vänner på facebook. De självsäkraste människorna har inte ens facebook & flest vänner vann aldrig. Dina bästa vänner är endast tillgängliga på chatten & du är en knarkare. Facebook är din drog, för utan denna eviga rundgång av bekräftelse & diskreta metoder att ta kontakt, så hade du fallit. Det är självgående dammsugare, 3D i telefonen, utseendefixering & krogliv (finns det ens en enkel pub?). Den enda gången du rör på dig är på det lokala gymmet, där du svettas tillsammans med tusen andra människor, som precis som du strävar mot perfektion. Hur skulle det kännas att vakna upp från ett liv man aldrig levt för sig själv, utan genom alla andra?

Jag hade gärna sett att vi fortfarande levde på den tiden, då vi ägnade oss åt byteshandel. På den tiden då alla levde sitt eget liv, utanför alla myndigheter, papper & datorskärmar. Somliga dagar kan jag inte göra annat än att älska landet. Det räcker att jag tillbringar två nätter i stan för att jag ska kännas mig stressad, folk från stan är stressade & jag har aldrig någonsin längtat tillbaka. Somliga dagar längtar jag ännu längre bort.

Om du fick drömma, vem hade du varit då?


matte och lite gofika

Pjuuuuh..precis kommit innanför dörren, efter att varit nere i Indal & totalsanerat brorsans lägenhet igen, Haha fyfan säger jag bara.. men nu skiner det & doftar gott tills han kommer hem iallafall! Har inte ätit någonting på hela dagen, då jag för det första inte fick något direkt matsug bland alla ölburkar & fimpar :b Sedan kände jag att det var lika bra att bara köra järnet istället. Så nu ska jag.. inte äta heller, utan fika. Blev så sjukt fikasugen för en gångsskull så lika bra att ta tillvara på det, då frysen är full.

Så lite fika, sedan kör jag vidare på matten.. Har verkligen längtat efter det hela dagen. Helt sjukt egentligen... Sedan när blev jag så gammal? Men ni hör ju själv, det går uppenbarligen inte att förneka längre. Jag är en hundratjugotvåårig tant i en tjugotvåårings kropp. Vad hände & var gick det så fruuuuktansvärt fel?

Nä, men lite gofika & matematik kanske.. skulle lika gärna kunna vara min sista önskning, Haha.


(Låt det inte bli min sista önskning.)

gratis presentkort från gratisbio


Gillar du också att få saker gratis?
då tycker jag att du ska bli medlem på gratisbio. Precis som namnet tyder på så kan du få biobiljetter helt gratis, men även gratis presentkort, på bl.a h&m, nelly, gina tricot, lindex, kicks, Ica, Panduro och ett flertal andra. Dessa gratis saker får du enkelt genom att samla in poäng. Du kan så även ta del utav varuprover och andra roligheter! Bara genom att klicka här så får du en massa extra poäng genom mig.

Välkommen att bli beroende och lycka till med ditt poängsamlande! :)


en massa tal och formler

Fan det där med designen gick ju kanon, har dock lite små fix kvar, men det fixar jag sen. Nu är liten på dagis iallafall, eller har väl varit där en två timmar nu. Själv har jag duschat & dragit en nutrilette. Nu ska jag ta mig ännu en kaffekopp & fortsätta på matten, hur kul som helst. Minns att jag faktiskt gillade matte förut & det är verkligen fortfarande lika kul. Nu är ju första kapitlet nästan äckligt enkelt & jag lär gnugga sönder huvudet innan det här är färdigt, men det är ju lite charmen med matte också.. att man inte alltid förstår allt :b

Idag måste jag verkligen köra järnet, för imorgon hade jag tänkt städa brorsans lägenhet igen & på fredag är alla ordinariepersonal på dagis borta, så då ska Noel vara ledig & vi ska åka in till stan & fördriva lite tid undertiden Johan jobbar..

