så var det helg igen

Vad händer? Slutade halv fem igår, käkade hos mamma & drog hem. Igårkväll skulle det storstädas, Johan drog till nån granne & drack öl, medans jag enbart höll på med tvätten i över en timme + övrig städning resten av kvällen. Nu ska jag fortsätta där jag slutade igår & torka av lite.

Ikväll blir det middag med grannarna & brorsan med familj. Sedan blir det ljusparty vid sju tiden. Great! Då har jag uppdaterat er lite. Trivs förövrigt sjukt bra på jobbet & det kändes till & med halvmotigt att gå hem i fredag & helt ärligt så längtar jag till måndagen. Allt börjar falla på plats & jag känner hur mycket man lärt sig enbart på denna veckan & kollegorna är helt jävla underbara. Aldrig varit med om så många glada människor samlade på ett & samma ställe. Lite the office känsla.

Nej, nu ska jag fortsätta plocka lite! :)

en halvlång snabbresumé

Finns verkligen ingenting att uppdatera er om egentligen, mer än att jag stormtrivs på jobbet, även fast det är en hel del (sjukt mkt) att ta in. Kan ju tacka gudarna för att jag faktiskt har lite bakgrund inom bygg & att min pappa är i den branschen annars hade jag fan dött. Nu vet jag iallafall hur man kan motverka vattenskador & frysning i ledningar, alltid något. Eftersom jag inte kan nöja mig med att bara ta allt som de kmr, så har jag fått för mig att man måste bli expert direkt & sitter därmed & pluggar regler inom byggbranschen & villkor på fritiden.. just for fun. Tänkte riktigt imponera på gubbarna den första dagen. Ja, idag satt jag tillsammans med 16 andra äldre män från teknik, bygg & maskin på en föreläsning i två timmar. Kände mig väldigt vuxen & egentligen helt felplacerad, men trivs som fisken i vattnet iaf!

Nu ska jag läsa igenom alla villkor igen, så jag kan sitta viftandes med handen imorgon på genomgången. Stannar i stan en natt till, men imorgon vill jag fanimig hem. Funderar på om man ska ta bilen till liden & därefter bussen till stan i fortsättningen, förbindelserna fungerar kanon med mina tider & det blir betydligt billigare med ett busskort än bränsle & parkeringsavgifter. Jaja, tål att funderas på! :)

Ljusparty på lördag iallafall.. har fått ihop ett litet gäng, men finns alltid plats för fler. Bara att hojta till om ni vill komma! :)


Första dagen på veckan

I lördags drog vi årets första grillning hos grannarna. Kan väl säga att att det blev lite hårdare än beräknat & jag är fortfarande inte helt återställd.

Första dagen på jobbet idag gick iallafall kanon. Alla medarbetarna var så trevliga, lokalerna, upplägget & allt känns verkligen perfekt. Det är jag & en till som går denna utbildningen just nu & om tre-fyra veckor kommer jag vara färdigutbildad & äntligen få börja på riktigt. På byggavdelningen tillsammans med 8 andra goa gubbar.

Imorgon är det 8:30-16:30 som gäller & då ska vi fortsätta med villkorsutbildningen, sedan ska vi avsluta med lite samlyssning, där vi ska få sitta med en anställd & se hur det går till. Känner mig så taggad inför morgondagen, att jag gärna hade spolat fram tiden om jag kunnat... och inte varit så sjukligt trött.

Just nu sitter jag & Nolle själv i mammas lägenhet, blev kvar en natt till eftersom Johan åkt ut på jobb & kommer vara ute hela natten. Men kan vara skönt att vara på plats de första dagarna.

Nu ska jag mysa lite med min son & senare ikväll ska jag bara läsa på allt vi gått igenom idag, så jag blir proffs på allt vad det gäller vattenskador & ersättningar :b



bästa kvällen på veckan

Är helt slut efter idag, även fast man inte gjort många knop alls. Blev fläsk & morotsstuvning till middag iallafall, lätt godaste fredagsmaten. Nu ska vi duka upp med godis & chips & ta plats i soffan för lite vad ni skulle kalla fredagsmys. Eller som vissa skulle kalla *fredagsrys. Liten är faktiskt fortfarande vaken, somliga helger måste man bara få fuska & det är så mysigt att ha honom vaken i soffan. Därför måste jag snabbt avsluta nu, innan det är dags för honom att sova. Trevlig helg på er! :)

* Alla som talar om "fredagsmys" framkallar denna känsla av obehag.

kusinerna bus

Igår firade vi som sagt Noels kusin Liam igen. Så kul då de blivit så stora att de kan leka med varandra! : )



spring news from yesstyle


Var så jävla nära att beställa den här igår, men kände att jag var mer i behov av lite enklare tröjor.. så det får förhoppningsvis bli i en annan beställning inför sommaren. 285 kr från yesstyle. Direktlänk!


