ensam helg

snart kommer johan hem efter ännu en arbetsdag, känns som jag fortfarande sitter och väntar på helgen, då han inte varit ledig med mig, också är det måndag imorgon igen, typiskt. men bara att gilla läget, snart är vintern och skottningen över iaf, men då kommer det annat istället.. blir säkert bra det med.

ikväll, eller vid fem rättare sagt kommer familjen sellén/malm hit på middag. tänkte bjuda på tjock-fläsk-pannkaka, sylt, grädde och glass i sin enkelhet. jaja, nu har nolle tröttnat på att leka själv.. hörs på sen! : )

minnen på film

Nu ska jag sätta mig ner och påbörja Noels 0-6månaders dvd. En massa blandade videoklipp, bilder och texter. movie maker, photoscape och photoshop får bli mina hjälpredor.. en massa pysslande, blir nog inte klar idag, imorgon eller ens nästa vecka. men det är så roligt, så det gör inget!

Ett tips till er andra föräldrar är att göra samma sak, roligt att kunna ta fram och se tillbaka på eller att ge bort till mor och farföräldrarna : )

äckel panna


det smakar nostalgi i min mun
, gammal äcklig nostalgi.. det smakar pytt i panna och jag spyr snart. jag är inte den som klagar över mat, utan äter verkligen allt, men klarade fan inte av att ens äta upp hälften nu, det tog emot att svälja ner eller ens att stoppa det i munnen.

jag förstörde nog den köpta pytt i pannan för flera år sedan, då jag bodde själv och i princip åt det varje dag i flera månader, minns redan då vad äckligt jag tycke det var. förr kunde man glömma att äta på flera dagar ibland och då man väl åt så var det för att man måste och då blev det en itvingad portion pytt i panna, fyfan.

både jag och johan är sånna som kan glömma bort att äta på en hel dag, och komma på framemot kvällen att vi varken käkat frukost, lunch eller någon middag.. och då blir det genast komplitering för hela dagen med tusen varma mackor. på den biten måste vi börja skärpa oss och äta riktiga mål mat, men det kommer nog automatiskt då nolle blir stor och ska äta med oss.

någon som har något middagstips förresten?


till nolle


NAME IT


tända ljus är vardags och helgslyx


Då var klockan efter fem och jag kan äntligen tända mina älskade ljus. går åt över tjugo värmeljus varenda gång + en massa blockljus, det här gör jag flera gånger i veckan, så det går en hel del ljus här hemma.. men det är värt varenda krona. för finns det någonting vackrare än eld?


skotervisning?!

fyfan vad det snöar, johan åkte på skottning tidigt imorse och skulle vara hemma här vid 11-12, sedan hade vi tänk göra oss ordning för skotervisningen på skjälsjön. får hoppas det inte blir mer skottning så vi kan åka, men som det vräker ner nu så ser det tveksamt ut. och om det inte blir mer skottning idag så blir det garanterat ikväll, buhu.. vad ska jag och nolle göra då? kan ju inte åka nånstans heller eftersom han somnar så tidigt på kvällen, en stooor nackdel med att ha tidig nattning. man blir fast hemma efter kl 20, eller ja egentligen inte.. vi har ju fuskat med det där ibland och lagt honom borta, det funkar om vi båda är med, men blir sånt bestyr att krångla med själv.

jaja, vi får se vad som händer.. jag håller tummarna för skjälsjön iaf : )

edit
ingen skotervisning idag, får istället sikta in oss på gussjöpimpeln nästa helg : )


en rolig manick

Nolle älskar sin nya gåstol så mycket att han inte kunde koncentrera sig på frukosten. han satt bara och stirrade på sin nya leksak som han tidigare på morgonen hade lekt i. sötnöt!


nolle leker


shopping på högnivå


Nolle har fått en gåstol

jag har fått en ny mobil, 880kr på media markt


+ mitt efterlängtade ytter/skoter-ställ

och en ny tv : )


this is me - for a while



nolle vill ha



"Underbar racerbil till de minsta.
En mjuk bil som man sätter barnet i och sticker ut fötterna för frihet och längre användning.
Sväng på ratten och kör tut-tut"

finns hos babybay.se


är det här? jaha, strösocker.. perfekt!


johan tyckte det var så sjukt onödigt att skriva ut strösocker på våran burk och tyckte att vi lika gärna kunde skriva, skåp, toalett, bord osv på alla våra möbler = inte alls samma sak. får försvara mig med att jag hade lite att göra + att jag en gång förstörde all våran grädde till pannkakan (som jag förövrigt hade glömt över hälften av äggen i, så det gick ändå inte att äta) med att ta salt istället för socker (även från saltkaret, men ändå). kan vara bra att markera ibland, nu behöver ingen fundera vad det är för vita korn i burken.. "jamen jaha, det är ju strösocker, vad bra precis vad jag behövde till kaffet och ni slipper jag skrika ändå in till vardagsrummet för att fråga, kanonbra"


billigt, billigt


tänkte bara tipsa om en schysst almanacka hos swedrock-online.
för ynka 19kr ord pris 159kr.. dock bara för agusti 2009 till juli 2010, but still.


far och son tar en svängom

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!


förkyld liten bebis

guuud vad slut i huvet man blir av att ha en förkyld bebis, speciellt då man själv inte är piggast i stan. han sover jätte oroligt, vaknar av att han hostar, nyser eller nått annat som gör ont i kroppen. gnäller och skrattar om vart annat, riktiga humörsvängningar har han haft de senaste dagarna. nu sover han äntligen, eller har gjort det snart en timme, efter 40min vaggande, han har inte skrikit utan kommer bara inte riktigt till ro. jobbigt det där, inte bara för honom utan för oss alla. jaja, nu ska vi dricka upp kaffet och ikväll sover vi i vardagsrummet, noel somnade tillslut i vagnen nere och vi vågar inte flytta honom. + att jag älskar att sova nere, känns som man har  "klivit upp" bara man öppnat ögonen, perfekt..