Slänger kanske upp något roligt senare.. Hörs på då! :)

Leilas kolasnittar

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 100 g mjukt smör, 1 dl strösocker och 2 msk sirap krämigt. Blanda 2,25 dl vetemjöl, 0,5 tsk bikarbonat, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk malen ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden (ca 25st). Låt kolasnittarna svalna på plåten

en liten människa

Nu sitter jag & saknar min älskade son, det går inte att beskriva hur kul det är då de små börjar skapa sig en egen personlighet & då man kan föra enklare konversationer med dem. "Mamma hemma, pappa komma sen" säger han tydligen på dagis & det är bara en av många meningar han börjat sätta ihop. "Golil" kallar han sig själv & det sätter han gärna både framför och efter de flesta meningarna. "Golil stanna hemma" & "Stanna hemma Golil" sa han idag, men då han blev påmind om att det faktskt var tisdag & de skulle til skogen på utflykt med dagis, så tog han genast på sig sina stövlar & sa "Synda mamma, synda". Haha, älskade lilla du. Jag förstår de som skaffar sig en tio ungar, för vid den här åldern skulle jag kunna tänka mig ett dussin utav dem. Det är bara vägen hit som känns lite motig ibland.. ni vet, graviditeten, förlossningen & vakna nätter.. nej, ett syskon får han nog vänta ett bra tag på iallafall. Ibland önskar jag att jag hade fått tvillingar, så den biten var överstökad & man hade två stycken goa tvååringar nu, det hade helt klart varit bäst.



halv åtta hos mig

Då jag beställde min mattebok från adlibris så fick man köpa "halv åtta hos mig" kokboken för endast 59 kronor. Kanon tyckte jag som både älskar programmet & så även velat haft boken. Idag har jag hämtat ut paketet & då jag pluggat färdigt för dagen, så ska jag slänga mig i soffan & gotta mig i alla dessa recept.. Den lär vara grym!

lite smått från ikea

Då vi var ner på ikea förra veckan så gjorde jag mig några fynd. Två murgröna med brun/beiga krukor till sovrummet (60kr/set). En ficus till köksfönstret & en liten blomma till köksbordet. Köpte så även sängkläder för 29kr/setet & lite doftljus. Tror allt som allt gick på ca 350 kronor... Älska IKEA! Sedan hade jag för ett tag sedan fått en sån där hängkorg till köket som jag alltid velat ha, men aldrig hittat. Just nu är den röd, men den kommer sprayas vit inom en snar framtid! :)

Tack för idag!



Good night, sleep tight, don't let the bedbugs bite


satt sådär då!

Vi har blivit med både ny bil & barnvagn i dagarna. Vagnen fick jag ner till 300 spänn & bilen köpte vi billigt av en kompis. Kommer vara perfekt för mig att småpendla lite med, att den har turbo & faktiskt går riktgt bra gör ju knappast saken sämre.. får åtminstonde duga ett tag framöver nu. Satt nu kan jag ääääntligen ta mig någonstans igen & det tänker jag fira med en sväng ner till Emma imorgon! Sedan håller jag tummarna för att de hör av sig om lite arbetstider här i veckan. Sitter som ett barn på julafton & väntar på ett telefonsamtal! ;b



Noel "glassar" i den nygamla bilen. "Gammbil" sa han även, Haha.. skrotungen så farlig är den inte. En enkel saab 900, kanon bil för liten peng.


..och vagnen! :)


gårdagens kalas

Gårdagens kalas blev väldigt lyckat & huset var fullt av glada barn & föräldrar. Vi fikade, barnen lekte & vi vuxna surrade, som det ska vara! Senare på kvällen grillade vi ilag med Jonas, Fia, Tobbe & Robin.. plus de tre kusinerna, himlans trevligt. Vi gjorde ordning barnen för kvällen & de två största fick på sig pyjamaserna & fick serverat ostkrokar framför händige manny, undertiden kunde vi vuxna äta i fred. Halv tio somnade Noel & vi fortsatte kalasfirandet en bra bit in på småtimmarna... mycket trevligt var det iallafall! :)

barn med cancer

Jag har valt att skänka hundra kronor (ca 1½ pizza) per månad till barncancerfonden & jag tycker att ni alla ska göra samma sak.. det är det minsta vi kan göra för våra barn. Hundra kronor är för de flesta ingenting, men tillsammans kan vi göra stor skillnad.