Life without dreaming is a life without meaning

Dricker kaffe utan smak & masserar tinningen. Tror jag håller på att bli sjuk, väldigt lägligt. Ska samla lite kraft nu & rulla till banken, samt handla hem lite småsaker inför helgen.. kanske köpa sig en flaska vin & fira att jobbet börjar på måndag? Låg en timme i sängen innan jag klev upp imorse, stirrade ut genom fönstret & bara drömde mig bort. Jag måste vara den största drömmaren av dem alla, har ständigt tusen saker jag går runt & drömmer om att göra & en dag ska allt bli verklighet. Bara man har mål & en stark vilja så kan man ta sig långt. Just imorse drömde jag om en helg i stugan, där skulle jag bara ligga i ekan, stirra på den klarblåa himlen, andas frisk luft & känna hur jag guppade med vågorna. Drömmar behöver inte vara mer komplicerade än så.

Nu ska jag dricka upp kaffekoppen, ta en alvedon & hoppas förkylningen ger med sig innan dagens slut! :)

Be your own best friend


yes.. to yesstyle!



Har suktat efter en beställning från yesstyle i flera månader nu & så ikväll, äntligen. Blev en rätt tråkig order då jag var i stort behov av vanliga tröjor att kunna arbeta i, eftersom jag helt seriöst inte äger en enda tröja i min garderob som jag själv handlat efter graviditeten. Kanske nått linne, men inga vardagströjor. 122 kr styck gick de på iallafall & frakten på en hunka. Billigt, fint & ändå lite roligare än kläderna i stan! : ) Halsbandet på första bilden ingick även i priset.. schysst tyckte jag!

mitt nya mörkare jag

Jag vet.. jag suger på att knäppa kort på mig själv. Sämst kamera & en ständigt skitig spegel, därav aldrig några dagens outfit.. vilka iofs skulle bli rätt tråkiga då man endast gått hemma. Men tänkte iaf ge mig på några kort för att visa mitt numera mörkmörkahår. Back in black blev det nästan.. eller väldigt mörkbrunt. Känner mig iaf som mig själv igen. Jag är inte en blond människa, inte utseendemässig iaf!

Hatar som vanligt blixten.. den gör mig likblek. Känns så jävla orättvist då jag smetat kroppen full av brun utan sol.


stadsbesök & strålande sol

Startade dagen med en tur till drakborgen, eftersom vi lovat Noel det under en längre tid & han ständigt tjatar om det. Grabbarna sprang runt & busade, medan jag fick sitta & dricka en kopp kaffe i lugn & ro. Skönt det med! Sedan avverkade vi lite ärenden. Jag köpte mig ett par vårskor, ett par inneskor till jobbet & en almanacka. Noel fick sig ett par nya galonhanskar.. annars var det lugnt på shoppingfronten. Eller juste köpte en bh också, haha men det var väl mindre intressant att skriva om. Fast skor & hanskar är väl kanske inte så underhållande det heller iofs :b

Ikväll ska vi upp till grannarna & gratta Noels kusin för sådär tredje gången, haha. Men vi har inte grattat han riktigt än med en present, så nu har Noel köpt lite småpresenter till honom! :)

Underbart väder har det varit idag med. Nu är verkligen våren här för att stanna! :)

if you're jesus and you know it, clap your hands!

Vi har alla drömmar & mål här i livet, även om de kan skilja sig en aning från varandra. Någons mål för dagen kan möjligen vara att hinna över gatan innan den gröna gubben slår över till rött. En annans mål kan vara att få en stor familj, ta över familjeföretaget eller resa jorden runt.

Så fort jag nått ett mål, så måste jag genast skapa mig ett nytt. För mig är det en trygghet & ger mig någonslags grund att stå på & arbeta utifrån. Somliga mål & drömmar har ändrats under årens gång & drömmarna jag hade då jag var sexton är en kontrast av de drömmar jag har idag.

Nu har jag snart nått ännu ett mål, att studera upp mina gymnasiebetyg. Det har stundvis varit riktigt kämpigt, speciellt med tanke på att man suttit så pass långt ute på landet som jag gjort & jag underdriver inte då jag säger att jag i princip isolerat mig helt från omvärlden. Inget som har rört mig vidare just då, men såhär i efterhand så blir jag förvånad över vad man kan stänga av allt & bara köra på, utan att vidare reflektera till vad som egentligen händer.

Då vi sedan har nått dessa mål så är vi väldigt bestämda över att alla ska få reda på detta. Höga betyg, ett nytt jobb eller en ny familjemedlem är gärna saker vi glädjefyllt delar med oss utav. Men den andra glädjen då, den som egentligen säger så mycket mer om oss? Att vi är nöjda med oss själva eller vår livssituation. Hur många postar på facebook har ni sett där det står "Gud vad jag är nöjd över mina ben & tacksam över att jag äntligen tog tag i träningen"? förmodligen inte allt för ofta. Skulle någon motförmodan posta något liknande så hade vi mest troligt reagerat med "Fan vad hon skryter.. sedan är hon mest troligt sprängfylld av celluliter & fett, varför skulle hon annars skriva att hon är nöjd?"

Jag tycker vi människor ska bli bättre på att tala om att vi är bra på någonting, att vi har lyckats eller är nöjda med oss själva & vår tillvaro. Det är ju nästan så man måste tänka sig för innan man postar någonting som talar om att man ser positivt på sig själv eller sin livssituation, så ska det inte behöva vara.