imorrn är det fredag, då får vi se vad som händer.. blir nog bara en sitta hemma kväll och möjligtvis en whiskey, mot förkylningen då förståss ;b.. hörs på sen! tjing!


blaze


detta ska jag köpa på fredag eller lördag, varken jag eller johan har några riktiga ute/skoterkläder. så det tänkte vi faktiskt unna oss. håller tummarna för att det här setet finns, eller kanske nått bättre. behöver jag säga att jag lääängtar ihjäl mig?!


burr, snor, host, krax

Förövrigt så är vi förkylda här.. johan är sådär dunderförkyld som bara en karl kan få, noel hostar, nyser och snorar och jag har ont i halsen och huvudet. är ju träning ikväll och jag vill verkligen gå, får se hur man känner sig mer framöver dagen, skulle verkligen behöva röra på mig lite känner jag, man blir så trött av att bara sitta inne. men ja, what to do.. nu ska jag dricka kaffe och njuta av den stunden noel sover. johan borde komma hem snart också, han åkte och jobbade imorse stackarn trots att han haft feber inatt och var helt körd, men skulle inte bli heldag och påvägen hem skulle han köpa med sig alvedon, thank god.


im all pink


and i loooove it.
kommer försöka njuta av den här färgen de dagar jag har kvar den, jag älskar den även fast det inte direkt är någon färg som man vill gå runt med för jämnan.


piink


Färgen är i, just nu är det rosa.. tror fan jag behåller det såhär?
30min to go.


to be continued


skön läsning då lilleman sover


kall bil

Skulle ju ner på bvc till 11 idag egentligen, noel skulle få ännu en spruta och läkarkontroll.. satt i motorvärmaren halv tio, dumt.. för bilen startade ju inte fören efter halv elva och jag tänkte åka tidigare med noel så han fick sova i bilen. ingen bra tid att fara iväg vid elva, då noel sover mellan 10-12, tänkte dra ut på hans vila så han fick sova i bilen också tänkte jag köra runt en halvtimme extra, men sätta han i en iskall bil och låta han sova max 20 min med lite tur, blev ingen bra kombo. så vi blev hemma ist, bättre planering nästa gång kanske? får skylla på att jag inte visste att det skulle vara så kallt, kändes inte som mer än -20, men ja..

ska iaf rulla mig iväg senare och köpa färg bara det blir lite varmare, får tacka bispgårn för deras stora utbud av hårfärg.. dom har faktiskt sjukt mycket, kan inte tänka mig att det kan gå åt där uppe, har nog bara sett naturliga hårfärger då jag varit där, men ja.. vad vet jag. räcker med en två tre som mig i den byn, för att det ska rulla på.. lägger upp bilder på det brandgul-oranga resultatet ikväll.. : )

nu jäävlar

Nu kommer säkert en del av er skrika "NEEEJ, DET KOMMER ALDRIG FUNGERA, DU KOMMER SE UT SOM EN IDIOT OCH ÅNGRA DIG", några kommer säkert skratta och tänka "oj, vad ful hon kommer bli, kanonkul.. 4 av 5 toasters" och resten bryr sig förmodligen inte ett skit. en liten stackare kanske tycker att det är en bra ide och jag antar att den är jag.

men iaf.. imorrn slår jag tag i saken och påbörjar min "bli-blond-igen-och-fort-ska-det-operation" såhär har jag tänkt lägga upp det iaf.
imorgon: totalbleker håret med 2-3förpackningar..
några dagar senare: (om håret sitter kvar) bleker allt igen, då jag antar att håret är knalloranget, gult osv.
ännu några dagar senare: (om håret fortfarande sitter där det ska) lägger i en askblond färg.
några veckor senare: påbörjar mina ljusa slingor.

vad tror ni om det? jag orkar inte åka in till min frisör, låta henne kika på håret, boka en tid, vänta, slänga bort en massa pengar för att sedan gå på tusen återbesök igen.


mitt första år album



brytbröd


..och receptet hittar ni HÄR! : )


almanackan har kommit







beställ din egen HÄR! : )


freaking fucking coooold

Idag skulle man ju nästan kunna stanna inne hela dagen. men ska ner till emma vid tolv och läsa på ett häfte inför HLR:n på bvc kl 13. sedan är det ju babysim i vanliga ordning kl 18 ikväll och sedan stannar vi hos pappa på en kopp kaffe innan vi rullar vidare hem igen. näst sista gången på simmet också, känns lite halv skönt, faktiskt. hade mycket hellre haft dagstiden istället och kanske på sommaren, sånt bestyr för att komma iväg med planering, packning, påkläding osv.. sedan kan vi inte rulla hem direkt då noel somnar direkt i bilen och det blir alldeles för tidigt att somna, så vi får slå ihjäl en timme i stan varje gång.

btw, vi har börjat med gröt och leverpastejsmacka frukost till noel nu och han står sig på den i fyra timmar, går inte alls att jämföra med ersättningen som gjorde honom hungrig igen efter två. jaja, nu ska jag dricka kaffe och läsa lite bloggar innan jag ska göra mig klar för dagen. noel han sover igen : )

..ajuste vi ska köpa ny tv på fredag och en gåstol åt nollebolle, lääängtar! : )

chocolate chip cookies



300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.