Jag har ett flertal gånger kommit in på bloggar, vars barn har cancer eller vars barn den redan tagit & jag klickar mig lika snabbt ut därifrån, då jag inte ens klarar av att fortsätta läsa. De gånger jag stannat kvar, så har tårarna bara forsat.. stackars, stackars barn som aldrig fick bli stora & STACKARS, STACKARS föräldrar som har förlorat sitt barn, sin ögonsten, sitt liv, hela sin värld. Hur överlever man en sådan sak, kan man i huvudtaget gå vidare? Jag har så även ett flertal gånger tänkt att jag ska bli månadsgivare, men aldrig tagit tag i.. fören idag.

Gör det ni med.. Direkt! Inget "jag ska bara" eller "senare", utan NU så är det färdigt sen!! :)


kaos på bloggen

Nu kommer jag sätta bloggen i total jävla kaos några timmar. Försökte få till en drop down meny & det gick väl sådär, framsidan blev bra men inget annat hörde ihop & koder fattades, antar att jag fipplat bort dem någon gång då jag ändrat någonting jag inte haft en aning om. Satt för att slippa byta blogg helt, så ska jag återställa alla mina koder & börja om från början igen... hinner jag inte klart idag, så fortsätter jag någon annan dag. Men ja, eftersom jag egentligen inte alls kan det här, så kommer det nog bli rörigt på bloggen en tid framöver... :b

Update:
Dä bidde ingenting.. kanske en annan dag. Såg så sjukt jävla jobbigt ut :b

this is gonna be my greatest day

Jag har en dag i helt min smak framför mig
. Det ska städas, bytas sängkläder, bytas ut lite gamla blommor mot dem jag fick med mig ifrån ikea igår, (deras murgröna är underbar & jag har haft mina i två år). Sedan ska det bakas tårta, som ska få gotta in sig tills imorgon, då Noels lilla kompiskalas är. Jag älskar sånna här dagar & bara ett nytt doftljus kan få mig att vilja storstäda hela huset.

Har kört igång diskmaskinen & tvättmaskinen & i väntan på dem ska jag dricka mitt kaffe & läsa lite bloggar! :)

mysdag hemma

Tyckte det var dax för en liten mor & son dag idag, efter alla långa dagis- och pluggdagar. Vi tände en massa ljus, gjorde iordning en massa lyxmackor & bänkade oss framför tv:n de första två timmarna. Då klockan var åtta (ja, vi vaknade halv sex.. ZzzzZ) så satt vi igång med bakning.. sedan har vi lekt, myst & stökat på. Nu ska vi snart göra oss iordning för en sväng ut mot birsta. Blir middag på ikea & lite små shopping där, innan vi drar vidare för lite kalashandling.. :)

Hörs på sen!


första året bok online

Redan strax efter Noel föddes så påbörjade jag hans första års bok. Jag älskar att pyssla & hade sett framemot att göra en riktig bok med scrapbooking åt honom, men det tog tid, blev dyrt & jag ångrade mig tusen gånger om. Rev ut allt, började om från början osv. Sedan dess har det legat som en stort måste bara & det kändes inte ens roligt längre att gå igenom sådan lång tid, istället för som tänkt tagit det lite eftersom. Tack & lov fick han en "fylla i bok" utav sin morfar, där jag flitigt fyllt i allt från kommande tänder till bajsavvikelser (skämt å sido).