Just nu är jag nöjd över mitt hår, min vikt, att jag tagit tag i gymnasiestudierna, att jag i 90% av fallen fått mvg på kurserna, att jag fixat ett jobb, tar bra hand om min son, lagar bra mat, bakar vårt bröd, har en grym familj & att jag levt som vad vi skulle kunna kalla "en fattig", till att snart äntligen få börja unna mig lite saker.

Tack Carro för det. Klappar mig själv på axeln. För vill man ta sig någonstans här i livet, så får man fan ta sig dit själv. Det finns inga genvägar & själständighet är vår största styrka!

Vad är era mål i livet? Och vad är ni nöjda med just nu? Jag slår vad om att ni alla skulle kunna få ihop en lista med minst tio punkter. Punkter som ni möjligen inte ens trodde existerade.


Fokusera på det positiva & slå bort alla negativa tankar. För i slutänden är det du själv som skapar din egen verklighet.. och varför färga den svart, då du kan måla den så jävla färgglad.


don’t fight a battle if you don’t gain anything by winning

Idag har man både hunnit med pluggning & en färgning av håret. Ja, ljuset igår var ju ganska dovt & utan dagsljus, så jag startade väl dagen med att vakna upp till ett missfärgat helvete. Nu är håret typ mörktmörktbrunt, men det blev nog bra.. tror jag, är fortfarande blött.

Nu sitter jag & pluggar för fullt, tänkte sitta nån timme till. Sedan måste jag samla lite krafter för att hämta bilen nere hos Annie, skulle behövt åka till banken & beställa en ny internetbank också, men tror jag tar det i samband med turen till stan imorgon istället. Ska inhandla ett par inneskor, en ny almanacka & en matlåda. Haha, Johan håller på att dö över min planering till jobbet, men det är svårt att inte överdriva då man är så jävla pepp! :D

fyra nyanser av brunt

Okej.. från & med NU är det faktiskt färdig färgat. Vet att jag lovat flera att inte färga bort min tidigare hårfärg, MEN det var nästintill blont & det klädde mig faktiskt inte alls. Jag kände mig lite som "ta din beiga bil, åk hem till ditt beiga hus, lägg dig i din beiga säng, bredvid din beiga fru".. där jag var den beiga frun.

Skulle jag mot förmodan (mest troligt) en dag glömma bort att det är mörk jag ska vara, så spotta, sparka eller slå på mig. Kände verkligen hur jag bara försvann i det ljusa. Jag ska vara mörk, tills döden skiljer mig åt! Punkt jävla slut.. nu blir det soffläge. Hårdpluggning imorrn. fyfan. Hade hellre åkt på jobb. Fem dagar kvar iallafall. Nedräkning! :D


this is your life and it’s ending one minute at a time

Får man chansen att lyxa till det en vardag, så tar man den. Så för mig var det självklart vad svaret var, då Annie frågade om vi skulle ta oss ett glas vin & göra armband. Bilen lämnades där & Johan kom ner för att hämta mig. Så jävla skön dag & ibland behöver man bara få skämma bort sig själv, även fast det "bara" är tisdag!



ett tidsinställt inlägg

Hola balola! I skrivande stund så sitter jag & dricker en kopp kaffe. Men då ni läser detta så befinner jag mig nere hos Annie, bestämde mig nämligen för att ta "a day off" så att säga. Har pluggat in två veckor framöver nu, så kände att jag var värd lite tid utanför datorn.

Skulle jag komma på någonting negativt om dagen, så vore det vädret.

Skulle jag köra ihjäl mig på vägen ner (eller hem), så vill jag att du jessica tar över min blogg & låter den leva vidare genom dig! Då var det sagt. Hörs på sen!


Älskar tidsinställda inlägg, känner mig som en riktig storbloggerksa. I mina tjocksockar, flanellskjorta & slitna hår.

Om du inte går inom dig, så går du utan dig

Vilken väg vi än väljer att ta här i livet, så bör vi alltid välja den väg som är bäst just för oss. Var ligger dina drömmar? Oavsett vilka vindar som blåser & även om de flesta inte följer dig på vägen, så bör du följa ditt hjärta & finna din egen väg. Väljer du att följa någon annans fotspår eller den väg någon annan valt åt dig, så kommer du mest troligt både gå vilse & tappa bort dig själv efter vägen.

För att hitta den rätta vägen måste vi lära känna oss själva & våga ställa oss frågan. Vem är jag? Och vart vill jag ta mig? Följ ditt hjärta, för förlorar du dig själv så finns det ingenting kvar.


du (jag) är här och kom hit som en vandrare.

Nu är jag så le att sitta hemma & plugga så jag snart går i bitar, men sista riktiga veckan nu iaf, bara att bita ihop. Fattar inte att jag suttit här hemma, varje dag i över ett års tid. Helt sjukt såhär i efterhand, hade inte pallat en månad till.

Sedan har jag även hittat mitt kall här i livet. Jag ska bli en riktig vandrare. Johan håller på att få nå fel på mig & frågar vad jag lider utav, eftersom jag aldrig kan göra någonting på en normal nivå. Antingen går jag inte alls, eller så ska jag bli vandrare. Jag ska bli vandrare.

I år tänkte vi (eller jag) köra jämtlandstriangeln (eftersom det kan vara svårt att få en veckas barnvakt & ledigt i år & den endast tar 2-3 dagar). Nästa år kör vi en bit av kungsleden, tredje året hela kungsleden & fjärde året (då vi ligger på elit nivå) drar vi till Alaska & vandrar!