(jag gjorde en dubbelsats, halva med vitchoklad och den andra halvan med mörk och hasselnötter, blev hela 54st stooora)


chocolate chip cookies.. och tacos


ska baka chocolate chip cookies senare ikväll. men först ska vi äta middag med brorsan och emelie. blir tacos och en massa dricka : D


det blev biffar istället



31st, så det blir till att frysa in. hittade även två lådo med grönpepparbiffar jag gjort tidigare, hela 24st var det kvar, så nu finns det biff iaf : )

..receptet hittar ni HÄR!


långledigt?

Har precis räknat ut att jag kan vara hemma i nästan två år med noel om jag tar ut fem dagar i veckan, eftersom vi har i princip alla dagarna kvar. coolt! det tänker jag ju dock inte göra, utan spara dagarna istället, men inte hade jag en aning om att det var så mycket. på gott och ont att fsk strular.

rulla rulla liten... köttbulle

förkyld, hostar så jag inte får luft och har nog en massa feber också, känns nästan så. ändå så måste jag rulla en miljon köttbullar snart, eftersom det togs fram tusen kilo köttfärs igår, typ ett ton alltså. känner inte alls för det nu, men men lite kaffe och radio till så funkar det, säkert.

jaja, hörs på sen! : )


så var veckan slut

Nu har vi precis kommit hem igen efter att varit hos familjen malm/sellén, blev bjudna på tårta, kaffe och en massa avsnitt av solsidan, som förövrigt är hur kul som helst.

imorgon ska det rullas köttbullar och kan hända att vi bara blir hemma, vore ganska behövligt.. var nog över 1½vecka sedan jag var hemma en hel dag, sen är det fullt upp resten av veckan igen. så nää.. hörs på imorrn! : )

tupperware-party

 

var ju som sagt på tupperware-party idag och självklart blev jag tvungen att handla nånting. en burk med två fack att ha välling/gröt/ersättningspulver i, en "äta-själv-sked" och den här "bake-to-basic squeeze-it" - idealisk till dekorering av kakor, tårtor mm, ink fem olika tyllspritsar. gick ju inte att tacka nej till. allt för 427kr, inte så farligt tycker jag då det är riktiga saker med bra kvalite.

funderar även på att vara värdinna till ett eget tupperware-party, så hojta till om ni är sugna. det fanns verkligen allt där och hade jag haft mer pengar så hade jag nog köpt det mesta.

lördag kväll



min förlossningberättelse

Den tredje september dagen vi själva hade fått fram till bf dagen enligt våra beräkningar och det var även då allt skulle starta. vi gick och la oss tidigt den kvällen, johan skulle ju upp och jobba dagen efter och jag ville få all den sömn jag kunde få, med hopp om att det kunde starta en vecka innan, då vi hade den tionde som datum. johan somnade rätt snabbt och jag låg och vred och vände mig, hade kännt av förvärkar en veckas tid nu och dom tycktes inte kännas av nå starkare ikväll heller.

Men klockan gick och jag kunde inte somna, värkarna började bli kraftigare och kraftigare och vid 00:00 satt jag mig på familjeliv.se och skrev ett inlägg med rubriken "är dt på g?" svaren jag fick var att det kunde kännas så flera veckor innan och jag gick åter tillbaka i sängen med tanken "den här smärta står jag inte ut med en vecka till". låg kvar i sängen och kämpade på i tre timmar till innan jag beslöt mig för att ringa in till förlossningen, men eftersom vattnet inte gått och värkarna inte kom regelbundet så fick jag bara rådet att ta en alvedon och sätta mig i duschen. 05:00 på morgonen väckte jag upp johan och sa att jag inte stod ut längre, vi måste åka in nu, det är nog dax. så vi ringde in till förlossningen och sa att vi nu var påväg.

då vi kom in så var jag endast öppen två cm och värkarna kom fortfarande inte regelbundet. så vi åkte hem till min mamma och väntade där, timmarna gick, jag värkte sönder och var rastlösare än satan. så vi bestämde oss för att åka ut till birsta, minns att jag tog en värk i bilen, en utanför panduro på vägen in, en utanför på vägen ut och sedan en i bilen.

Värkarna kom allt tätare och tätare och vid 16:00 på eftermiddagen tyckte min mamma att vi skulle åka in, nu hade jag haft riktigt täta värkar i över 6 timmar, utan sömn på 30timmar, kroppen var redan här helt slutkörd.

Kommer in till förlossningen för andra gången och jag är fortfarande bara öppen två cm, blir inskrivna på "vård-hotellet" eller nått. Ligger där och tar värk efter värk, de kommer med 4-5min imellan och tillslut klarar jag inge mer, får några morfintabletter och dom kan jag inte påstå gjorde saken mycket bättre. kämpar på i några timmar till i ett litet mörkt rum utan tv, Johan sover och jag nyper hårt i hans hand vid varje värk, som nu kommer varannan minut.

kl 01:40 ringer jag på klockan, nu orkar jag inte mer. en barnmorska kommer in och konstaterar att jag nu är öppen fem cm, jag väcker johan och vi får äntligen komma in på själva förlossningen.

Sätter mig i ett bad, dricker sockerdricka och drar in lustgas, den här delen minns jag som rätt trevlig, "som semester" säger jag imellan värkarna, full av lustgas och förväntan. för att två minuter senare skrika "jag klarar inte det här, jag döööööör" så fortsätter de närmaste timmarna. tröttnar tillslut på badet och sätter mig på en stor pilatesboll, johan masserar min rygg som nu håller på att gå av och jag drar in lustgas för allt jag är värd. här har jag varit vaken över 40 timmar och jag somnar till mot johan imellan värkarna, förstår inte hur jag lyckades med det då smärtan näst intill dödade mig, men antar att min kropp tyckte att jag behövde det.