Jag sökte lite på internet för att se om det fanns några första året böcker där, med plats för bilder osv. Och det var då jag fann bokdesign.se, där man kunde göra allt från första året böcker till personliga pekböcker och tavlor. Man fick helt gratis testa på att göra en egen första året bok & jag satt mig genast & påbörjade. Tre dagar senare var den klar för beställning & igår kom den hem i brevlådan. Tusen gånger finare än jag någonsin kunde tänka mig & med plats att fylla i enda upp till hans femte födelsedag. Man får själv bestämma temat, framsidan, text & bilder, samt hur många sidor man vill ha mellan 80-100 st. Kanon! :)

Så har ni precis som jag aldrig riktigt fått till en riktig bok, så tycker jag att ni ska klicka in er där & göra en. Det kostade strax under femhundringen (ink frakt), men det kan det vara värt, det är ju ändå en engånskostnad & jag tror ni säkert kan dra ner på någon birsta sväng för det? ;) Om jag hade fortsatt mitt försök till scrapbooking, så hade det mest troligt slutat på den tiodubbla summan iallafall :b




If you fight yourself hard enough you'll never win.

..any ounce of serenity

Jag är så jävla glad & jag älskar hur mina dagar ständigt går upp & er
. Igår morse var en sådan där dag som jag bara ville ligga kvar i sängen hela dagen & lyssna till regnet. Även om världens undergång hängde på om jag klev upp eller ej, så är jag osäker på om jag ens hade orkat slagit upp ögonen för att ihuvudtaget fundera på saken. Allt var så självklart. Jag & sängen hörde ihop & inget kunde föra oss isär, om jag så (och alla andra) skulle dö på kuppen. Ibland måste man bara få bli sådär nere, för att kunna uppskatta då allt känns så jävla bra... som idag!

Igår kväll var det två saker som tyngde mig & idag hinner jag bara kliva upp, så löser allt sig utan att jag ens rört ett finger. Du ser Jessica, en dag kommer allt tillbaka till oss.. like we said.

Jag vet att hösten är god mot mig
det har den alltid varit..

kaos i min hjärna


Tror jag kan ha tagit mig lite vatten över huvudet då jag sökt lite jobb & tänkte kombinera med skolan. För Matematik B & Företagsekonomi B kommer nog ta upp all min tid iallafall ser det ut som.. men först ska jag slutföra den sista kärnämneskursen Matematik A, får se hur detta kommer gå på distans, då alla i min omgivning suger på matte & jag inte lär ha någon att fråga. Håller fortfarande tummarna för de jobben jag sökt, även om jag tror att jag isåfall skulle tagit mer vara på denna lugna tid! Är matematik B så svårt som det ser ut eller är det rentutav enklare än A kursen? Blir fan svimfärdig av att bara kolla på skiten & vet inte ens vad jag vill bli längre.. Gud vad jag vill spola fram tiden några år.. (alt. någon vägled mig?!)

Nu lägger jag iallafall ner pluggandet för idag (en halv uppgift kvar innan kursslut) & börjar förbereda middagen innan Noel & hans mormor kommer! :)

två års kalas

Så var lillskrotet två år & en dag. I eftermiddag ska hans mormor hämta honom på dagis, sedan ska han få äta ytterligare med tårta & öppna mer paket. Sedan på lördag blir det storkalas & det är nog bra att vi bestämde oss för att dela upp släkt & kompisar, för annars hade det blivit kaos här hemma.. bjuder iallafall på lite bilder från den stora dagen igår, tyvärr så knäppte jag ju hälften av korten med Johans telefon & den har han ju med sig på jobbet.



kalasförberedelser

Nu har det bakats tårta (gjorde faktiskt egen tårtbotten för första gången, eller blev tvungen då jag bara hade köpt till en tårta idag :b), gjorts mousser & lagt på tårtorna, tagits fram fika bröd & förberett lite. Putsat lite fönster, torkat golv & allt annat. Så nu är den indränkta strömmings & öl doften borta föralltid & det doftar rent! :)

Nej, nu kommer grabbarna snart hem & jag ska ge mig själv en välförtjänt kaffekopp! :)

Grattis älskade du!

För bra precis två år sedan, kl 8:19 föddes våran prins. Dagen då våra liv startade på riktigt & vi älskar dig mer för var dag som går. Älskade, älskade Du!


måndagmorgon

Helgen har varit så bra som den kunnat bli. Båtåkning, surströmmingsskiva, poker & trevligt sällskap. Tror vi ska försöka oss på en sista båttur på fredag, för på lördag ska Noel ha lite kalas för våra & hans vänner. Den mesta släkten kommer redan idag & i efterhand var det sådär lagomt lägligt att köra barnledigt två dagar innan hans kalas, jag har det jag står i idag. Nu ska jag köra igång med tårtan så de får dra in sig lite, hade verkligen inte ork att göra det igår kväll.