Har väntat hela livet på att hitta mitt kall & här står jag nu som en framtida elit vandrare! Känns så JÄVLA BRA!!!

Trodde dock man kunde dra iväg här i försommar, men tydligen så är det bättre i slutet av augusti & då början eller slutet av sommaren är de enda alternativen för oss, så lutar det åt slutet. Fast det suger, jag tyckte juni kändes långt borta. Känner mig lite som vandraren som inte har någonstans att gå, ni vet som Nordman sa. Kanske vandrar en bit upp i skogen sen?! Först ska jag iaf plugga!


Mitt andra kall i livet sitter här med pappan i garaget.
"Ska vi gå ut i garaget & snacka lite" frågade Johan Noel
"Åh, måtte dricka öl ottå" svarade Noel 2 år med en lätt suck
(Det är trocadero i hans glas. Han må vara duktig på att övertala oss, men inte så bra)


lite frisk luft gör susen

Idag har både jag & liten varit sjuka. Feber & förkylning, som nu mot eftermiddagen faktiskt blivit mycket bättre. Det värsta som finns är att ligga inne & känna efter, så vi tog en sväng upp på skogen för att spana på renar, såg närmare hundra stycken som precis blivit matade. Alla bra ställen som vi brukade stanna vid var översnöade & svårframkomliga, så vi satt oss vid ett vägskäl & gjorde det bästa av situationen. Frisk luft fick vi iallafall & det var ändå det som var det viktigaste! :)

en försommars vandring

Jag är så jäkla sugen på att fjällvandra & har inte kunnat tänka på något annat (nästan) sedan jag kom på idén för någon månad sedan. Nu har jag kikat upp en en kanon rutt, stugor, prisor.. allt! Övernattning på fjällstation eller i fjällstuga kostar strax över hundringen per person & rutten jag vill gå inkluderar fem övernattningar. Ammarnäs - Hemavan är det jag är intresserad av & då går man ca 8 mil på 5 dagar. Har fjällvandrat två gånger innan, men det har ju endast varit två dagars turer & där har man inte heller kunnat bestämt rutten själv. Här kan man ju kötta två sträckor på en dag, för att sedan stanna två nätter på ett schysst ställe.

"Glader gillar att träffa folk och ta sig ett glas. Han väljer att gå Kungsleden mellan Hemavan och Ammarnäs i södra Lappland. En monumentalt vacker led som tar 4-5 dagar, där han både kan starta och avsluta vandringen på krogen." - källa

Jag är på. Johan är på. Kan nog bli en kanon start på en annars fullspäckad sommar av endast arbete. Jag vill iväg nu!

tävling hos mansondust



"Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- från Liten & Tuff.se i MansonDusts blogg!"


designa ett rum


Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!


ikväll blev det andra bullar

Blev inget brödbak utan pizzabullar istället. Tände en massa ljus & dukade upp allt framför tvn i vardagsrummet. Blev hela 24 st men nu är det endast 12 st kvar som ska frysas in. Perfekt att tina upp om man känner sig lite hungrig, men inte orkar fixa någonting. Johan drog upp till grannarna en sväng där hans andra brorsa sitter barnvakt. Själv ska jag ta mig en mugg "varm&kall" (som smakar varm äppekaka då man värmer den) & kika på inredning & inspiration! :)



Klicka på bilden på pizzabullarna för att komma till receptet! :)


en lördag i lugnets tecken

Imorse klev jag & liten upp för att göra iordning en oslagbar frukost till hela familjen. Inte alla mornar man har tusen olika pålägg hemma, men det är verkligen någonting jag skulle kunna vänja mig vid på helgerna. Älskar helgsfrukostarna tillsammans. Det är livskvalité!

Annars så har vi varit in till stan en snabbis idag, för Johan skulle kika på nått jobb. Liten har även blivit sjuk, så ikväll blir det bara lugnt hemmamys. Tänkte baka lite bröd nu som man kan frossa på ikväll! :) Nu är det fan vår förresten & morgondagen tänker jag helt tillägna till en vårstädning av gården & altanen!

Trevlig helg på er & hoppas ni alla lyckliga som ska på den lokala puben får en kanon kväll! :)

en kort stund av sinnesro

Idag har vi fördrivit tiden ute i skogen med korvgrillning & en massa uppladdning av ny energi. Solen var framme & hela luften andades vår. Finns seriöst inget som slår skogens vackra lugnt & jag älskar dess dofter, fågelkvittret & hur tystnaden plötsligt bryts då man trampar på en kvist. Finns inget bättre än att bara åka ut & sätta sig mitt ute i ingenstans & bara stirra in i en eld. För några sekunder är ens största problem röken som stundvis sticker än i ögonen, utan den hade man mest troligt hamnat i någon slags trans.