06:00 är jag öppen 9 cm och jag minns hur jag stammar fram någonting om smärlindring, får till svars att det nu är för sent och inte är någon ide. jag hade glömt smärtlindringen, hur dum i huvet får man vara? och hur fan kunde jag glömma det då det gjorde så ont, antar att jag var helt borta i smärtan och inte kunde tänka klart. vid 07:00 är jag redan död, jag orkar inte mer och hade jag fått ångra mig nu, så hade jag gjort det tusen gånger om, jag ville inte längre ha något barn, det här kunde aldrig vara värt det. jag skulle påminna mig själv om denna smärta så jag aldrig gav mig in på det här igen, någonsin.

vattnet hade fortfarande inte gått och nu tröck de hål på hinnan, det sved så in i helvete. minns att dom skull skrapa några kanter för att påskynda processen och det var fan det värsta av allt, gjorde så jävla ont och tanken att ingen och ingenting kunde ta mig härifrån gjorde allt ännu värre, barnet skulle ut vare sig jag ville det eller inte och allt hängde på mig, det skrämde mig mest.

då krystvärkarn tog i 7:40 hamnade jag i himmelriket, äntligen kunde jag göra någonting åt saken och fast det fortfarande gjorde ont som satan så försvann smärtan bort för ett tag, snart var vårat älskade barn här och smärtan skulle äntligen vara över, (trodde jag, den höll i sig minst en vecka efter). minns de sista krystningarna som den smärtsammaste delen av hela förlossningen, man var vidgad till max och barnmorskan sa åt mig att för guds skull inte krysta nu, jag skrek att jag mååååste och dessa sekunder kändes som dagar, månader, år. 

De började knäppa upp min skjorta och säger att det snart är dax, några krystningar till bara. kände mig grundlurad då jag tagit i minst fem gånger och ungen fortfarande var kvar i mig. nu hade jag inte sovit på 46timmar och haft värkar i 30.

8:20 kommer vårat älskade barn ut, "det är en pojke" säger dom och lägger upp honom på mitt bröst. våra ögon möts för första gången och jag och johan tittar på varandra och ler. han var äntligen här, våran son.. våran alldeles egna son och så vacker han var. "vad fin han är" hade jag tydligen sagt, men det är inget jag själv minns, då jag var så borta i stunden.

den femte september, dagen då våra liv startade på riktigt.

dop i kyrkan



Idag har vi varit på dop och det var Noels bästis Anton som skulle döpas. allt var så fint och jag förstår inte hur hans föräldrar kunde hålla tårarna tillbaka då det sjöngs "handens fem fingrar", satt och bet ihop själv och tror nog många andra gjorde samma sak. gott fika och presentöppning bjöds det på efter kyrkan och av oss fick Anton ett födelsedagståg, ett tåg med en massa vagnar, siffror och ljus som ska fram på alla hans kommade födelsedagar, eller åtminstonde tills han blir 12.. hoppas vi : )

nu har nyss lennie och kikki varit här och ikväll får vi se vad som händer, dom kanske skulle kika upp hit igen senare eller så lär vi slå ihop nått med familjen malm/sellén. Noel sover just nu och det är förståligt, han har varit så duktig idag, varit vaken fyra timmar rakt av utan gnäll, förutom här hemma nyss då han var alldeles för övertrött, men ja. Ha en trevlig lördag allesammans! : )


rösta på mig - veckans blogg


jag är bland de 10 finalisterna som tävlar om att bli veckans blogg.
var så gulliga nu och rösta på mig HÄR! : )


Pizza. Fira tomas. Sova.

5341347edd8f684a476f6840a8acbbd2.png

Kolla varifrån!


no time

Har precis kommit hem igen från mitt tredje stadsbesök den här veckan, huva.. har ju som sagt haft fullt upp varje dag och kväll, så har inte funnits en minut över till bloggen. uppdaterar er bättre senare och sedan kommer förlossningsberättelsen, i promise.

noel vaknar nog snart och jag måste plocka undan innan, trevlig helg!


blommor, kläder och scrapbooking-stuff.




våran torsdag

Då har vi precis kommit tillbaka hem igen från kyrkis, väldigt trevligt och noel gillade sångstunden : ) påvägen hem somnade noel i bilen, så då passade jag på att gasa vidare till bispgården och hämta ut antons doppresent, som det tagit två veckor för att komma, tur att den kom idag annars hade jag börjat panika och fått köpa nått annat då dopet är på lördag. jaja, nu ska vi leka lite och ikväll blir det till att fira emma som fyller år  och träning..

tänkte även lägga upp min förlossningsberättelse senare ikväll, var några som frågade om den förut, så bättre sent än aldrig, får se vad man minns.. kan dock ge er smärtan ordagrant, är nog inte som de flesta andra mammor som glömmer, utan jag försöker istället påminna mig själv hela tiden, så jag inte ger mig in på det igen.. nonono, känns fortfarande som jag aldrig mer vill uppleva en förlossning, så.. ni som väntar barn och snart ska föda kanske bör undika att läsa ;b

till garderoberna





till hemmet





nytt från louise interiör


hyllan i hallen, en vas i fattigmanssilver, fattas nu bara en fin blombukett.

köksfönstret, två gjutjärnsljusstakar, just nu utan ljus.

köksfönstret, en ljuslykta, också utan ljus tillsvidare.

köksfönstret i sin helhet

en anteckninstavla i luffarslöjd som ska hänga ovanför datorn med lite små tyghjärtan, kort osv på så småningom.

allt från louise interiör


måndagslistan

idag är jag glad för att!