Blir kortdag för Noel idag & pappan ska iväg & köpa presenten till honom som vi kikat ut. Vad det var får ni kika in & se senare. Han har redan fått en liten present utav oss, en motorsåg & han älskar den. Får hoppas detta kommer få honom att låta bli den riktiga. Jaja, nej.. nu måste jag köra igång, puh!





Insidious

"Josh och Renai har precis flyttat in i ett stort hus tillsammans med sina tre barn när en av sönerna är med om en olycka på vinden och hamnar i koma. När han några månader senare får komma hem för att vårdas av familjen inträffar en rad oförklarliga och skrämmande händelser. Josh och Renai börjar misstänka att huset är hemsökt, men sanningen överträffar deras vildaste mardrömmar."

Det här är bra, riktigt bra faktiskt. Ja, vi har sett det förut, den amerikanska drömfamiljen, som flyttar in i sitt drömmarshus & därefter raserar hela deras värld. Visst kan det stundvis kännas lite övernaurligt, fast det egentligen inte alls är det. För vem är vi att säga att detta inte skulle kunna tänkas ske? Vem säger att det inte finns en annan värld utanför våran, att tro att vi är universums centrum känns nästan lite naivt. Den här filmen är sjukt påfrestande både psykiskt & fysiskt. Jag satt stundvis i ett paralyserat tillstånd & min puls var så hög att det kändes som varenda blodkärl i mig skulle brista. Verkligheten kändes avlägsen (sånt som bara sker då filmen håller ett högt & bra tempo) & detta obehag som filmen gav med sig, höll i sig även efter filmens slut, då jag liggandes i sängen var helt säker på att någon tagit stegen & klättrat upp på våran balkong.

Om jag ska säga något negativt om filmen, så skulle det nog bara scenerna mot slutet, då de känns lite taskigt gjorda. Men att sätta dessa väsen i skepnad är inte lätt & de ser oftast löjliga ut. Även om det skulle kännas mer realistiskt att bara göra dem som luft, så tror jag inte det skulle göra filmen mer sevärd, snarare fruktansvärt tråkig. Så då vet ni att det är hemska väsen i filmen med, det hade ni inte förutspått innan antar jag?

Så ja, rätt fjantig men i grunden fruktansvärt påfrestande & tveklöst en av de hemskaste filmerna under flera år. Rysligt skön helt enkelt. 4 av 5.


med helgen framför oss

Nu tar jag helg efter att både tvättat, städat, pluggat & gjort en storstädning av köket med fönsterputsning. De resterande fönstrerna & övrigt tar jag någongång nästa vecka. Nu ska jag påbörja fläskfilégrytan som ska vara färdig då grabbarna kommer hem vid fem. Senare ikväll blire bara lugnt med någon film. Tänkte även slänga in ett filmtips senare ikväll, på filmen vi såg igår! :)

Imorgon ska vi som sagt vara barnlediga & liten ska vara hos sin mormor. Vi tänkte starta dagen med lite båtåkning & öldrickande, sedan blir det surströmming antingen någonstans efter vägen med båten eller här hemma på altanen. Kommer lite trevligt folk & lär sluta med lite poker vid köksbordet. En kanon dag & kväll med andra ord & det är faktiskt första gången vi är barnlediga hemma. Kändes lite trist imorse då Noel åkte iväg till dagiset & jag sa att imorgon ska vi iallafall ha en heldag tillsammans & i samma stund komma på att det skulle vi ju inte alls.. men tror han kan få fredagsmysa lite med oss ikväll & vara vaken lite längre ist! :)

Trevlig helg på er alla! :)


matlistan

Moa hade en önskan om att jag skulle lägga upp matlistan & det gör jag så gärna, då jag själv vet hur lätt det är att man ständigt äter samma mat. De mesta är som sagt husmanskost, men det ska ju både vara gott, billigt & enkelt.. så då passar det bäst! :)




planering.. ni vet.