Förstår egentligen inte alls varför jag envisas med vår Italien resa, då vi har världens vackraste plats precis bakom hörnet!


en känsla av vintage

Gamla möbler & nya textiler. Längtar så fruktansvärt mycket till en riktig loppis- & auktions sommar. Sedan ska jag försöka skramla ihop till en symaskin, så man kan sy så många puffar & gardiner man vill. Någon som har en till salu? kan vara hur gammal som helst bara den fungerar! :)


( bilden är lånad från expressen.se )


ändrade planer

Fick precis ett samtal från jobbet, där de berättade att jag skulle få arbeta på byggavdelningen där de tog in större skador som rörde sig om flera hundra tusen. Sedan var det inte alltid jobb till efter fem där heller, vilket passade bättre då jag har en liten att hämta på dagis. Känns som det kan vara lite seriösare att sitta där & anledningen att jag hamnade där var mycket tackvare att jag har erfarenheter av byggbranschen. Men då till det negativa, blev inte start nu på måndag, utan nästa istället. Så nu har jag suttit & ringt upp de jobben jag tackat nej till den veckan & sagt att jag är ledig. Bara hålla tummarna att det blir något, annars så kör jag all in med pluggningen istället!

Nu har vi precis ätit frukost tilsammans & jag är lite småsugen att åka upp till skogen & grilla en korv. Får se vad som händer! :)

update;
Såg nu på schemat jag fick att det inte längre var en två veckors halvdags utbildning längre. Utan heltids utbildning i en månad. Känns som detta kan bli en riktig utmaning. Börjar nästan bli lite nervös, haha. .Nej, men det kmr nog bara bli kul & spännande! :)

Leila har öppnat webshop

Jag är säkerligen inte ensammen om att drömma om Leilas kök, eller att kunna göra alla dessa bakverk hon gör. Men nu kan vi sluta drömma & istället ta dessa söta pastell sakerna till vårt eget hem. Leila har nämligen öppnat en egen webshop & det finns sjukt mycket fint där, dessvärre så är det inte alls billigt.. så man lär behöva både vänta & arbeta hårdare innan det där drömköket blir verklighet. Men det kan det ju faktiskt vara värt! Klicka på bilden för att komma direkt till sidan! :)


en liten fotoutmaning

Hittade en gammal med rolig & inspirerande lista som jag tänkte börja köra med. Den jag påbörjade tidigare avslutade jag redan efter dag tre, då det var så överpersonliga & djupa frågor att jag inte ens kunde svaret på hälften av dem. Första kyssen osv. (sjukt hur man inte kan minnas det?!) Men den här listan tror jag iallafall starkt på.. kommer dock inte lägga upp varje dag, utan gör det i mån av tid. Häng på ni också vettja! :)

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad (favorit i repis)
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

en sån där dagen efter dag

Världens grymmast kväll igår. Så jävla skönt att bara få slå bort alla måsten för några sekunder & bara få vara. Medans jag drack öl, så städade Johan hela huset kliniskt. Sedan agerade han även chaufför till mig både med skjuss ner & hämtning, bara för att han ville. Hade faktiskt tagit förgivet att jag skulle få sitta bakfull bakom ratten & köra mig själv hem alla dessa mil. Senare ikväll medans jag låg i soffan & tyckte synd om mig själv, så lagade han världens grymmast mat. Ja, jag har lärt upp honom bra.

Nu ska jag äta en massa chips, eftersom jag mådde så dåligt på eftermiddagen att jag spytt ner mig ett kilo, så då är det bara att passa på att frossa!


du skapar din egen verklighet!


this moment is your life

Tänkte mest bara testa mig på ett tidsinställt inlägg. Slutar jobbet om en timme iallafall, då drar jag hem & lagar middag, tvättar mitt hår, packar inför morgondagen & slänger mig i soffan! Så då vet ni det.. : )


When was the last time, you did something for the first time?


att stanna upp & fånga varje ögonblick.

There comes a time in life, when you have to let go
 of all the pointless drama, and the people who create it.
And just surround yourself with people who make you laugh,
so hard that you forget the bad and focus solely on the good.

After all

Life is too short to be anything but happy.


free your mind from worries!

Liten är på dagis & jag har fixat lite små ärenden hemma. Imorgon blir det jobb nere i Indal iallafall. Sedan längtar jag fan ihjäl mig tills på onsdag. En hel dag/kväll/natt barnledigt ink alkohol med världens bästa jävla människa. Oslagbar kombo!!

Känns som allting äntligen börjar falla på plats iallafall. Går inte ens beskriva hur glad jag är över jobbet & hur mycket jag ser framemot måndagen! Ska även unna mig en liten beställning från yesstyle då jag får min första lön. Har knåpat ihop sju plagg för femhundra spänn. Sjukt billigt & perfekt att ha på jobbet. Har verkligen ingenting i min garderob eftersom jag inte haft behov av det då man "bara" gått hemma. Men nu längtar jag verkligen till att äntligen få klä sig & fixa sig lite.

Tror inte ni förstår min glädje. Men tänk er själva att från att inte haft en krona över till er själva, till en full lön. Och från att bara suttit hemma & pluggat åtta timmar per dag, till att istället få ut & arbeta de timmarna.