- jag får mina varor från louise interiör idag
- emma, niclas och anton kommer upp på semla och kaffe ikväll
- jag ska träffa elin imorgon och sedan på babysim
- jag ska sova över hos mamma imorgon
- jag ska träffa jessica på onsdag
- ska på kyrkis på torsdag och sedan träning på kvällen
- jag ska träffa sandra på fredag
- vi ska på dop på lördag, för världens sötaste anton
- det är fint väder ute
- min mensvärk gör inte lika ont längre
- noel gör så stora framsteg nu
- jag ska få mina pengar av johan = shopping
.. och säkert mkt mer! : )

vad gör dig glad?


redhead goes blonde


nu ska jag bli blond igen och jag måste börja idag, senast imorgon om jag ska hinna få en fin färg till sommaren, då jag bara kommer att slinga håret. hade ju den perfekta grunden innan jag var så dum i huvet och färgade håret rött. vad tänkte jag på? måste sluta spontan göra saker. men nu är det gjort, så då behöver jag inte göra det misstaget igen, i hope. nån som har något bra tips hur man ska gå tillväga? antar att det bästa alternativet borde vara att lägga en brun grund och sedan köra slingor på det? men samtidigt så borde det gå tusen ggr snabbare att först bleka ner hela håret, lägga in en ljusare brunfärg för att sedan köra slingor på det. lär ju slita sönder det totalt, men ja.. vad säger ni? kanske egenligen vore bäst att låta en frisör sköta saken?


ännu en fullspäckad vecka


såhär fint lyser dom i mörker


3set/199kr nordljus.se

kan även tillägga att jag ska vända på hyllan. johan satt upp den åt mig igår och såg inte fören nu att den ska sitta åt andra hållet, med fästerna neeeeråt.. haha, vad fult.


nytt i hemmet


en låda från ikea som jag målat om och som numera står på en bänk i köket. just nu är det bara provisoriskt med saker i den, ska fylla på med kryddväxter och mer roliga oljor senare.

en ommålad hylla från ikea som sitter i hallen. fattas en vas i fattigmassilver med några färgglada blommor i och två små fattigmanssilverlyktor.

ovanför prinsens säng hänger numera denna skylt!

det första man ser då man kommer in i våran hall!

(allt från nordljus och ikea)


nolle tränar i gymmet


Noels nya sysselsättning, som han nu gör heeela tiden..


allahjärtansdag

då var det allahjärtansdag då, hade ju som planerat tänkt gå ut och äta igår, men vi skjuter upp det en månad istället och tar det i samband med betnér. tobbe och fanny har iaf precis åkt hem och ikväll blir det pizza/sallad/kebab, nått av det. semla, grönsaker och dipp, chips, godis, film osv. fetning på hög nivå och enligt mig en alldeles perfekt allahjärtansdag.

ska även få upp min hylla och de sakerna som kommit, ska ju dock dit med en massa mer från paketet som nu är i säffle, så får se då man får det...suck. jaja, inget att deppa över nu, hoppas ni haft en trevlig helg och får en underbar allahjärtansdag.

semlor på jäsning


kusinerna har sagostund


so far



härliga lördag

nu har vi alla vaknat för några timmar sedan, ätit frukost och nu slappas det bara. efter noels vila så ska vi ner till älven och grilla korv i det fina vädret. och ikväll blir det säkert någonting gott att äta och säkert nått glas vin och en god irish, eftersom det inte blev av igår.. då vi alla blev trötta vid tio och gick och la oss.

ska även måla om hyllorna och lådorna och fixa med hallen snart då noel ska sova. uppdaterar er med bilder på det och dagen senare! : )

sköt om varandra och ut i finvädret med er..

sådär

fick en sms avi vid fyra idag, så nu är paketet från nordljus uthämtat. johan var även iväg och köpte vit färg och spray, så jag kan måla om hyllorn och lådorna jag ska fixa. har även varit och handlat mat och dryck, sedan har fanny, tobbe och elin kommit hit. så det blev en bra fredag trots allt! : )

sällan

Fick jag mitt paket från nordljus idag, som skickades ut för tre dagar sedan? Nej. Fick jag min almanacka som jag betalat in för hundra år sedan och skulle få förra veckan? Nej. Fick jag mitt paket från loiuse interiör? Ja, att hämta i säffe, totalt fel. Ajuste, fick jag ett brev från kronofogden på en sak vi redan betalat in för flera månder sedan? Ja. och dom hade även sett att betalningen kommit in, men det hade blivit utskickat ändå.. var tydligen nått strul? nämen, vad förvånad jag blir... så nu blev vi tvungen att betala in påminnelse och inkasso kostnad på 250kr, för en sak som i början kostade 300, sucksucksuck. what a lovlie day. inte har jag bakat några semlor eller hunnit med någon lunch heller, får skynda med det nu medans noel sussar. Bläää!


då vet ni vart ni ska ikväll.


A NEW WAY TO FLAVOUR LIVE @ PIPELINE Idag 19:00.


sover han? han sover va? han sover verkligen..