Jag brukar i regel ha en matlista att gå efter
&  kör oftast två veckor i taget. Men nu satt jag mig ner & skrev en för hela tolv veckor & den kan man ju utan problem köra runt en gång till, då man knappast lessnar på att äta en maträtt var tolftevecka.

För något som bidrar till stress för mig, är att ständigt stå kl fyra & rota runt i frysen för att försöka komma på vad man ska göra till middag. Hetstina köttfärs & upptäcka att både ströbrödet & löken är slut. Här på landet kan man ju inte gärna springa till affärn bara för det heller, då det för oss skulle bli fyra mil sammanlagt, så planering är ett måste.

Nu kan man istället inhandla allt man behöver för två veckor & lägga fram köttfärsen för tining då man kliver upp på morgonen. Eftersom man vet vad man ska laga för mat & hur lång tid den tar, så slipper man äta kycklingen kl sju på kvällen, då man startar med den i tid.. Helt överlägset enligt mig & jag förstår faktiskt inte folk som klarar sig utan den. De kanske är stresståligare än mig? vad vet jag.. men alla faktorer som bidrar till stress & man kan göra någontig åt, tycker jag att man ska ta tag i! :)

allt och lite till


upp och ner, ner och upp..

Nu har det onda vänt. En aning. Jag har skickat in den nästsista uppgiften & har därmed pluggat in halva nästa vecka också. Skönt! Har även beställt lite småsaker tills Noels kalas & skrivit en livsviktig "att göra" lista. Jag skriver sånna listor flera gånger i månaden & det gör på något vis att jag flyttar över allt från huvudet till papperat istället & alla måsten känns inte längre lika jobbiga.

Nu ska jag börja med maten & grabbarna borde vara hemma om en timme! Ikväll blir det nog bara film & jag hade faktiskt tänkt unna mig den där chipspåsen & dipen ikväll, men upptäckte att gräddfilen gick ut för 1½ vecka sedan, Haha.. ja, vi suger på att äta chips här hemma. Ska nog be Johan köpa med sig en ny kanske..

Juste.. fick avslag från CSN också med 1,5 månad.. så där försvann några tusenlappar. Har ringt & pratat med fyra olika personer, men de verkar inte kunna rubbas. Hade kommit in sex dagar för sent & det roliga är att jag har skickat in dessa papper tre gånger & endast ett kom fram.. för sent, tydligen! Aja, får väl bjuda på det.. som halva mammapenningen försäkringskassan tog utav mig. Bara att bita ihop & vara glad att man inte är ensamstående. (Gick tydligen inte att öka studietiden heller. Så nu ska jag söka jobb & plugga på sidan om.. håll tummarna för mig).


The worst day, since yesterday..

Idag är ingen bra dag. Jag har huvudvärk. Mensvärk. Ryggvärk. Är inne på tredje koppen kaffe, utan att ha druckit någonting. Jag är så sugen att de hinner kallna eftersom. Ska försöka få klart den nästsista uppgiften innan kursslutet iallafall, powerpoint presentation. Rätt kul! Nu ska jag ge mig på kaffekoppen igen & ta en alvedon. Sedan kör vi helhjärtat igång med pluggningen & räknar ner sekunderna tills Noel kommer hem. Tror min lilla älskling blev hyfsat förvånad idag, då hans bästa kompis Anton var på hans dagis idag för inskolning! :)

Under morgondagen tänkte jag försöka mig på att putsa alla fönstrena, skura altanen och rensa lite bland urväxta kläder. Håller tummarna att mensvärken vill ge med sig tills dess. Helt sjukt att jag ska gå runt & känna denna smärta nästintill hela månaderna, en vecka före, en halv vecka efter & under ägglossningen. Någon som har eller haft samma problem & vet av något slags läkemedel man kan äta mot detta?

Hoppas ni andra har en bättre dag.. nu ska jag försöka rycka upp mig lite! :)