Nu ska jag dra en kaffe innan liten ska hämtas. Drar ett besök hos Annie då man ändå är i farten! :)

full rulle kanelbulle

Startade morgonen med en utedag nere i Liden. Därefter blev det kalas hos grannarna, där Noels kusin hade ettårskalas, följt av en massa kaffe & surr nere i Järka tills sent. Kom hem för cirka en timme sedan & har hunnit med en dusch & några varma mackor. Nu är Kilander här & vi tänkte väl kanske se en film! :)









muffins med blandade bär

Måste erkänna att det senaste muffinsbaket inte blev någon hit. Inte ens Noel gillade dem. Alldeles för lite socker i smeten & muffins ska uppenbarligen varken innehålla vare sig yoghurt eller kokos. Gjorde ett nytt försök idag, med ett gammalt hederligt recept. Rödvinbär, hallon & blåbär blandade jag i & gott blev det. Sedan blev de fina också.. inte som de förra! 





nedräkning till helgen

Då sitter man här igen då, efter att ha startat morgonen med en dusch & lite städning. Noel är med pappan i vanlig ordning & jobbar. Då de är färdiga så ska vi rulla neröver stan en snabbis för att uträtta två små ärenden & sedan ska vi avsluta med middag hos min bror med familj. Tänkte även bjuda in oss på en kopp kaffe i järka.

Resten av helgen är redan fullbokad med kalas & besök. Lika bra att ta en helg & försöka umgås med lite folk, för jag har en känsla av att jag inte kommer hinna det på samma vis efter man börjat jobba. Då måste jag försöka få in min egen kvalitétstid på helgerna också, hur det nu ska gå ihop?

På onsdag ska jag in till min älskade vän Jessica iaf & vara barnledig. Tror inte vi träffats själva & tagit ett glas sedan i somras eller nått. Efter det blir det iaf lugna gatan. Så alla som vill umgås med mig för en sista gång kan ju göra det i helgen då, haha. Lät lite så kände jag.

update;
Woho! Slipper åka ner till stan idag. Grabbarna hade fått sandning där nere, så jag tvingade dem att fixa allt istället. Synd med middagen, men vi får skjuta upp den till en annan dag! :) Nu kan jag plugga, baka & gå runt osminkad resten av dagen. underbart!


the walk of.. what?

Jag gillar tanken bakom "barnvagnsmarschen", som ska uppmärksamma och protestera emot att 1000 kvinnor i världen dör varje dag för att de blivit gravida och inte har tillgång till mödrahälsovård eller säkra aborter. Hemskt? Ja. Sjukt? Ja. Orättvist? Ja.

Men det lämnar fortfarande öppet för ett flertal andra frågor. Kände ni att ni gjorde skillnad då ni marscherade där tillsammans med ett flertal andra mammor, glassade i solen & pratade om (nu gör jag en vild gissning bara) allt annat än det ni just protesterade emot? Kände ni sedan vid dagens slut att ni gjort eran goda gärning för världen & med gott samvete kunde slänga hälften av kvällsfikat, för att ni helt enkelt inte orkade äta upp? Kände ni er kanske lite speciella för stunden, då alla såg ert "stöd" live? För annars hade ni väl ändå bara satt in en slant på deras stödkonto istället & bidragit på riktigt?

Inte cynisk i huvudtaget. Tycker det bara är intressant vad mycket denna marsch egentligen säger om oss människor.


dagens middag; mustig köttfärssoppa



bästa stunden på dagen!

Nu ska jag lyxa till det med en nybakad tekaka & en kopp kaffe. Pluggningen flyter på bra & då jag är färdig ska jag köra igång med köttfärssoppan! :)


en lugn torsdag på hemmaplan

Grabbarna har åkt för sandning i stan. Själv har jag deg till tekakor på jäsning, nykokt kaffe i koppen & en massa nya uppgifter framför mig. Tror jag ska göra en köttfärssoppa till middag, lika bra att passa på då man ändå har nybakat bröd till. Annars lär det inte hända så mycket mer idag & skönt är väl det. Känner mig som en ermit ibland, men jag trivs faktiskt väldigt bra i mitt eget sällskap vilket alla som känner mig vet :b Så ingen behöver ta illa upp för att jag inte orkat åka in till stan varje vecka.. eller för att jag inte träffat vissa nära vänner på flera månader.. opps! Ytliga vänner växer man lätt ifrån, men nära vänner vet man alltid finns där trots att det ibland tar alldeles för lång tid emellan gångerna man ses. Men jag har ju valt det här livet av en anledning & inte för att jag älskar livet på birsta direkt. Däremot så kan man ju sakna att kunna ta en snabbkaffe med en kompis, det skulle jag ju behöva boka in en halv dag för :b Men det är lite charmigt det med!

Ljuspartyt sist blev ju inställt, då hon som skulle hålla i det fick förhinder. Men nu har jag ett nytt datum & tid åt er. Lördagen den 31 mars kl 19. Alla är välkomna & som sagt även om ni inte planerat att handla någonting, så får ni gärna komma förbi för lite vin & surr.. eller bara surr om ni tänkte köra. Grabbarna tänkte köra ett eget party, (typ öl eller poker skulle jag kunna tänka mig) i grannhuset. Så har ni en andra halva så får han säkert leka av sig där undertiden! Vore bra om ni hojtade till så snart som möjligt om ni tänker komma! :)

Nu ska det bakas ut tekakor inför sista jäsningen! :)

muffinsbak and no energy

Känner mig helt körd ikväll. Rapportskrivningen är färdig & insänd. Makaronipudding till middag, följt av lite muffinsbak.. rörde ner både hallon, blåbär, röda vinbär, kokos & lite blockchoklad som fanns kvar. Har inte ens orkat smaka, för jag blev så jäkla mätt att jag knappt orkar dricka mitt kaffe. Var även hallonyoghurt i receptet, tyckte smeten inte alls smakade så gott som den brukade göra.. men duger säkert till Noel iallafall! :)

Skulle verkligen behövt sätta mig & plugga lite till, men är helt slut i huvudet. Skulle velat fixa lite på bloggdesignen också, men är så sjukt trött. Tror det blir lite soffläge nu bara!