Ja, juste.. Noel somnade i sin egen säng igår, vi la två kuddar på sidorna om honom, drog på täcket långt upp, in med tutten och på med snutten. vaggade sängen och fem minuter senare sov han. woila! försökte åteskapa den där vaggande, trygga "famnen-känslan" och det lyckades. får se om det går ikväll med, holding my thumbs!

på promenad genom.. stan?! tjallalalaalalalala eeeh eeeh eeey..


vi har varit ute på en frisk och härlig promenad, -18 var det visst ute, har blivit riktigt tuktade nu efter 30-erna och trodde det inte var mycket mer än -5, men ack så fel. nu sover lillhjärtat i vagnen och jag dricker en välförtjänt kopp kaffe efter att ha torkat och städat där man annars inte bryr sig till att göra det, typ under glasskivan(?) under bordet och under soffan + allt det vanliga, dammsugning och övrig torkning.

när jag druckit upp den här koppen och läst klart alla bloggarna så ska jag baka sääämlor, utan mandelmassa såklart ;b eller ja, tänkte nog baka och frysa in dom här "bollarna" så man kan tina upp dom sen, eftersom vi känner folk som faktiskt gillar mandelmassa (typ alla?). sedan blir de några färska utan till ikväll.. för då kommer johans brorsa och noels kusin upp, blir gomat ett glas rött och kanske johan bjuder på en irish eller två? youneverknooow.

Noel älskar förresten all slags techno och nes musik och nu på morgonen har han diggat gärnet till allt som låter  plingplong... en blivande synthare?!


sitter och leker själv

(..med hjälp av gymmet)


handling

Nu drar jag och handlar på maxi, själv..och Noel får lite pappatid! : )

En liten kämpe

Det här är bland det sorgligaste jag sett, kan du hålla tillbaka tårarna?

Här kan du läsa fortsättningen om Neo!


host, host, host

blir varken kyrkis eller träning idag.. tack vare min jävla förkylning och Noels rossel hostade, vill inte riskera att smitta alla små barn och mammor, så det blev nog bäst såhär. vi blir hemma och myser istället. sedan kommer förhoppningsvis mina beställningar idag, med lite tur. och kanske även min almanacka? eller antons doppesent? var längesen man väntade paket nu, skoj! : )

nu blir det kaffe, bebisen sover. : )

sov bebis, sov.

Noel verkar ha kommit in i en riktig gnällperiod, har jätte svårt att komma till ro på kvällen och vägrar somna i sin egen säng, han gallskriker och vi vaggar honom i sängen, stryker honom över ögonen osv, precis som vi alltid gjort. men då han inte somnat efter femton minuter (som känns som hundrafemton) så ger vi upp, tänker "vad är problemet?" kikar på varandra och nickar.. för att sedan ta upp honom i famnen och ja, vaggar honom till söms. efter två minuters vaggning så somnar han och vi går ner, med tanken att det fick bli såhär ikväll bara, imorgon SKA han somna själv. sedan kommer morgondagen igen och ja, ni fattar.

han har även börjat vakna varannan/var tredje timme på natten de senaste tre nätterna, inte för att äta, utan bara för att grina och gnälla lite, somnar om efter fem minuter för att sedan vakna av gallskrik igen några timmar senare. tänder är min första tanke, då han oftast blir lugn av ett gnuggande tandkött?! har även lite förkylning och låg på 37,7 idag (ist för 37,0 som annars), säkert någon kombination av allt. men hur vet man om det är tänder på g, om det inte syns?

har hört att fem månader är en känslig period, gällande det mesta. han har ju blivit otroligt rörlig på sista tiden och varken tutten eller snutten ligger kvar där dom ska. han slänger sig på sidan, på magen och tutten den rycker han ut tusen gånger om.

nån som har något bra tips på hur man kan göra? nått som funkat för er? alla tips är välkomna, för jag vill inte vagga honom mycket längre, ungen väger nästa nio kilo och min rygg gör ont.

promenad

Noel sover, jag dricker kaffe.. och snart kommer emma och anton upp, blir en promenad i finvädret! : )

påväg hem till mig


på promenad

0-7a94fd38bfceaa8c0d259d28e6476d7f.png

Kolla varifrån!


snor och inställt babysim

Igårkväll blev vi bjudna på semla och kaffe hos emma, niclas och anton. det var gott som tusan och alltid lika trevligt att bli bort bjudna. vi åkte därifrån strax efter 20 och då hade noel hunnit bli väldigt övertrött, brukar i regel somna på två sekunder i bilen, men igår skrek han konsant hem, trots att vi åkte en massa små vägar med gupp, jag sjöng och strök honom över ansiktet, men inget hjälpte. blev lugn så fort man gnuggade tandköttet på honom och han försökte helatiden få in fingrarna i munnen mellan tutten, så jag antar att det är tänderna som spökar? fick vaggas till sömn och somnade vid 21, så det blev inte så sent ändå.

idag är det ju egentligen babysim, men jag har blivit förkyld och även noel hostar och är lite täppt i näsan, så vi struntar i det. vill inge riskera att några andra småbarn blir smittade eller få noels förkylning att bryta ut, då han ska av och på med kläderna, in och ut osv. bättre att vara hemma och vila upp sig ist.

nu ska jag fortsätta att knåpa på min beställning, 800kr är den uppe i nu och ändå har jag inte fått med allt. så svårt att hitta allt jag vill ha från samma sida, hittar de perfekta sakerna men på tre olika sidor och bara frakten då blir 250kr och det går inte. så ja, får fortsätta leta.
nån som har tips på någon fin borddekoration till vardagsrumsbordet?

inredning

..sitter och knåpar ihop en beställning. var år sedan känns det som och det klias i fingrarna.. man vill verkligen ha allt!

måndagslistan

idag är jag glad för att

-
vi har haft en supertrevlig helg
- jag är ett steg närmare mitt dröm hem
- vi var på ikea igår och fick med allt på listan
- jag dricker kaffe och det smakar gudomligt gott (som alltid på morgonen)
- vi har ännu en fullspäckad vecka framför oss
- det är babysim imorgon
- jag ska baka idag
- jag ska göra en liten beställning från stilero
- med lite tur kan fsk bli klar i veckan
- det är milt och skönt väder ute (=promenad?)
-
blir god mat och dryck i helgen (skjuter upp resturangbesök och kör på hemmaplan ist)
- alla bitar gällande ekonomin börjar falla på plats
- noel sover fortfarande bra på nätterna (peppar, peppar)
- det blir bara roligare för var dag med noel

vad gör dig glad?

nytt i köket från ikea




blev även lite andra små saker till köket, men det är sånt jag ska måla om i dagarna, så det kommer upp bilder på det till veckan. handdukar och korgar till badrummet och lite små saker till Noel. allt för 750kr och det drog vi på presentkortet, så då slapp man shopping-ångesten den här gången också. : )


lördagens bravader



ska ge er en snabb resumé av gårdagen. sandra, jocke och lilla ville kom ju som sagt hit. vi åt god mat, johan slog på stort med skagentoast i avokado och nån supermacka som förrätt och sedan blev det nån special fläskfile till huvudrätt, hade som planerat tänkt bjuda på efterrätt, men jag tror vi alla var rätt nöjda på bara maten. hade 3 timmar imellan förrätten och huvudrätten troja, så mastigt var det ;b sedan blev det lite melodifestivalen, en massa prat och god irish till kvällen, förutom sandra då som fick fortsätta på colan eftersom ville inte gillar alkohol i mjölken : )

en hel mysig och trevlig kväll, som måste göras om snart igen. noel fick även en liten present av dom, en superfin tröja som han invigde idag och har på sig på bilden ovan. sedan fick vi blommor också, kan inte minnas då man fick det senast, så det var väldigt gulligt av dom : ) dom åkte iaf hem vid 11, hela vägen tillbaka till njurunda med en halv trasig bil, 2 timmar hade det visst tagit för stackarna ;b

idag har vi varit på ikea och handlat lite. tänkte lägga upp lite bilder snart! : )


på ikea

445389428164d303d41c2ab38fe7bfca.png

Kolla varifrån!


våran fredag och lördag

tamitam, johan är ute och skottar av gården, lite komiskt det där då vi har den mest oskottade gården i hela kommunen och han arbetar med det hela dagarna, som snickarn utan hus ungefär. noel ligger och sover och jag trycker i mig morgonens första kaffekopp.

igår kväll tog jag och noel en liten promenad upp till anna-karin, elin och erik. blev bjuden på ett glas rött och kaffe, skönt att få vila armarna lite då elin agerade barnvakt åt noel. gick hem strax efter sju och då var det dax för läggning av noel. sedan tog jag och johan oss en whiskey, hade planerat en irish, men hade såklart glömt att köpa grädde, typiskt. blev tidig kväll iaf, såg solsidan sedan gick vi och la oss direkt.

om några timmar kommer sandra, jocke och lilla ville hit, dom ska äta mat och umgås med oss ikväll.. ska bli skoj som fan, då jag inte sett av jäntan sedan vi båda hade stormagarna i vädret.. : )

ha en trevlig lördag allesammans! : )

krullbebis


schlager är med på min topp 10 lista..

på saker jag verkligen inte förstår mig på eller klarar av.


gör testet här du med!


sömn och sånt

Noel hade ju som sagt en period då han vaknade var 3timme på natten,
ska inte klaga och säga att det var jobbigt, då man läser om andra som har det tusen resor värre. men ja, lite frusterande då jag har skit svårt att somna för natten och sedan att somna om efter varje matning.

Vi började ju som sagt med två längre vilor under dagen istället, på förmiddagen mellan 9-11:30 och sedan på eftermiddagen mellan 15-16:30, dom tiderna håller han stenhårt på och vaknar alltid fem i 7, 7 eller fem över varenda morgon, han är som en klocka. men iaf, i och med de längre sovperioderna kombinerat med 220ml välling som sista mål så sover han 8 timmar i stöten nu och har gjort det sedan vi startade med det här för en vecka sedan.

vi lägger honom redan 8, ibland även halv 8 om han inte orka vara vaken mer. då sover han till 4, matar honom med flaskan i sin säng, han somnar om och sover till 7 igen.

så ett tips till andra andra med barn som sover dåligt, ge välling som sista mål och se till att det var 3 timmar sedan dom åt middagen så dom får i sig så mycket som möjligt. vet att det är svår att få dom att sova långa sammanhängande vilor inne, men då Noel sover i vagnen (inne eller ute) så är det bara att lägga snuttisen lite för ansiktet, stoppa in tutten och vagga om honom igen.. så vagnen inne på dagen är verkligen att rekommendera.

som kvällsrutin har vi även börjat med att släcka ner alla lampor och stänga av tvn, sedan läser jag en bok för honom i soffan till vällingen så han får varva ner lite, då somnar han mycket bättre än som förut då han kunde få leka de sista tio minuterna innan läggning.

skriver inte det här som "jag vet", "såhär är det" och jag hoppas verkligen ni inte tar det så eller som jag på något vis "skryter" över att vi får sova på nättern, för det var inte min mening.. vi har som alla andra taskiga nätter och gnälliga dagar, det är såklart att han inte somnar på tio minuter varje kväll eller prick kl 20, men det tar jag förgivet att ni förstår och tar till er av mina tips istället, som iaf hjälpte oss : )

nu går det undan

två veckor sedan

(får ursäkta min karl som blev tvungen att rapa mitt i filmen)

två dagar sedan

(han låg under gymmet då han började)


femte februari


kaffe besök

fick mysigt kaffe och fika besök här tidigare ikväll. Emma, Niclas och Anton kikade förbi och blev bjudna på mina kladdkakemuffins, dom var faktiskt riktigt goda men blev lite väl mastiga med grädde till, känns som jag ska spy upp allt snart.