The cheerleader effect

"Åh, timotej är inte det den där gruppen med de fyra snygga brudarna från melodifestivalen?" utbrister någon.
"Jo, fan lite smör på dem" osv osv.

Eller?!

En gäng med normalt snygga tjejer, varken snygga eller fula, kan tillsammans ge en effekt av att de skulle vara skit snygga. Men tar man sedan en titt på dem en & en, så inser man rätt snabbt att de inte ens är normal snygga, utan nästintill fula.

Eller som min kära vän Barney skulle beskrivit det.
"The Cheerleader Effect': as a group, they look hot, but seen individually, each one has a flaw."

Ta en ordentlig titt nu. De alla tillsammans & var & en för sig.

Told ya!


Fresh and clean


Blev ju tvungen att testa foundationen imorse, även fast jag brukar gå osminkad hemma.. och jag känner mig fortfarande osminkad fast sjukt fräsch, är det såhär det ska kännas? Haha. Jag är verkligen inte en person som unnar mig själv någonting...men så har jag ju sluppit studielån också. Men mitt nya löfte till mig själv är faktiskt i motsatt till vad folk brukar lova sig själva. Istället för att dra ner på utgifterna, ska jag istället börja unna mig bra hudvård. Handlade typ för en tiondel av alla andra igår kändes det som & ändå hade jag fet ångest över mitt foundation köp. Det är fan sjukligt, tror jag hamnat i en ondspiral att det alltid finns någonting man kan dra ner på & det slutar alltid med att det är sakerna till mig själv jag väljer bort. Men så glädjs man över det lilla istället, tänk att en ny foundation kan göra än så glad. Huden ser helt osminkad ut, fast ändå pigg & jämn. Haha, helt otroligt..

"Happiness is not having what you want, but wanting what you have."

mary kay

Kom i princip nyss hem från mary-kay-partyt hos Emma. Känner mig sjukt fräsch & återfuktad i ansiktet just nu & från & med idag så kommer jag Caroline Eriksson helt seriöst börja sköta om min hy. Äger inte en hudprodukt, förutom en timewise rengöring från mary kay som jag fick efter att varit värdinna för sisådär tre år sedan. Det fanns inte ens en garanti på att den fungerade längre, men ska ändå börja använda mig utav den nu, varje kväll för resten av mitt liv.. eller så länge den räcker. 

Skulle verkligen velat köpa allt, men kom åtminstonde hem med en foundation som var helt jävla perfekt för min hy. Primern & hudkrämen skulle jag helst av allt också sett följt med hem, men tänkte jag skulle vänta med dem tills min feta lön kommer in på kontot & allt börjar rulla på som det ska.

Hur som haver. Ta hand om eran hy tjejer, det tänker jag iallafall göra! :b

oh sunny days

Idag hade man ju gärna varit ledig & ute istället. Gärna på skogen eller möjligen i en pulkbacke, men jag har verkligen inte tid över till det. Nästa vecka kör allt igång & då blir det endast till att plugga om kvällarna, så lika bra att få så mycket som möjligt gjort denna vecka. Tur att alla kurserna går i princip samma, så nu har man faktiskt.. utan att skryta lärt sig det mesta :b så det går faktiskt rätt snabbt! (peppar peppar, lär väl komma några grisuppgifter bara för det)

Annars då? grabbarna åkte iväg för att göra någonting som jag glömt bort vad det var & jag ska ta mig en koppkaffe & köra vidare på rapportskrivningen (Administration B). Det är tur att jag har sparat de roligaste kurserna till slutet. Dock så tänker jag faktiskt skjuta upp den sista kursen textkommunikation B tills efter sommaren, tror det kan bli för mycket att både jobba & plugga 100% i sommar. Kommer att komma hem 18-18:30 varje kväll & då har man knappast någon lust att sätta sig. Har ju inget behov av att bli klar nu heller då jag ändå fått jobb & att köra några veckor i höst gör mig inget. Måste ringa skolan också för att lägga om alla kurserna. Lika bra att fixa det nu. Ut med er i solen ni som kan! :)

vi går mot ljusare tider

Då var papperna om anställning klara & frysen, samt skafferiet är uppladdat med sånt man behöver för att överleva. Allt kändes verkligen kanon på mötet på jobbet & jag ser sjukt mycket fram emot att få börja. Startar ju som sagt med en två veckors utbildning först & den ska som planerat starta redan på måndag.

Var in på rusta för några dagar sedan & köpte moods slingfärg.. för att den är bäst & billigast (34,90 kr). Nu får jag verkligen inte göra mer slingor för då är jag tamefan blond igen & det vill jag verkligen inte bli. Tycker det här lite ljusare klär mig bättre än det jätte mörka iaf. Nu ska jag faktiskt inte göra någonting mer med mitt hår, förutom att kleta i ricin såklart.. haha, viktigt.