Noel sover för kvällen och Johan gick precis och la sig, stackarn ska upp om fyra timmar och skotta. själv ska jag sitta här två minuter till sedan ska jag också lägga mig.. Hörs imorrn! : )

korvstroganoff med ris

0-3304467532ae13da420f89f8a104f5ce.png

Kolla varifrån!


leilas kladdkakemuffins




..och receptet hittar ni här!


ett tips!


så tänker jag göra iaf! : )


nu ska vi framåt..


( i antons gåstol igår, nallarna på sidan lockade dock mer än själva gåendet)


jag brukar alltid vara ganska nöjd då Noel ska ta sin första vila vid 9 efter två timmars vakenhet. då är jag oftast trött och väldigt sugen på en lugn stund med en stooor kopp kaffe.

men nej, inte idag. det var så otroligt roligt att leka med Noel här på morgonen att jag inte alls la en tanke till någon som helst trötthet eller kaffesug. För det händer så mycket med den här lilla mannen just nu, han vänder sig från rygg till mage och tvärtom, ålar sig fram till leksakerna (typ några cm, men ändå) och är så ivrig och tar steg då jag håller honom i händerna, han har blivit så stor, min lilla kille.

nu vill jag bara att han ska vakna här vid elva, för efter lunchen ska vi träna mer.. : D

men innan han gör det ska jag skiva klart min handlinglista från ikea, som vi ska bränna våra sista presentkort på och sedan baka lite, recept och bilder kommer upp sen! : )

de ni.

kan även tillägga att det var 26/31 i jeansen. HA!

tack mormor / Noel


Noels utveckling

Födelsevikt: 3024
1 månad: 4840
2 månader: 6225
3 månader: 7130
5 månader: 8430

Födelselängd: 51cm
1 månad: 55cm
2 månader: 60cm
3 månader: 65cm
5 månader: 70 cm

(listan fylls på eftersom)


babysimmet

Noel dyker! : )



tävling

 


"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från

PRIMON.se - leksaker & böcker på nätet hos Tant Ulrika!"

babymassage - nästa

nu drar vi på babymassagen, tiiih.. hoppas Nollsing gillar massage lika mycket som mor sin! : )


ajuste, 27/32:erna kom på idag.. så den här dagen kan inte gå fel, oavsett vad som händer. trodde ALDRIG den här dagen skulle komma.. men se på faaaaaaan! fläsket är sönder pressat, men dom är PÅ. det här är lycka, inte i närheten av den lycka Noel ger, men ni förstår, garanterat alla mammor iaf.

lägger upp lite vidz och bilder från babysimmet senare ikväll! : )


solning

5657ad4c7c58b793df0f69839360b474.png

Kolla varifrån!


vem liknar erat barn?


testa här ni med!


full fart i spjälsängen


såhär mycket hade Noel bökat om sig igårkväll då jag skulle kika till honom. ena benet hade han tryckt utanför spjälorna i sängen och ovanför spjälskyddet.


måndagslistan

idag är jag glad för att:

-
vi har storhandlat
- jag har en trevlig och fullspäckad vecka framför mig
- vi ska på babysim imorgon
- pengarna från fsk är på g
- min hårfärg blir bara bättre och bättre
- Noel sover bra under dagarna och nätterna
- jag ska snart få göra en beställning från stilero
- jag har inhandlat en massa varor till bakningen nu i veckan
- det har inte snöat så pass mycket att johan måste vara borta och skotta
- Noel är som vanligt världens underbaraste unge
- det är snart två avsnitt 2½ men (repriser och redan sett, men ändå)
- vi ska till Noels mormor imorgon efter babysimmet
- har hittat en doppresent till anton
- vi har äntligen fått ordning på alla papper och räkningar
- allt känns frid och fröjd på hemmaplan
..och till helgen ska vi "bara vara" : )


snart så

pratade iaf med försäkringskassan idag och dom skulle sätta sig med mitt ärende till veckan. inom en månad skulle det garanterat vara klart, så första utbetalningen i feb/mars..  och de 10 dagarna skulle gå in nu i veckan, vilket betyder.. en liten beställning från stilero.se. ni fattar inte vad jag längtat, jag som är inrednings och internetshopping beroende, det kliar i fingrarna..vill beställa, nu, nu, nuuuuu! : )

följ mig med bloglovin


(klicka på bilden)


älskar ica maxi



blev ingen super handing, men en 6-8kassar fick vi nog med oss hem iaf. var 29- här imorse så johan kunde inte åka och jobbar direkt på morgonen, då maskinerna vägrade starta. så då följde han med oss på maxi istället. förutom en massa mat fick jag med mig en hålslagare så jag äntligen kan få in våra brev och räkningar i en pärm och få lite ordning på allt. en anteckningsblock, går åt som smör här hemma, då jag måste skriva upp minsta lilla sak för att inte glömma det. sedan en stiletto mascara, en bok till Noel som vi ska läsa innan läggning och stoooora muffinsformar som jag ska baka mina amerikanska chokladmuffins i..

blev även en sväng ner till emma och anton, så Noel fick sin dagliga kompis dos och jag kaffe och lite avsurrande, så nu ska nog johan klara sig ikväll.. någorlunda! jaja, kaffe igen nu!


hela familjen till maxi

524c68c537d2320bf816442c90e4d5fa.png

Kolla varifrån!