Nu blir det lite soffhäng & imorgon blir det plugg för hela slanten. På kvällen ska jag hämta upp lite glada tjejer & sedan ska vi åka ner till Emma på hudvårdsparty!

Känner mig sjukt pepp för framtiden & jag hoppas den vill mig lika väl som jag vill den! :b


ur en nyvaken liten mun

Jag - "Ska du inte äta upp krämen?"
Noel - "Noel mätt, tack ändå" också avslutar han med en lätt suck.

Jag hostar.
Noel
- "Hostar du mamma, ätit chips du?"

Noel - "Mmm, tycker om dig mamma"
Jag - "Tycker om dig också Noel"
Noel - "Få godis nu, glass?.. snälla mamma?"

vad blir det för mat?

Sitter just nu med en kopp té & knåpar på en mat- och handlingslista inför storhandlingen imorgon. Sist vi var & storhandlade var flera månader sedan, då jag & Noel var på lidl, samt willys några dagar senare. Egentligen tycker jag inte alls om willys, utan brukar hitta betydligt billigare mat på ica maxi. Där har de alltid köttfärs för 39,90, medan jag aldrig tycker willys ha något bra erbjudande på kött i huvudtaget. Willys är kung på allt annat, förutom det som är dyrt. Lidl har för det mesta kanon erbjudande på kött, köttfärs, kyckling, deras kycklingburgare (29,90/kg), samt deras kebabkött är kanon. De mesta svenskt för att tillägga. Som alla vet vid det här laget så älskar jag lidl! :b

Jag går alltid in på respektive affärs hemsida för att kolla aktuella erbjudanden. Då slipper man yra runt & fundera på om det är billigare någon annanstans, sedan vet man exakt vad man ska leta efter. Skriver alltid ner exakt det som ska handlas & vi brukar i regel aldrig handla någonting utöver det. Min hetaste tips för att spara pengar.. också slipper man ha ångest över handlingen & istället tycka att det är roligt, eller iaf helt okej.

2 v med ricinolja, före- och efterbilder.

Det känns betydligt längre & tjockare. Speciellt min lugg.. (eller ja min tidigare lugg som nu närmar sig samma längd som resten av håret) ser jag stor skillnad på längden. Men annars, ser ni någon skillnad?



Får ursäkta mitt otvättade & ostylade hår på båda bilderna. Ska dra i lite ricinolja & tvätta det ikväll :b Håret ser även mörkare ut på efter bilden, fast jag gjort ljusa slingor & det egentligen är betydligt ljusare.. skumt!


en avkopplade helg

Hade en helt överlägsen fredagskväll, med skagen till förrätt & till huvudrätt bjöds det på oxfilé, två olika sorters kyckling, en massa olika små plock, sallader & flera olika dressingar & såser. Kände att det där restaurangbesöket vi tänkte ta tillsammans lika gärna kunde skjutas upp ännu längre. Nu fick jag ändå maten jag suktat efter, sedan känner jag att det hade kommit mer lägligt en kväll i sommar på en uteservering, speciellt eftersom jag inte ska ha någon semester i sommar & jag troligen skulle uppskatta det mer då. Jaja, nog pratat om det :b

Liten lämnade vi av hos hans morfar i fredageftermiddag & de hade tillsammans både hunnit med himlabadet & lekparken innan vi kom & hämtade honom på lördagen! Har aldrig varit på himlabadet med Noel, men tror jag ska dra en sväng dit med honom till helgen faktiskt. Känns mer värt nu då han blivit lite större iaf! :)

Idag har jag iaf städat, rensat & allt sånt jag inte kommer hinna med i veckan. Imorgon ska jag in på möte på jobbet, sedan blir det lite mathandling & plugg. Nu ska vi dra ihop någon middag, sedan blir det till att förbreda lite inför morgondagen & soffhäng innan läggdags! :)


Noel myser med sin morfar i solen! :)


satt sådär då!

Får väl säga grattis till mig själv då. Grattis till jobbet på trygg hansa som försäkringshandläggare. Så jäkla kul! :) Börjar med en två veckors utbildning vecka 11, sedan kör det igång på riktigt. Man lägger själv upp ett schema för var vecka, så jag ska kunna kombinera detta med eventuella studier, eller så kör man bara heltid rakt av. Kommer nog köra runt tre dagar i veckan till en början, är ju som sagt en bit att pendla & sedan har jag heltid från midsommar till sista veckan i augusti, så jag kmr nog hinna jobba mig less iaf! :)

Jobbar imorgon på Sättna, sedan ska vi ner till min moster & hennes karln i Huli på god middag, vin & surr. Känns även surt att behövt sagt ifrån mig de sju dagarna jag fått från Sättna, antingen är det inget jobb alls eller för mycket. Som alla annat, aldrig lagomt!

Så jävla peppad är jag iaf! Nu ska vi äta mat, sedan måste jag plugga..  studerar ju fortfarande på 100% & har ca 2 kurser kvar. Bykrogen är det sista jag tänker dra på, sedan blir det total isolering efter jobbet.. och det sjuka är att jag ser så fruktansvärt mycket fram emot det! :)